Aký istič použiť pro selektivitu jištění B nebo C?

<< < (2/2)

Aleš Dobrovolný:
Aha, omlouvám se, já jsem tomu porozuměl trošku jinak  8)

pokud vím tak rozvodné závody někdy C charakteristik u hlavního jističe povolí, v tomto případě to vidím jako "ekonomické" řešení (3f 25A jistič = 5x500 Kč navíc). Sice to je méně selektivní, ale na druhé straně to asi bude vyhovující. Sichr by napověděl. A kdyby ne, tak si pán doplatí 2500,- uzavře novou smlouvu s rozvodnými závody a elektrikář tam dá 3x25A B. Myslím, že rozvodné zavody proti nebudou.

Alespoň v Česku, co se týká měsíčních poplatků za instalovaný hlavní jistič není, tuším, mezi 16, 20A a 25 A žádný rozdíl.  Když tak mě opravte.

Jan Franěk:
Obávám se ,  že zrovna ekonomický důvod nebude tím správným argumentem pro distributora elektřiny k povolení charakteristik y C u hlavního jističe.
To povolí většinou jen u provozů se stroji s velkým rozběhovým proudem  a to ještě velmi neradi.

Aleš Dobrovolný:
Citace: Jan Franěk  10.01.2009, 21:08

Obávám se ,  že zrovna ekonomický důvod nebude tím správným argumentem pro distributora elektřiny k povolení charakteristik y C u hlavního jističe.
To povolí většinou jen u provozů se stroji s velkým rozběhovým proudem  a to ještě velmi neradi.

No, ale zkusit to pán může?  >:D

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana