Jaká je běžná cena za projekt pro malou chatičku se 45m2 uzitne plochy?

(1/3) > >>

Jiří Mitáček:
Má někdo zkušenosti s tím, kolik stojí projekt elektro ke stavebnimu ohlasení na prestavbu chatky (cca 45m2 uzitne plochy)?

Připojení elektro mám až k chatce.
Jde mi jen o velice jednoduché vnitřní rozvody a přípravu na dvoutarif.

Jedná se o dva zasuvkové okruhy, 3fazovou zasuvku k troubě, jeden světelný okruh, jeden samostatný pro pračku a jeden pro bojler a dva pro el. podlahove vytápení (dohromady cca 2,5kw). Topení a bojler by se mel ve VT vypínat.

#105#

Jiří Mitáček:
To tu nikdo nikdy nic podobného nepotřeboval? Není tu v diskusi žádný elektroprojekt ant ani jeho zákazník? Já vůbec nevím, kde někoho takového mohu najít :-(
prosím poraďte moc to spěchá...
 (poklona)

Jan Franěk:
Určitě se najdou, ale máte víkend a hodně lidí si užívá jinde než v práci nebo u PC.
Dejte jim čas.
Jinak bych asi vyžadoval plnohodnotný projekt elektro a ne jen ke stavebnímu povolení. Pak ho použijete k výchozí revizi. Jinak by vám ho revizák nemusel uznat. (i když někdy je rád, pokud vůbec nějaký projekt je).
A s těma cenama je to složité. Každý si účtuje za hodinu své práce jinou částku ale jde i o rozsah další práce okolo projektu. Sepsal jste například okruhy, což je fajn, ale co dál? Je to cihlová stavba nebo dřevostavba? S tím souvisí i vnější vlivy a jejich určování. A těch proměných může být i více.  Je to o dohodě s projektantem.

Určitě se brzo nějaký ozve   ;)  hodně štěstí a vydržte.

Jiří Mitáček:
 (poklona)  moc za odpověď. Co tedy obsahuje úplný elektroprojekt? Teď už jsem byl skoro rozhodnut ho nedělat vůbec, prý to ani není pro účely stavebního ohlášení potřeba. Tak teď nevím. Já to mám všechno víceméně všechno zakresleno, ale nevím jestli na to potřebuji razítko projektanta.
Jinak dokumentaci elektra si ještě před zakrytím pečlivě nafotím. A schematicky zakreslím, ale nerad bych kvůli nějakému razítku vyhazoval tisíce oknem :-(
Ještě otázka jak se liší projekt pro cihlu a třeba SDK? Dle mého je to víceméně stejné jen se v textu uvede konkrétní typ...

Dušan Nevřala:
rozdíl je to celkem markantní.rozp očet se dělá taky tím,jestli taháte kabely v sdk,nebo musíte řezat,popř.sekat drážky ,průrazy,sádrovat atd.není to jen sečíst délku kabelu,počet zásuvek a jističů....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana