Môže ísť po PE vodiči signál z HDO?
Miroš Jan:
Jakápak amatéršťina prasárnička (zle)
Vrbický Jozef:
ja som to nevymyslel a tiež si myslím že to nepripojí rozvodný závod , lebo HDO by malo spiínať relé ktoré zopne stykač a nie rovno stykač
Milan Karvánek:
Citace: Vrbický Jozef 02.02.2009, 22:47
ja som to nevymyslel a tiež si myslím že to nepripojí rozvodný závod , lebo HDO by malo spiínať relé ktoré zopne stykač a nie rovno stykač
Jestli se chcete dobrat nějakého správného konce, tak začněte tím, že si nastudujete připojovací podmínky dodavatele elektriky. Tam je opravdu všechno napsané. Pokud nemáte dopředu dojednanou nějakou speciální výjimku, stejně to nakonec bude muset být tak jak RZ požadují. Dál nemá smysl se v této diskusi trápit.
Vladimír Huba:
Trochu to upresním:
Na Slovensku sa pre nízky tarif používa ovládacia fáza, ktorú si zákazník odistí v svojom rozvádzači. Vyvedie ju do elektromerovéh o rozvádzača, kde sú inštalované jedno alebo dve relátka (jedno pre 8hodinový aku ohrev, druhé pre 20hodinový priamotop). Cievky relátok komunikujú s HDO. Ovládacia fáza prechádza cez kontakty relátok a vracia sa dvoma vodičmi do rozvádzača zákazníka na ovládacie prvky ohrevu v podobe 8, resp.20 hodinového impulzu. Pre toto zapojenie je potrebný kábel typu 3A.
To Vrbický:
Je nám jasné, že sa v tom nevyznáte. Prosím, nechajte to na odborníka. Iste sa vo vašom okolí nejaký nájde.
Lubomír Jindra:
Citace: Vladimír Huba 03.02.2009, 02:00
Na Slovensku sa pre nízky tarif používa ovládacia fáza, ktorú si zákazník odistí v svojom rozvádzači. Vyvedie ju do elektromerovéh o rozvádzača, kde sú inštalované jedno alebo dve relátka (jedno pre 8hodinový aku ohrev, druhé pre 20hodinový priamotop). Cievky relátok komunikujú s HDO. Ovládacia fáza prechádza cez kontakty relátok a vracia sa dvoma vodičmi do rozvádzača zákazníka na ovládacie prvky ohrevu v podobe 8, resp.20 hodinového impulzu. Pre toto zapojenie je potrebný kábel typu 3A.
Díky za upřesnění :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana