Jaká norma doporučuje vzdušné vzdálenosti?

(1/2) > >>

ALCR:
     Jaká norma doporučuje vzdušné vzdálenosti?
     Konkrétně se mi jedná o řadové svorkovnice, svorky 2xL1,2xL2, 2xL3 jsou spřaženy klemami a mezera mezi klemami fází je cca 2-3 mm, mě se to moc nelibý navíc je to venku takže se tam bude asi srážet vlhkost, osobně bych to viděl na přepážku se zvýšeným rantlem, ale jelikož je to už hotovo a těch krabic je vícero nikomu se do toho již nebude chtít a já nevím čím (článek normy) je mám donutit přepážky doinstalovat.

#105#

Jaroslav Mrázek:
ČSN EN 60439-1 ed.2
Tabulka 14 - Minimální vzdušné vzdálenosti ve vzduchu
Tabulka 16 - Minimální povrchové cesty

Jirka Š. Svejkovský:
Není to na výrobci svorek? Svorky jsou určeny pro nějaké prostředí (vnější vliv, například normální). Na to byly zkoušeny. Pokud montujete svorky v jiném prostředí (například vlhké),  je to chyba a měl byste použít buď jinou krabici nebo jiné svorky.

K té vlhkosti.
Starým trikem je vyvrtat do spodní části krabice malý otvor (1-3mm). Předejdete tím změnám tlaku při rúzných teplotách (a vlhkostech) uvnitř krabice na "napumpování" vlhkosti dovnitř. Neříkete to ale RT  ;)

Hugo K.:
pro ALCR
Život po vašem boku musí být setsakra tvrdý,když se vám manželka líbý.

Petr Doležal:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.04.2009, 07:38

Starým trikem je vyvrtat do spodní části krabice malý otvor (1-3mm). Předejdete tím změnám tlaku při rúzných teplotách (a vlhkostech) uvnitř krabice na "napumpování" vlhkosti dovnitř. Neříkete to ale RT  ;)

;) proč neříci ? Otvůrek 0,99mm vespod krabice zachovává krytí IP4x. Nakonec i katalog přístrojů IP44 ABB praví:
. . .  Pro zajištění uvedeného stupně krytí je nutné u krabice přístroje otevřít odkapní otvor směrem k zemi. . .
A ještě můžete vmáčknout mezi klemy dielektrickou vazelinu proti vlhkosti

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana