Skončí současně s ČSN 34 1390 i termín hromosvod?
IM:
To Kamil Novák:
Vzpomněl jsem si na vtip, jak psali pozvánku na schůzi, která bude v úterý. Nevěděli jaké napsat í(ý).
Tak to udělali ve středu. Podle vaší rady by napsali Tuesday!
Jan Hájek:
Asi bych to ukončil
1/Ti co dělají hromosvody mají jasno.
2/Ti co dělají právní rámec nejasno.
3/Ti co dělají normy se drží zavedené IEC terminologie.
4/ Lingvisti budou časem prosazovat místo germánského blesk... anglosaský ligh... a zase najde spousta co jim bude horlivě přikyvovat.
Jsem členem skupiny 1. důvodům skupiny 3 rozumím a uznávám je. Po skupině 2 nechci aby rozuměla mému oboru, stejně jako se snažím nekecat do toho jejich.
Skupina 4 nemá co dělat atak si musí vymýšlet problémy k řešení ;) .
Petr Doležal:
Bleskosvod kontra hromosvod je po "brněnsku" malina (maličkost)
Mně vadí a musím se s tím smířit, že 99 % lidí, včetně politiků a novinářů používají výraz "legislativa" jako oblast zákonů a právních předpisů, byť to znamená postup při tvorbě právních norem a činnost zákonodárných orgánů
Kamil Novák:
Citace: Milan Illek 27.01.2009, 12:11
To Kamil Novák:
Vzpomněl jsem si na vtip, jak psali pozvánku na schůzi, která bude v úterý. Nevěděli jaké napsat í(ý).
Tak to udělali ve středu. Podle vaší rady by napsali Tuesday!
Každý příměr kulhá a tento obzvlášť. (plc)
V technických oborech není nic neobvyklého používat standardní a všeobecně přijaté termíny a jejich zkratky.
A když jsme již několik let plně integrováni do evropské a i celosvětové normalizační soustavy (a ti lumpové z anglosaských a francouzsky mluvících oblastí nějak nechtějí na češtinu slyšet), tak jak to chcete jinak řešit ? :-\
Jelikož se v projektech čím dál častěji objevují zkratky LPS, SPD, RCD atd., tak je běžně používám i v revizích a je hned jasné o co jde. ;)
BTW : Jak ve své praxi označujete to, co se skrývá po zkratkami AC(DC), PEN, PA,
TN-C-S, PTTA .... :-[
IM:
To Kamil Novák:
Máte pravdu, ale já jsem to nemyslel nijak negativně. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana