Kdy je nutno aplikovat 5ti násobek I vybavovacího proudu proudového chrániče?
Kamil Novák:
Citace: Štefan Beláň 08.01.2009, 14:26
Rád si s Vámi vysvětlím nejasnosti ohledně měření v klidném rozhovoru a ne v takto bojovém duchu. :-\
Jde o nedorozumnění.
1) já se vůbec nerozčiluji a jestli to tak vyznělo, tak je to tímto druhem komunikace
2) netvrdím, že nemáte pravdu
3) nedorozumnění spočívá v tom, že v dotazu je uvedeno : Kdy je nutno aplikovat 5ti násobek.... .
Vy jste si za slovo aplikovat dosadil při ověřování (výpočtu a pod.),
kdežto já jsem jen doplnil, že slovo aplikovat může v této souvislosti také znamenat při měření (na některých druzích RCD).
A asi se shodneme, že obojí je správně. ;)
Štefan Beláň:
TO: Novák
Uf, to jsem si oddechl. :)
Ano souhlasím, že obojí je správně.
Na závěr ještě drobná poznámka k výtce .... Vy jste si za slovo aplikovat dosadil při ověřování (výpočtu a pod.),
Já jsem si nic nedosadil, pouze jsem odpovídal na otázku, která byla upřesněná tazatelem hned v úvodním dotazu....Nevíte kdy je nutno počítat s ČSN 332000-4-41 ed.2 čl.411.4.4 Poznámka N tzn. kdy je nutno aplikovat 5ti násobek I vybavovacího proudu proudového chrániče ?
.... tak zas někdy přítě.... (poklona) :)
Jaroslav Ratiborský:
Všimli jste si textu co napsal IVo Faltus ?
Pokud proudový chránič má plnit funkci ochrany samočinného odpojení od zdroje v případě poruchy, dosazuje se do nerovnosti uvedené v článku 411.4.4 za proud Ia reziduální proud chrániče. Bohužel do normy ČSN EN 33 2000-4-41 ed.2 se vloudila chybička a u popisu proudu Ia je chybně uvedeno: „Jestli je použit proudový chránič, je tímto proudem jeho jmenovitý vybavovací reziduální proud…..“. Slovo jmenovitý tam nemá být, viz také přiložený soubor „HD 60364-4-41“ (harmonizovaný dokument z kterého norma ČSN EN 33 2000-4-41 ed.2 vychází).
a textu který je uveden v anglickém originále a je obsahem přílohy zaslané Ivo Faltusem.
Já jsem chtěl pouze upozornit na rozpor mezi textem v čl.411.4.4 a Poznámkou k tomuto článku.
Jaroslav Ratiborský:
Pro informaci uvádím,že byla vydána změna Z1 z dubna 2010,kde je mimo mnoha změn a hlavně chyb odstraněno slovo jmenovitý v čl.411.4.4.
Samozřejmě změna je placená a o chybě ze strany bývalého ČNI není ani zmínka.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana