Jak je to vlasně s nutností od 1.2.2009 používat proudové chrániče!?
Jirka Š.:
Citace: František Šohajda 25.03.2009, 15:32
TO:Jirka Š.
Chánič chrání ale nejistí !
Nesmíte mě chytat za slovo. Prostě chránič nemůže nahradit základní ochranu automatickým odpojením od zdroje, ale jeho použití jako doplňkovou ochranu je povinné. Teď už je to lepší, ne....?
;)
František Šohajda:
TO:Jirka Š.
To je přesně tak a ne jinak! ;D
Miroš Jan:
TO : Ladislav Koštejn
Vlastně jste si odpověděl sám. Ve střídaví síti musí být doplňková ochrana proudovými chrániči atd.
Takže nevím co vlastně řešíte. Zkrátka buďto proudový chránič a jistič, nebo chráničojistič .
;)
Ladislav Koštejn:
Kolegové (poklona) za příspěvky.
Za účelem objasnění problému jsem tuto diskuzi "rozpoutal" ale co když nějaký fikaný právník toto znění normy napadne a bude se v tom tzv. šťourat.
Ano, možná není co řešit ale ať tvůrce normy jasně stanoví prioritu použití chrániče (je tato norma závazná? P.S. jsem doma a nemám normu před sebou).
Ale ptám se proč do domovní instalace vehementně nutit chrániče na normální obvody, když před působností normy vyhovovalo jištění s odpovídající hodnotou smyčky a když jsou tady vyjímky(lednice, PC)děti a manželky lezou do obojího.
Nebráním se používání chráničů ba naopak při revizích mě to usnadňuje práci, ale toto použití chráničů se mě jeví jako diskutabilní.
P.S. Kolegové nechci za každou cenu prosazovat "svůj" názor jen jsem nadhodil téma diskuse, každý má nárok na svůj názor ,ale jak se říká nikdo není dokonalý.
Napište svůj názor proč by se chrániče v těchto obvodech měly povinně používat.
S pozdravem, je to na nás abychom se domluvili!
Miroš Jan:
TO : Koštejn.
No já to vidím jako zvýšení bezpečnosti osob.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana