Jaký je rozdíl mezi rozvodnicí RD-P a RD-E?

<< < (2/3) > >>

Pavel Horský:
Pánové, jistě máte svoji pravdu, ale já osobně si myslím, že bědování na stavbě nad otevřenými plány není zrovna to pravé ořechové a to jak pro investora, tak pro zaměstnavatele .
Mě spíš ohromně nas...á, když se dnes hrabe do elektriky každý Jouda, který nezná základní termíny a nemá základní řemeslné návyky. A těch je a práce po nich je zbědování hodná.

Václav 3:
Moje zkušenost je, že největší hlupáci vždy vypadají, že ví všechno a pak to dokonale zmrší. Není ostuda se zeptat, dotaz by měl mít ale určitou úroveň.

Lubomír Jindra:
Citace: Aleš Dobrovolný  27.01.2009, 16:46

kdo se zeptá, vypadá jako blbec pět minut, kdo se nezeptá nikdy, je blbec celý život.

Správně, ale...

Citace: Pavel Horský  26.01.2009, 19:46

To by snad dle PD mělo být zkušenému elektrikáři zcela jasné a nezkušený by se neměl do elektroinstala ce vůbec rýpat, když nezná základní termíny. 

... každá firma, každá parta by měla "obsahovat"  :D alespoň jednoho zkušeného člověka, který koukne a vidí  ;) takže se nedivím Pavlu Horskému že nad takovým dotazem pociťuje jisté rozpaky  ??

SMILEK:
Naprosto vás chápu a rozumím vám. A teď pootočme úhel pohledu. Co když je tazatel třeba projektovým koordinátorem stavby (tedy PC koukajícím do PD-E kvůli pochopení cenových položek v SoD),  nebo ještě někdo jiný?   :D
Navíc: jsou zkratky RD-E a RD-P definovány normou, nebo jsou jen "obvyklé a vžité" (třeba jako fáze vlevo  ;)) ...?  Elměrové rozvaděče bývají mnohdy značeny RE (a pak platí rovnice RD-E = :o).  :) 

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Pavel Smílek  28.01.2009, 02:27

Navíc: jsou zkratky RD-E a RD-P definovány normou, nebo jsou jen "obvyklé a vžité" (třeba jako fáze vlevo  ;)) ...?

Nevzpomínám si, že bych tyto zkratky někde viděl. Já znám třeba RE, RP ...

Na druhou stranu jsem nemusel přemýšlet nad dešifrováním obsahu zkratek. To snad napadne každého, ne?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana