Hádanka - zapojení motoru
Petr Doležal:
Když se zvolí správný kabel
Jirka Š. Svejkovský:
Revidoval jsem pouze motor, ne kabel. Nedrbu, co mě nesvrbí - i když mimo zápis jsem na to upozornil. Taky si všimněte, že neříkám, kde se motor nachází ;)
Přeznačit modrý za zeleno/žlutý samozřejmě nelze! Není ani v pořádku to označení stínění zelenožlutou páskou (nemá ochrannou funkci, slouží pouze pro EMC).
Poslední, co bych předělal je připojení stínění na svorku PE. K tomu se používají EMC vývodky, kde se stínění "zaplete" do vývodky a matkou dotáhne. Smotanina pod šroubkem snižuje účinnost opatření EMC.
Poznámka: Ten kabel je dle vyjádření montérů maďarské výroby. Je to typ se zvýšenou odolností při požáru a je bezhalogenový (tudíž žádná láce).
Martin Kurka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 09.01.2009, 16:03
Revidoval jsem pouze motor, ne kabel. Nedrbu, co mě nesvrbí ;)
Teda tohle bych zrovna od vás nečekal.
Když jsem začánal díky komunistům s brašnou a zapisoval jsem do knihy závad ještěrkáři rozdrcenou venkovní zásuvku, ptal se mne již důchod přesluhující elektrikář, stará škola: "...a vypnul ste ji inženýrku?" Říkal jsem, že to ještě neznám že jsem nevěděl kde. "Tak jste ji měl zaizolovat, nebo uštípnout inženýrku, protože kdyby se někomu něco stalo, budete si to do smrti vyčítat. Víte, oni nevědí, jaké na ně číhá nebezpečí, ale vy to víte, jste elektrikář."
Tenhle rozhovor si budu do smrti pamatovat a doufám, že nedejbože chytne-li mne na ulici infarkt, že si nějaká kolemjdoucí zdravotní sestra nebo doktor neřeknou že nedrbou, co je nesvrbí a že na mne skočí.
Myslím si, že opravdový profesionál se nikdy nevypíná.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Martin Kurka 09.01.2009, 18:13
Teda tohle bych zrovna od vás nečekal.
To je jednoduchý. Moje práce byla pouze dílčí kontrola - pouze motor. Kabely dělá jiný kolega, rozvaděče zase jiný ... Je to organizačně složitější.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana