Prečo je na ceste zakaz zastavenia pod 110kV vedenim?

(1/3) > >>

Šipeky Michal:
Vcera som isiel po ceste I. triedy kde je uz cca 3 roky umiestnena dopravna znacka zakaz zastavenia (obojsmerne). Cestu v mieste umiestnenia tabul krizuje v uhle cca 70st. vn vedenie 110 kV. (Podla obrazkov ktore som tu videl si myslim, ze ide o 110 kV.) V tomto useku na ktory sa pytam je cesta pod najnizsim miestom vedenia, no tak som to videl uz vela krat aj inde. Videl som vela krizeni cesty s vn vedeniami, no zakaz zastavenia pod vedenim som videl iba niekolko krat. Co mohlo byt dovodom osadenia spominanej dopravnej znacky?

#112#

Miroslav Revús:
Umiestňovať dopravné značky na cestné komunikácie je v právomoci obcí, a tak to vedia iba úradníci, ktorí umiestnenie značky schválili. Je možné, že to nebola ich vlastná iniciatíva, ale urobili to na požiadanie prevádzkovateľ a (majiteľa) vn vedenia. Možno je výška vedenia nad komunikáciou na minimálnej dovolenej hranici a tak sa prevádzkovateľ vedenia chcel len "poistiť".

Šipeky Michal:
Zabudol som dodat, ze cele sa to nachadza v "poli" teda v extravilane, nie v meste ci okolo nejakej zastavby. Minimalna vyska napadla aj mna.

Keby tam stalo dake auto (neuvazujem faradayovu klietku),  nakladak ci zeriav, mohlo by sa pri dakych okolnostiach (vysoka vlhkost, dazd...?) stat, ze by z vedenia preskocil vyboj na ten "uzemneny" predmet? Zeriav moze mat vysunute stabilizatory, nakladak moze nieco vliect po zemi, traktor moze orat...

Miroslav Revús:
Že by to mohlo byť v intraviláne obce som ani neuvažoval, každopádne pokiaľ je to na území obce, tak dôvod vie odbor dopravy, ak je to mimo územia obce dak dôvod vie Slovenská správa ciest. A ak to nevedia oni, tak len najvyšší ...

Miroslav Macek:
Průhyb vedení se za vyšších teplot zvyšuje. Snad by tam měli dát ještě značku "V létě vjezd zakázán"

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana