Co víte o nové ČSN 33 2130 ?
Jan Franěk:
Dočetl jsem se, že bude vydána nová ČSN 33 2130, kde má být předepsáno zase , kromě jiného, správné umístění fáze a středního vodiče v zásuvkách, tak jak jsme naučení (dance)
Pokud je to pravda, beru to jako správný krok a konec nekonečným dizkusím o poloze fáze a středního vodiče v zásuvkách.
(dance)
ALCR:
Já jen četl, že snad má vyjít letos a, že do ní budou umístěny umývací prostory, které dříve byly v ČSN 33 2000-7-701 a, které v ed. 2 již nejsou. Víc informací se ke mě nedoneslo.
Ještě dodám opět mi vadí, že se peče něco za našimi zády, nikde není oficiálně nic zveřejněno a pak budeme jen koukat na to co tam nasekej za hlouposti, letos nás snad čeká nová ČSN 33 1600, ČSN 33 1610, výše zmiňovaná ČSN 33 2130 a v podstatě i když jsou tyto normy ve schvalovacím procesu tak se o nich takřka nic neví, no a za dva roky nás čeká ČSN EN 62305 1-5 ed. 2 to bude mazec :o.
Taky by mohli vždy návrh normy zveřejnit a dát možnost připomínkování .
Jaroslav Ratiborský:
Kapři si přece nevypustí sami rybník,to je známé pořekadlo,vždy platilo,platí a jistě bude platit v budoucnu.
Jiří Vávra:
33 2180:1980 čl. 6.2.2
Zásuvky se připojují tak, aby ochranný kolík byl nahoře a střední nebo nulovací vodič byl připojen na pravou dutinku při pohledu zpředu. Totéž platí i pro dvojité zásuvky. Výjimku tvoří dvojité zásuvky staré konstrukce a rozdvojky.
Milan Karvánek:
Citace: ALCR 30.03.2009, 22:40
Ještě dodám opět mi vadí, že se peče něco za našimi zády, nikde není oficiálně nic zveřejněno a pak budeme jen koukat na to co tam nasekej za hlouposti, letos nás snad čeká nová ČSN 33 1600, ČSN 33 1610, výše zmiňovaná ČSN 33 2130 a v podstatě i když jsou tyto normy ve schvalovacím procesu tak se o nich takřka nic neví, no a za dva roky nás čeká ČSN EN 62305 1-5 ed. 2 to bude mazec :o.
Taky by mohli vždy návrh normy zveřejnit a dát možnost připomínkování .
Možná by to chtělo vylézt ze své anonymní ulity a zapojit se více do dění v některém z již existujících profesních sdružení.
Třeba ČES se zpracovateli norem spolupracuje a členové ČES mají možnost se vyjádřit...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana