Jak velký potřebuji motor pro vybuzení 22kW motoru pro start kogenerace?

(1/2) > >>

Caha Oldřich:
Chci postavit kog. jednotku cca 30kW,
pro ostrovní provoz.
Mám auto motor 1400cm3-plyn, asynchr. motor 22kW 1500 ot-kotva nakrátko  a 3,8kW motor AEG ze staré mlátičky s vinutou kotvou a statorem.

Kotva je s měděnými sběrači a reostatem, 1480 ot,stator 380/220V,7,6/18,2A, rotor119/168V,15?5A.

Stačí mi tento malý motor pro vybuzení 22kW motoru pro nastartování ostrovního provozu a jak celé zapojit?

Petr Liskar:
Lituji, v této konfiguraci nelze ostrovní režim spustit.

Petr látal:
Na každou fázi motoru je třeba připojit vhodný kondenzátor, který jalovinou umožní buzení motoru. Bez kondenzátoru jsem tedy ještě ostrovní provoz asynchronního motoru neviděl. Proud s asynchronního motoru v ostrovním provozu moc kvalitní není.

dolac:
To Cáha: obdivujem vašu odvahu na stavbu takejto kogeneračnej jednotky pri vašich odborných znalostiach. Ak vám môžem poradiť, zožeňte si synchrónny generátor. S asynchrónnym strojom v ostrovnej prevádzke by som vôbec neexperimentov al. Ak by sa vám to aj náhodou podarilo, bude s tým vždy spojených veľmi veľa problémov.     

Caha Oldřich:
Mám takovou teorii.Roztočí m motory plynovým motorem naprázno na otáčky kolem 1500 a připojím na ně venkovní síť.Proudový náraz ze sítě a odběr  by měl,být minimální.Poté zvýším otáčky na nadkritické a začnu připojovat domácí zátěže.Veškerá elektřina bude používána na ohřev médií.Poté odpojím venkovní síť a kogenerační jednotka by měla jet na ostrovní provoz.Pak by to mělo být jen o udržení otáček a jejich regulace vůči odběru.Fázové posuny by v tomto případě asi neměly vadit,nebo to občas sesynchronizov at se sítí?Co vy na to?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana