Lze na schodišti zapojit PIR čidla na stávající rozvody bez úprav?

(1/3) > >>

Pavel Plhal:
Když je v domě schodišťový automat a chtěli bychom instalovat čidla.
Musí se předělávat rozvody, jak tvrdí pan domácí, nebo se mohou čidla zapojit na stávající instalaci a automat přepnout ručně na trvalé svícení?

#116#105#

Jan Franěk:
Asi by bylo nejlepší pozvat nějakého elektrikáře, ať posoudí na místě jestli je to možné nebo ne.
Nedovedu si představit ,jak vám může někdo zde poradit na dálku, bez znalosti konkrétních rozvodů.
Ale pravděpodobně to možné bude. Pozvaný elektrikář vám jistě navrhne nejlepší a nejschůdnější řešení.

Pavel Plhal:
Chápu, že to jde těžko, ale předpokládal jsem, že do světla jde N a L a když se přidá čidlo a přepne schodiště na trvalé svícení, že by to mělo fungovat. Protáhnout  fázi čidlem. Nejsem silnoproudař ale spojař a tak mne neutlučte.

Milan Karvánek:
Ano v této nejjednodušší formě, že dáte ke každému světlu svoje čidlo by to takto zapojit šlo. Je to spíš otázka dispozice domu a umístění svítidel a čidel. Rovněž ve strších diskusích byl vysloven názor, že i svítidla rozsvěcená pomocí PIR čidel musí být možno zapnout na trvalý svit pomocí nějakého centrálního vypínače. A to už bude složitější a bez výměny vodičů se neobejde.
Hledejte ve strších diskusích, je to již několikrát opakované téma.

Pavel Plhal:
Pane Karvánek,
díky, jsem to někde četl ,  tu poznámku, jen jsme se s domácím dohadovali jestli musí být nová instalace.
Jak je vidět, MUSÍ . Když to má být podle normy.
Klidně téma zamkněte stačilo mi to.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana