Jakou charakteristiku jističe používat v bytové istalaci?
Zbyněk Novák:
Citace: dolac 31.03.2009, 22:45
Myslím, že ste sa so svojou kritikou trafil trochu vedľa, pretože práve pán Fuk určite nepatrí medzi osoby, ktoré by potrebovali vysvetľovať indukčný zákon, a to, ako sa chová trafo naprázdno a nakrátko. Ako ste dospeli k záveru, že trafo nakrátko nemá žiadnu indukčnosť? A čo rozptylová indukčnosť primáru a prepočítaná indukčnosť sekundárného vinutia? Trafo nakrátko sa chova skôr ako tlmivka.
Možno ste nepochopil otázku autora témy, ktorý mal na mysli asi skôr indukčnosti zapojené ako spotrebiče, teda paralelne radene indukčnosti, nie indukčnosti zapojené v seriii, ktoré naozaj prúd obmedzujú. (aj keď tam spomenul aj tlmivky v žiarivkách). V podstate aj každé vedenie má sériovú indukčnosť, ktorá obmedzuje prúdy, ale o tom asi nebola reč.
Já sem psal doslova: "primár trafa v zapojení nakrátko nemá téměř žádnou vlastní indukčnost!" To je naprosto nepopiratelný fakt. Vy dva máte velké mezery ve vědomostech základů elektrotechnik y. Indukčnost zvyšuje impedanci, což snižuje proud. Tlumivka má velkou indukčnost (stejně jako trafo naprázdno). Proto jí teče malý proud. Při narůstajícím zatěžování transformátoru klesá "vlastní indukčnost primáru" a tím klesá i indukční reaktace a tím padem i impedance to způsobí narůstající proud. Ten pán ze slovenska asi neví co znamená slovo "vlastní" před slovem indukčnost
Fuk Tomáš:
Myslím, že jste v této diskusi se svým vyzkratovaným trafem úplně mimo mísu (přečtěte si úvodní otázku - tazatel píše o paralelně řazených spotřebičích s výrazně induktivním charakterem).
Vzhledem k tomu, že Vaším hlavním argumentem je tvrzení o mezerách ve vzdělání ostatních, za sebe končím tuto nesmyslnou diskusi.
Zbyněk Novák:
autor topiku psal, že se v jeho domácnosti vyskytuje spousta indukčností, což údajně vyvolává nadproudy při spouštění. a já sem napsal, že je to nesmysl, protože indukčnost jako taková zvyšuje impedanci a tím snižuje proud. A za tím si stojím.
kolem jdouci:
Citace: Zbyněk Novák 01.04.2009, 17:17
autor topiku psal, že se v jeho domácnosti vyskytuje spousta indukčností, což údajně vyvolává nadproudy při spouštění. a já sem napsal, že je to nesmysl, protože indukčnost jako taková zvyšuje impedanci a tím snižuje proud. A za tím si stojím.
Cimz jenom potvrzujete, ze jste uplne mimo misu :D
Zbyněk Novák:
každý kdo tomu trochu rozumí ví, že mám pravdu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana