Kdo zajišťuje spotřebiteli HDO?
Šeliga Pavel:
Při debatě s kamarádkou s ní vypadlo,
že platí šílené peníze za elektřinu.
(bojler,el.sporák..)
Byla žádat na ČEZu o dvojtarif.
Bylo ji řečeno, že si musí najít někoho, kdo jí to předělá a pak by to nemusel být problém.
Otázka je kdo vlastně má zajistit HDO příjmač?
Jelikož s HDO nemám moc skušeností/vlastně toto jsem v životě nedělal/, jsem si myslel, že příjmač dodává ČEZ.
Jestli už táto otázka tu zazněla se moc omlouvám - hledal jsem(možná špatně), ale nenašel.
Tak prosím najde se někdo kdo poradí?
Eventuelně jak dál postupovat - schéma atd ...
Zdenek Hejčl:
Stačí zadat do vyhledávače HDO a jsou tam 2 strany odkazů . ;)
Fuk Tomáš:
Citace: Zdenek Hejčl 03.01.2009, 15:25
Stačí zadat do vyhledávače HDO a jsou tam 2 strany počteníčka . ;)
Tak, tak.
Jenom na úvod základní informaci:
1) musíte zajistit blokování přímotopů a boileru podle přijímače HDO (který opravdu dodá ČEZ).
2) musíte mít řádně instalované přslušné spotřebiče (boiler, přímotopy) případně splnit požadavky na minimální instalovaný příkon těchto spotřebičů.
Podrobnosti najdete na stránkách ČEZu.
Šeliga Pavel:
Díky pánové.
Ty 2 strany jsem procházel,asi chaoticky...vá m pane Fuk dvojnásobně dík.Podle informací od kamarádky se ČEZ k tomu staví,že vše si musí zařídit ona sama druhou stranou včetně toho HDO příjmače,revize(to byc ještě bral).Blokace,chápu li to správně - zabránit sepnutí spotřebiče(např.boiler) signálem s HDO přes relé nebo stykač?Opravdu se omlouvám ,ale HDO jsem v životě nedělal.Nic budu muset skočit na ten ČEZ osobně jak to vlastně myslí - vše v réžií odběratele?Ještě jednou moc díky.
Zdenek Hejčl:
Signál HDO spíná stykač, nebo instalační relé na jejich silových kontaktech je připojen bojler přes odpovídajíci jištění.
Tímto HDO je tedy bojler / přímotop/ blokován pomocí silového stykače v době vysokého tarifu - není zapnut. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana