Jakou charakteristiku jističe používat v bytové istalaci?
Fuk Tomáš:
Citace: Zbyněk Novák 02.04.2009, 21:11
spousta elektrikářů asi nechápe, že Ohmův zákov platí vždy! to znamená i během přechodných dějů.
Přechodný děj se nazývá přechodný proto, že vypadá jinak, než ustálené stavy před tímto dějem a po něm.
Řešil jste někdy v životě nějakou diferenciální rovnici? Došlo vám někdy, co jsou to okrajové podmínky, a jak jsou důležité? Zabýval jste se někdy harmonickou analýzou neperiodických dějů? Přečetl jste si ten článek?
Citace: Zbyněk Novák 02.04.2009, 20:27
mně vážně připadá, jako kdybych mluvil do zdi.
Ano, mluvíte do zdi, kterou jste vystavěl mezi sebou a elektrotechnik ou, potažmo fyzikou.
Zbyněk Novák:
Uživatel s nickem Tomáš Fuk si myslí, že během přechodných dejů neplatí ohmův zákon. Tak to už je naprostý vrchol.
Miroš Jan:
Kolego Fuku, svatá trpělivost. (jednicka)
TO : Zbyněk Novák
To už je do nebe volající blbost. (wall)
Vratte se do školy. (norm)
Zbyněk Novák:
Citace: Miroš Jan 02.04.2009, 22:00
Kolego Fuku, svatá trpělivost. (jednicka)
To už je do nebe volající blbost. (wall)
Vratte se do školy. (norm)
i Miloš Jan tvrdí, že během přechodný dějů neplatí ohmův zákon? To je neskutečné a neslýchané.
Miroš Jan:
No tak já vám uvedu jeden konkrétní případ z minulého měsíce.
Vyráběl sem rozvaděč, kde jsem pro ovládací obvody, použil trafo s těmito parametry. Primér 400V / secundér 230V/630VA. Osadil jsem na priméru pojistky velikosti PV10/2A gG. Po zapnutí, pojistky vypochodovaly jak čertík z krabičky, trafo bez napětí. Podotýkám že na secundérní straně nebylo nic připojeno, jistič vypnutý.
Podle Vašeho tvrzení by ty pojistky měli vydržet, a nevydržely. Proč asi ?
Po osazení PV10/4A gG, bylo vše OK!!!
Chce to vzít dobrý klešťák a občas měřit. Móóóóc užitečný.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana