Jak je to vlasně s nutností od 1.2.2009 používat proudové chrániče!?
Mirek_CB:
(poklona) za reakci na moji otázku o nutnosti použít chránič v administrativn í budově. Sám bych již na nové vývody pro zásuvky do 20A montoval chrániče ale vše je o penězích a nadřízených.
Jen se zeptám zreviduje mi revizní technik nový vývod z rozvaděče (administrativn í budova přístupná jen zaměstnancům) po zásuvky do 20A bez proudového chrániče ? Protože si myslím,že odpovědnost při nepoužití chrániče padá na revizního technika, který zásuvky zrevidoval. ::)
Jan Franěk:
Nový vývod se už musí udělat podle platných norem.O tom není pochyb.
Zaráží mě ten postup. Něco uděláme špatně a odpovědnost ponese někdo jiný (zle)
Proč to neuděláte rovnou pořádně a pak se nemusíte bát revize , ani jiného postihu. A pokud nadřízení nechtějí použít předepsanou ochranu, tak si to nechte dát napsané na papíře jako příkaz vedení. Uvidíte, že obrátí. Nechápu, jak vůbec o tom můžete uvažovat. Osobně bych na něco takového nepřistoupil.
Ladislav Koštejn:
Ano je to o penězích.
Já bych ho tam dal taky,
argumenty, že se proškolí pracovníci jsou v teoretické rovině odpovídající(bez urážky taky jsem školil na §4, ale bylo to v době kdy nebyla taková fluktuace)
Příklad: vyškolíte zaměstnace , ale co úklízečky z praxe znám, že se úklidové firmy mění jako "ponožky" pokud to neodfláknou musí min. použít vysavač.
A školené určititě nejsou.
Osobně jsem varoval ved. údržby, že od data účinnosti normy je to po novu , viz výše, záleží na tom, jak se s tím srovnají "cifršpióni"
P. S. znáte to "nějak to udělej"
S pozdravem L. Koštejn
Ladislav Koštejn:
Pane Franěk takto jsem kdysi argumentoval taky a šlo to!
Dnes to řeknete a dáte k podpisu a druhý den si balíte "kufry".
Příklad: majitel v nejmenovaném podniku řekl: chcete práci? ale nepude topení !
Chrmlaj tam ještě dnes.
Toto je realita pokavad jste zaměstnanec!
IM:
V posledních příspěvcích se otevřel širší problém ve stylu:
"Děláte potíže (třeba s chrániči), tak my si najdem někoho jiného kdo potíže dělat nebude."
Bohužel s něčím podobným jsem se setkal i na tomto diskuzním fóru, když jsem poukázal na neúplnost jistého propagovaného programu, dostal jsem naťukány mínusy.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana