Používáte nové značení žil kabelů ?
:
Já už jsem si zvykl. A ani to nebolelo.
Otakar Dosbaba:
Trochu opět otevírám toto téma. Kliknul jsem si zde na Elektrice na objednávku katalogu společnosti Kabex. Velice mě potěšilo, že jsou zde uvedeny běžně kromě barevných kombinací J/O, potažmo G/X dle ČSN 330 166 ed.2:2002 rovněž i staré známé a dobré kombinace dle ČSN 330 165. K dispozici jsou tedy i v katalogu uváděné taktéž "nedostatkové" kódy 2B, 2A, 3D, 4C. Snad mi admin promine reklamu, další výrobci, kteří nabízejí podobný sortiment také, ale docela mi to udělalo radost. Občasné bláboly neseriózních obchodníků o tom, že se tyto kombinace již nevyrábějí, protože je EU zakázala, doufám takto dostávají další, nezanedbatelné trhliny. Možná leckoho napadne, že nežiju ve světě reality, radost je předčasná, protože stejně spousta montážníků vystačí všude s 3/5C kabelem atd.
Zkrátka, rád bych tímto příspěvkem opět apeloval na všechny zde přítomné projektanty a montéry, kteří dosud razí heslo: "černá, modrá - k fázi dobrá", aby nelenili požadovat u svých obchodníků, co si štábní kultůra instalací zasluhuje.
PETR STROMAJER:
Ono je to taky o tom že se u tří fázovych kabelu zavedla nové značení a to jedné fáze ze staré druhé černé jedna bíla,a myslím si že to má smysl při zapojování el.motoru. :) :) :)
Otakar Dosbaba:
Bílá? !??!?!
S tím motorem, to je možný, člověče... :) :) :)
PETR STROMAJER:
Citace: Otakar Dosbaba 23.08.2007, 08:34
Bílá? !??!?!
S tím motorem, to je možný, člověče... :) :) :)
pardon,šedá :) ;) :D ;) :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana