Kde najdem vzorec na oteplenie?

<< < (2/3) > >>

Miroslav Janča:
Pro hrubou orientaci lze použít vzorec  z článku 434.3.2 normy ČSN 332000-4-43. Pro přesný výpočet je však nutné použít již zmíněné programy.

Petr Doležal:
To Závodský 2 :
Máte pravdu, prgm jen kontroluje a ta teplota co třeba u SICHRu u kabelu vyskakuje (někdy červená) je teplota vzniklá přetížením.
U SICHRu z toho vybruslíte tak, že si zadáte jiný kabel a u něj si zadáte maximální dovolené teploty 40st a máte to zkontrolováno jak na teplotu od přetížení tak i od zkratu

Miroslav Závodský:
Ďakujem, skúsim topozrieť.

Petr Doležal:
Ještě rada: Abyste nemusel neúspěšně editovat několik kabelů, tak nejdříve zvolte konkrétní uložení, okolní teplotu, požadovaný proud jističe a pak vkládejte zkusmo různé typové kabely, až se vám ukáže oteplení na nadproud  40st a méně. Potom pro tento průřez zeditujte nový "virtuální" kabel, který bude mít všechny elektrické hodnoty stejné, jen ty teploty dáte 40st.

Mně např. na první pokus vyšlo, že při jističi 16A, char.B, okolí 30st, tak aby se kabel přetížením nezahřál na víc jak 40st, musí být Cu 10 (sólo kabel v trubce). Virtuální kabel pro oteplení na zkrat jsem již nekontroloval.

Martin Škopek:
V květnu 2001 jsme publikovali na "4th Internatiional Scientific Conference ELEKTRO 2001" v Žilině exatní řešení tohoto problému s různými ukázkovými příklady. Ozvete-li se mi na e-mail (martin-zavinac-skopek.net, mohu vám daný článek (v angličtině) zaslat, ev. po dohodě provést konkrétní výpočty.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana