Jak volit průřez PEN v TN-S při postupné rekonstrukci?
František Šohajda:
TN-S síť asi nemáte!!!To mne neříkejte!!!u rodinného domku...??
Máte tam síť TN-C-S !!!když tak....!TN-S by jste musel mít až od zdroje, a ne od bodu rozdělení..pře čtěte si pořádně ČSN... (norm)
Od zdroje asi máte TN-C....
Pavel Plhal:
Citace: Michal Dorničak 11.02.2009, 16:55
A co tak udělat už přívody k podružným rozvodnicím v soustavě tn-s :).
No to je asi to, co se mu nechce, byť se to jako první nabízí. Když rozdělí PEN na PE+N, měl by tak pokračovat přes všechny podružné rozvaděče.
Rozdělit, přizemnit a pokračovat 5 vodiči.
(Jakou soustavu máte, zjistíte podle počtu vidičů od distributora. Jestli 4 tak TN-C. Jestli 5 , tak TN-S.
Není rozhodující co si myslíte že máte, ale to, kolik vodičů přichází na první svorkovnici od distributora.)
Koukám že než jsem to dopsal už mne předbějl pan Šohajda
Patrik Augustin:
to Hugo.K souhlas s kolegou Karvankem a k tematu pokud uz chcete tahat nove privody k rozvodnicim tak je natahejte 5x a nemusite resit PEN.
Hugo K.:
To P.Plhal
Rozdělit se mni to chce a moc.Když už jsem se dohrabal před důchod,tak by se mi nelíbilo aby peníze mně strhávané po celý život z platu na důchodové zabezpečení za mne prohýřil někdo jiný.:))
To M.Dorničak
Ano,souhlas.Ale jestliže u PEN v TN-C je požadováno minimum 10 mm2 Cu,ne kvůli proudové zatižitelnosti,ale z mechanických důvodů,je nějaké minimum z mechanických důvodů požadováno pro PE v TN-S?
To bych se rád dozvěděl.
To F.Šohajda
Předpokládám,že jste mlád a nepamatujete stavební boom českého venkova v 70.letech,tzv.stavba svépomocí.V Praze se stavělo sídliště a v Čechách jste nesehnal věneček do instalační krabice.A proudový chránič byl znám jen z otázek v testech,v rukou ho nikdo neměl.:))
Pavel Plhal:
Dělte, ale jen jednou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana