Lze umístit ventilátor ve sprše?

<< < (3/3)

Jaroslav Kořínek:
 ;) Osobně používám ventilátory : " DOSPEL" ,  možnost velkého výběru a cenového rozpětí.
Spolehlivost ověřuji doma, kde je mám namontovány na WC, koupelně a v  odtahu nad el.sporákem. S ohledem na IP X4.... bych volil cestu vloženého ventilátoru do plastové trubky s odtahem umístněným nad prostorem sprchového koutu. Jak zde psal kolega Schwarz při vhodném umístnění i CYKLON splńuje potřebné podmínky, ale výběr je opravdu jen vaší záležitostí. :-\

František Šohajda:
Podle normy je IP X5 v pořádku ale jak znám výrobky tak na to moc nespoléhám../i když je to problém výrobce!/.....už jsem také viděl zapojení el. kotle pro velkokapacitní kuchyň a měl IP 67 v papírech ale jak jsem jej rozdělal tak připojení 230V bylo podle mne tak IP X3 a to jsem si přidal... :)

Roman Kajfosz:
V těchto případech běžně nabízím ventilátor s napájením 12V AC.
Navíc je v krytí IP57 a jeho cena: 1.200,- Kč bez DPH.
Roman Kajfosz http://www.promor.eu/ 

Pavel Horský:
Citace: František Šohajda  04.01.2009, 14:10

Podle normy je IP X5 v pořádku ale jak znám výrobky tak na to moc nespoléhám../i když je to problém výrobce!/.....už jsem také viděl zapojení el. kotle pro velkokapacitní kuchyň a měl IP 67 v papírech ale jak jsem jej rozdělal tak připojení 230V bylo podle mne tak IP X3 a to jsem si přidal... :)

Tak na co pak již chcete spoléhat, když ne na prohlášení výrobce? Ty by jsme daleko nedošli.
Myslím, že není v mé kompetenci zkoumat, zda má výrobce pravdu a ani na to nemám čas.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana