Co myslíte? Je to otočený foťák nebo zapojený rozvaděč naboku?

<< < (2/3) > >>

Jan Franěk:
p. Svejkovský.

Asi máte pravdu. Nejdříve jsem to považoval za čtyřpólový chránič. Pak ale po bližším zkoumání mi to také připadá na jistič,  nebo vypínač. Kvalita fotky je opravdu mizerná.

Poloha rozváděče se mi také nelíbí. I když nevím, pokud to není zakázané výrobcem, jak na to správně reagovat. Při revizi bych se s tím raději nechtěl setkat. Potom by muselo zákonitě následovat hledání dokumentů,  obvolávání výrobců a pak samozřejmě rozhřešení jestli je to nebo není v pořádku. Podle mě asi ne. V době,  kdy si můžu vybrat rozváděč podle spousty kritérií,  nevidím důvod proč nepoužít jiného rozváděče pro to konkrétní místo ,  které mě limituje tvarem a velikostí. Podle mne je to na nízké řemeslné úrovni.

SMILEK:
Existují nejméně dva detaily (a jedna indicie),  které svědčí ve prospěch otočeného foťáku.
Bez komentáře  :).

$121-

Jirka Š. Svejkovský:
Je to otočený foťák. Podle druhé fotografie - dolní pravý roh - by musel být rozvaděč u země.

Znovu se zeptám - vypíná hl. jistič ochranný vodič nebo ne? To bych viděl jako největší průšvih zapojení.

kajmanovec:
Tak si taky tipnu na otočený foťák.

- ten popis u hlavního jističe bych bral jako umístěný v poloze přirozené    pro čtení

- otevřená dvířka rozvodnice by se při poloze naboku otevřela vlastní vahou ještě víc (pokud by nebyly těsně nad zemí nebo je někdo nedržel)

Opravdu to vypadá jak upozornil pan Svejkovský, že je na přívodu vypínán i vodič PEN.

Dejvip:
Presne tak vypíná se PEN. Fotka je otočena foceno mobilem za šera v hotelu. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana