Musí být nepoužité žíly vícežilových kabelů v rozvaděčích v pevně uchycených svorkách?

<< < (9/10) > >>

Pavel Ryšavý:
Pánové Sedlmajer a Pavézka se už doufám dohodli na tom kdo, kam a na jaké vyšetření půjde, a jakou praxi kdo má a mohli bychom se vrátit k tématu (než si začneme trhat občanky):

Musí být nepoužité žíly vícežilových kabelů v rozvaděčích v pevně uchycených svorkách?

Jan Alin:
To Sedlmajer a Pavézka

:-) No tak kluci nechte se nebo vám maminka zakáže večerníček a nedostanete čokoládu :-).

Tenhle spor je důkazem toho že kluci nikdy nedospějí, jen se mění jejich hračky. Prostě ty dráty zapojte do rezervních svorek nebo je úhledně smotejte a zaizolujte tak aby se na ně nemohlo dostat napětí když se náhodou někde něčeho dotknou a aby ten rozvaděč zůstal přehledný a ne jak vrabčí hnízdo. Kdo se bude dál hádat platí flašku něčeho dobrého :-).

Georgis Fasulis:
Neblázněte, pokud konce vodičů zaizolujete a úhledně a přehledně uložíte, nemusíte je ukončovat ve svorkovnici - jak tady většina správně tvrdí. Jediný případ, kdy to nelze, je, jak už jsem psal na začátku, pouze ukončení ve skříni umístěné v prostředí s neb. výbuchu, kde svorky navíc musí odpovídat tzv. zajištěnému provedení značenému EEx-e.

Bílý Roman:
Mám praxi asi tak 22 let a při montáži nezkracuji reservní vodiče, ale dávám je pod jističe. Ani je nezkracuji a snažím se to do rozvaděče nacpat. Však se ta reserva někdy hodí, a to se mi kolikrát stalo.
Jó holt drátů není nikdy dost.

Josef Martinec:
Ale nikdy by mne nenapadlo je připojit na PE,PEN,což přímo odpruje normě.

a co na tom odporuje normě - pokud použiji samostatnou svorkovnici kterou pak připojím vodičem PE na svorkovnici Hl. pospojení nebo lokální svorkovnici PE v daném rozvaděči pak snad normu neporušuji(za předpokladu že je vše řádně označeno)

Martinec

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana