Jaká svítidla byste navrhovali do hobby dílny 12x10m?
Radek Kroutil:
Pánové, jestli jste si všimli, tak se tu neřeší nějaká profi dílna, ale hobby. A protože je to hobby, dal bych tam cca 6-8ks 2x58W zářivky na strop nebo na stěny a nad ponk jednu, dvě na řetízky. Pokud pan Srbecký bude dělat na autě, stejně bude mít nějakou přenosku. Luxama bych se v tomto případě nezaobíral
Pavel Horský:
Citace: Lukáš Rotrekl 21.03.2009, 13:14
To horský:
tímto sem myslel jedno svítidlo, kdyby jste četl otázku a pozorněji i moji odpověď, dočetl by jste se, že počet svítidel a konkrétní zdroj bych volil metodou pokus-neuspech výpočtem zřejmně také willsem.
Tak to se omlouvám. To jsem vás asi opravdu špatně pochopil. Já se opravdu lekl, že byste takový prostor nasvětloval jen počtem co jste psal. Pak je to v pořádku. o:-)
..........A otázka nezněla jen na typ svítidel...... ...........
To František Šohajda: ale na operačních sálech je vyžadována svítivost 1000lx dle ČSN EN 12464-1, referenční číslo 5.7.10.2
Pavel Horský:
Citace: Radek Kroutil 21.03.2009, 16:14
Pánové, jestli jste si všimli, tak se tu neřeší nějaká profi dílna, ale hobby. A protože je to hobby, dal bych tam cca 6-8ks 2x58W zářivky na strop nebo na stěny a nad ponk jednu, dvě na řetízky. Pokud pan Srbecký bude dělat na autě, stejně bude mít nějakou přenosku. Luxama bych se v tomto případě nezaobíral
Ale Radku, takže když jde o hobby, tak si člověk může kazit oči? Co to je za divnou myšlenku?
Znám spoustu "koníčkářů", co stráví u své hobby práce stejně, ba i více času než v běžném osmihodinovém pracovním procesu. Špatné, nedostatečné osvětlení má pak nepříjemné následky jako je slzení očí, bolest hlavy, ztráta výkonosti..... ........
Osvětlení přece nepočítáme jen kvůli náročným úředníkům z hygieny.
Lukáš Rotrekl:
No jo, máte pravdu, já se zase moc soutředil na znění otázky jako názvu tématu....Ale počet a podobně bych stejně odvozoval až od přesného zadání a tím požadavků...
Hugo K.:
Prosím vás,můžete sem dát (je-li možno) odkaz na stránky výrobce elektronického předřadníku pro zářivky,nebo schéma.Zkusil bych pokusničit.Dík y.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana