Jak jistit dva paralelní kabely?
Štefan Beláň:
TO: F1 alias jiri hrdy
Poruším jednu mou zásadu, a tou je, že s anonymy nediskutuji o odborných věcech. :(
Napíšete jedno tvrzení a druhou větou si odporujete. Proto na mne váš příspěvek působí pouze jako hospodské tlachání. ::)
1) váš zásadní omyl je v přirovnání tlaku a proudu. Je to přesně naopak. Tlak ve spojených nádobách je všude stejný, ale proud se rozdělí v poměru k vodivostem (impedanci) větví.
2) Při zkratu o velikosti zkratového proudu 16kA na jednom z 8mi kabelu, nepoteče tímto kabelem proud 2kA, jak uvádíte Vy, ale minimálně 8kA a to pouze v případě, že obě větvě mají stejnou impedanci. V praxi tomu tak není a vždy jednou stranou poteče proud vyšší než je ideální polovina.
Citace: 2. A teď ať mi nějaká norma předepíše nehořlavé kabely, nástřiky, vzdálenosti paralelních kabelů, ... Úsměv já přeci ten zkrat na oněch paralelních kabelech vypnu řádově do 1 sekundy a vývodem mi teče 15kA rozdělený do 8mi paralelních cest !! Úsměv tak jaké požární nástřiky !! jaké , ,R,, kové kabely jestli mi poteče kabelem AL - 240 mm2 - 1 sekundu - 2kA - tak Pane Bože ochraňuj naši selkou mysl - co se kde zapálí ? jak se kabel al 240 mm2 přehřeje Co?? kabelem 1-AYKY může téci cca 2kA až po dobu cca 45 sekund !!
Další Vaše chybné úvahy a tvrzení nebudu již komentovat a z mé strany je komunikace k Vaší osobě tímto ukončena. :-X
raj:
Citace
... s anonymy nediskutuji o odborných věcech ...
(fool)
Róbert Gelem:
Súhlasím s pánom Hlavatým,nedávno sme montovali trafačku,kde bolnavrnuté istenie ističom z hlavného rozvádzača na nn strane a boli použité tri pararelné káble a na podružnom rozvádzači bolo istenie tiež deónom OEZ.Všetko rátané a navrhnuté podľa SICHR v.8.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana