Jak spočítat příkon komplexu motorů a měničů frekvence?

<< < (2/8) > >>

Milan Karvánek:
Otázka zní k čemu tuto hodnotu potřebujete (já vím abyste jí napsal na štítek) ale o čem má vlastně vypovídat. Máte 2 jednofázové motory 1,1 kW a jeden zdroj do 0,1kW, takže třeba z důvodu připojení a dimenzování vedení a jištění pro toto zařízení je důležitá hodnota 1,1kW v jedné fázi. Ale předpokládám, že ty 2 frekvenční měniče napájí právě ty 2 motory. Asi by to ještě chtělo více informací o těch fr.měničích a o způsobu fungování spolu s motory, mohou za normálního stavu s těmito motory odebírat oněch 27A? To by nám měnilo situaci to by mohlo pak být až 6,2 kW ve fázi?

Petr Liskar:
Citace: Roman Krejčí  10.02.2009, 13:38

Ty motory jsou samostatně připojené přes stykač.

Co je tedy zapojeno na ty dva frekvencni menice?

Roman Krejčí:
Na frekvenční měniče jsou připojeny pohony 0,55kW/3x230V, 2,2kW/3x230V.

Roman Krejčí:
Dle mne je reálné že poteče v jedné fázi až 27A. Tzn. potom potřebný výkon pro tuto 1.fázi je 230*27=6210W. Ve 2.fázi bude zapojeno zařízení s odběrem 20A, 230*20=4600W,  a ve 3.fázi 15A, tzn. 230*15=3450W.
Tzn. potom pokud zařízení bude napojeno na 3f síť tak celkový příkon zařízení (pro volbu přívodního kabelu a jištění) je?
a/ součet výkonů jednotlivých fází - 6210+4600+3450=14260W
tzn. na štítku bude (jde mi o maximální zdánlivý výkon) 14,26kW/400V/20,6A (vycházím ze vzorce S=od3*U*I)

Je tato úvaha správná? Pokud ne tak mne prosím vyveďte z nevědomosti.

Petr Doležal:
1. Nějak mi unikl ten druhý měnič, na které fázi je ?
2. Nemůžete prostý součet jednofázových výkonů převést na třífázový odběr, protože každé dané jednofázové zařízení nemůžete rozfázovat. Můžete jen odběry vhodně seskupit, aby rovnoměrnost byla co největší.
3. Vámi uváděným proudem 20,6A byste dost zaskočil projektanta, zvláště když uvádíte maximální proud 27A.
4. A není ve hře též nějaká soudobost ? Nebo se může stát, že všechno jede současně ?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana