Nebude někomu smutno po klasických žárovkách?
František Šohajda:
Je sice fakt /známe to všichni/ že žárovky svítí ale i krásně topí..../to topení sice nepotřebujeme ale nedá se odloučit a bez žárovek se neobejdeme !....
Dnešní "úsporky" jsou celkem na vysoké úrovni /používám OSRAM-nejsem dieler ani majitel OSRAMU ;D/..mám cekem dobré zkušennosti i s úsporkami které se mohou asi 0,5 milionkrát vypnout a zapnout...test uji je už delší dobu a asi budou mít udávanou hodnotu ON-OFF.....
je sice pravda že z krabice o 10 kusech se tak 1-2 za kratší a delší čas pokazí ale na konci průměr je výborný....je pravda že sice hned nesvítí naplno ale třeba i na WC jsou výborné....
tam kde se často zapíná a vypíná nové vzory úsporek bez problémů jde použít...
Václav 3:
Jak jsem již napsal před časem v jiné, obdobné diskusi, v Australii vymysleli již před časem obdobný nesmysl a co první udělali občané - nakoupili zásoby. Budeme se muset také předzásobit, hlavně to chce nakoupit kvalitní žárovky, značky Pila a podobné doporučuji nechat ležet. Docela si umím představit Bursíkovce a jejich nápad dát do historického křišťálového lustru úsporky. Kdyby se blbost zelenala, tak jsou Zelení celí zelení. Každý extremismus je nebezpečný, i ten zelený. Další ukázkou vítězství zelených mozků nad technicky dokonalým řešením je prosazování bezolovnatého pájení.
Michal Kolesa:
Citace: Kamil Novák 10.12.2008, 18:33
469 nalezených kousků by vám pro začátek stačilo ? ::)
Já myslel v Rakovnických obchodech
Nakupovat přes internet je o 100 - 150 (poštovné) dražší
Před hdoinou jem slyšel ve zprávách, že pošta bude zdražovat balíky
Radek Červený:
Citace: Michal Kolesa 10.12.2008, 18:05
Zatím jsem neviděl LED žárovku na "normální závit"
Zrovna minulý týden jsem byl u dodavatele LED zdrojů kde odebírám pro zakázkové realizace osvětlení a mezi řečí mi obchoďák ukázal vzorky LED žárovek s různýmy paticemi. Na trh oficiálně půjdou v 1. čtvrletí 2009. Ale zpět k podstatě věci. Není problém dnes realizovat i náhradu za zářivkové trubice LED zdroji, náhradu žárovek za žárovky LED, ale pořád to má spoustu much. I když jsou již běžně dostupné vysocesvítivé či výkonové LEDky, běžně i o výkonu 3W, stále je pár problémů, a to především chlazení. Ona ta LEDka je přeci jen citlivější na přehřátí než klasická žárovka a tento fakt ji stále nedovoluje použít v mnoha aplikacích, kde chlazení nejde vyřešit. Tím se vrací zdroj LED do pozice dekorativního osvětlení. Například ta náhrada za zářivkové trubice je vzhledem k ceně a celkovému příkonu LED ( součet příkonů vysocesvítivíc h diod ) celkem nezajímavá mimo jedné věci, a to je životnost. Každopádně i LED náhrada s patřičnou paticí je stále jen náhrada a něco jí stále do klasické žárovky chybí. Jeden známej by tomu dal přirovnání že to je , , jako lízat vaginu přes sklo,, ;)
Nedávno jsem realizoval LED osvětlení lokálu jistého klubu ( svítící desky stolů, bar, skleněné prvky v podlaze a pod. ) kde se instalovalo pro LED technologii celkem 250W příkonu s plynulou regulací 1-100%. Když se vše rozsvítí na 100%, jde stále jen o efektové osvětlení, které by se dalo odhadem nahradit výkonem cca 2-3 ks 60W Edisonových žárovek.
Přeji vám hezký večer, musím běžet na záchod. Nevíte náhodou, kolik mám dovoleno použít útržků papíru na jednu potřebu? Nerad bych platil pokutu nějakému troubovi z Bruselu pro ho.no
Předem díky ;)
Tomáš Jarovec:
Citace: Jan Alin 10.12.2008, 18:04
Nějak mě z těch návrhů začíná být smutno, už to není taková sranda jako když se Bursík ztrapnil na hradě :-\.
Pokud myslíte Bursíkovu připomínku o velké spotřebě lustrů na hradě, tak tam se ztrapnil spíš Klaus, když neznal kompaktní zářivky a zřejmě myslel dávat do lustrů klasické trubicové zářivky, jaké měli v prognosťáku. On takový lustr plný slabých žárovek s nízkým počtem lumenů na watt je hlavně dobré topení - jenže topí do stropu.
Souhlasím, že zakazovat prodej žárovek je hloupost. Lidé je sami zavrhnou až bude rozumná alternativa - nejspíš LED žárovky s větším výkonem a lepším spektrem. Ty současné jako světelný zdroj na čtení moc použitelné nejsou. Do velkých hal asi nevymyslíme nic lepšího než zářivky s elektronickými předřadníky.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana