Jak lze zapojit myčku, var. konvici, mikrovlnku a el.troubu kdyz mam jen 3x16A?

<< < (3/5) > >>

Jirka N:
Diky, dam na pana Hasalu a pripojim konvici s mikrovlnkou. Asi zapadla ma otazka o vedeni kabelu v liště těsně nad podlahou a prodlouženi vedeni v krabici na zdi...je to košer?? Neodporuje to žádným předpisům? Je jedno jaky průřez lišta má nebo její šířka musí být větší pro určitý počet kabelů?  ??

Hanuš Ondřej:
zařizuji byt v novostavbě a mám připravené el. rozvody na kuchynskou linku. rád bych se zeptal zda je možné na samostatny jistič 16A napojit el. troubu 2,6 kw a mikrovlnu 1,25 kw? Vím, že max 16A = 3680 W. Počítám že ne vždy poběží mokrovlnka a trouba najednou.
Nerad bych ale aby mi to padalo, nadruhou stranu nechci překopávat zásuvku z jiného okruhu. Za 10 dní mi přivezou novou kuchyň. Měl by být tento okruh napojen na chránič nebo ne?
 (poklona)

Šipeky Michal:
Sice nie som elektrikar, no myslim, ze to urobit mozete. Prikony oboch spotrebicov su udavane ako maximalne mozne a teda prekrocite 3,68 kW no v praxi sa to asi nestane. MW sa na max. vykon nezvykne pustat dlho a istic kratkodobo "pusti" aj nieco cez 3680 W. Rura tiez bezne nebezi na maximum. Risenie to iste nie je idealne (teda najlepsie mozne) ale nemyslim, ze by mali byt problemy.

Hanuš Ondřej:
moc dekuju za uklidneni.... asi to tak necham.... doufam ze to nebude padat.... to by me opravdu mrzelo....

Kamil Novák:
Citace: Hanuš Ondřej  04.04.2009, 12:16

.... Měl by být tento okruh napojen na chránič nebo ne?

Neměl. Musí !  (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana