Jak napojím nový třívodičový rozvod na starý dvouvodičový?
Najd:
Nedávno jsem se pustil do rekonstrukce sklepa.
Zásuvky a světlo mám hotové, vše přivedené do věnečku.
Zásuvky jsou zapojené pomocí tří vodičů.
Ale v nejbližší věnečku, ze kterého chci vyvést kabel k tomu novému ve sklepě jsou jen dva dráty.
Pokud vím, tak se snažím připojit nové zapojení (TN-S, ke starému TN-C).
Dá se to nějak realizovat?
Bojím se, že budu muset nový rozvod ve sklepě předělat na TN-C spojením nuláku a uzemnění. :'(
Jaroslav Kořínek:
:-X milý pane, jak koukám a čtu - "všichni češi jsou elektrikář!" Nevím co jste vystudoval nebo čím jste se vyučil, ale elektrická zařízení patří mezi vyhrazená zařízení a Vy neodborná persona děláte něco proti zákoknu! Sedl by jste do autobusu jako řidič bez příslušné skupiny ŘP - NE! Pokud ano byl by ste náležitě potrestán orgány ! Tak proboha proč se hrabete do něčeho k čemu nejste vyučen, zkoušen a trénován! Protože jsem zlomyslný v tomto okamžiku bych vám a vašim blízským přál úraz elektrickým proudem na zařízení které jste spáchal jako neodborník!
Dnes už věnečky NE!, V nové instalaci místem rozdělení TN-C na TN-S jdině rozvaděč a v souladu s ČSN 33 2000-4-41 ED.2 čl. 411.3.3 chrániče! vydání srpen 2007
Najd:
Citace: Jaroslav Kořínek 13.01.2009, 15:58
Dnes už věnečky NE!, V nové instalaci místem rozdělení TN-C na TN-S jdině rozvaděč a v souladu s ČSN 33 2000-4-41 ED.2 čl. 411.3.3 chrániče! vydání srpen 2007
Takže říkáte, že takovéto věnečky se v dnešní době již nepoužívají? http://elektro.muller.sweb.cz/jistice/krabice/kr_97_5_velka.jpg
Ach jo, už aby si tohle téma konečně přečetl někdo, kdo mi dokáže poradit, aniž by se oháněl normami a přáním úrazu. ::)
Jaroslav Kořínek:
Odpovídáte jako novinářská chátra - vše vytahujete z kontextu! >:D
Dingo:
Pokud vím, tak věnečky se používají dodnes.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana