Existuje u elektrotechniků sdružení aktivitou podobné sdružení komínářů?
Jan Franěk:
Já jsem po stožárech lezl. Nebylo to ovšem jen tak pro krásný rozhled. Samotnému lezení předcházelo spousta předepsaných úkonů, podepisování příkazu B a linka se vyzkratovala v dohledu pracovníků na stožárech. Vím jak bylo nebezpečné pracovat třeba i na lince ,která byla v souběhu s jinoulinkou vn. Ten kopanec vás mohl i schodit dolů ze stožáru. Sice výhled byl super, ale nikdo by mě nedostal nahoru, pokud by linka byla pod napětím. Mnohokráte jsem viděl na fotkách a videu co to provede s člověkem ,když se jen přiblíží o něco více než je zdrávo. Za to mi to ,a asi nikomu dalšímu opravdu nestojí.
Najděte si raději nějakého lepšího koníčka, méně nebezpečného.
Jan Hájek:
http://www.youtube.com/watch?v=BtQtRGI0F2Q
Asi jako Paříž vidět a zemřít.
Doporučím vám následný postup:
Kontaktujte distributora ve svém okolí a řekněte mu o svém záměru, pak ho poproste, že jsme vám doporučili, jestli by vás z povzdálí nenechali sledovat své pracovníky při práci pod napětím, pokud jim ještě slíbíte, že o tom, co jste viděl budete informovat kolegy komínáře, pak se určitě dohodnete.
Elektrikář se nerad dívá na lidské BBQ, připomíná mu to co ho čeká, pokud někdy udělá chybu.
František Leopold:
Rozdíl mezi lezením na komíny a sloupy VVN je v tom, že když škobrtnete na komíně, zachytí vás lano a přinejhorším se ošklivě potlučete. Pokud si potykáte s VVN, nemusíte ani volat sanitku, protože je jasné, že to nepřežijete. Podívejte se na videa na YouTube, tam je pár podobných nadšenců. Vidět na videu člověka, jak hořící padá z výšky 20 metrů je docela silná káva, nemyslíte?
Miroslav Minařík:
Citace: polkdja 15.02.2009, 15:10
Odrazování lidí vám jde opravdu na jedničku ;), ....
Rád bych ale slyšel odpovědi na ostatní otázky od trochu informovanější ch lidí, než jsem já.....
Odrazování .... hmmm a dál byste se chtěl dozvědět, jak takový stožár pokořit. Pak doporučuji najít jiné fórum.
V okamžiku, kdy se taková nápověda objeví, téma se likviduje.
Dušan Nevřala:
Jednodychý návod bych měl:
Kontaktujte majitele vedení,nechte se tam zaměstnat,projděte si peripetii s vzhl 50.
vyfasujte kybl s barvou,a mezi prováděním nátěru můžete cvakat a cvakat,od zhora až dolů.Pozn.:"DOPORUČUJI SI FOŤÁK PŘIVÁZAT,AŤ vám NESPADNE DO BARVY." 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana