Jaká jsou pravidla přístupu pracovníků ČEZ k elektroměru na soukr. pozemku?
Radek Nejedlý:
Prosím o informaci jaký předpis upravuje přístup pracovníků distribuční společnosti (v mém případě ČEZ oblast Klatovy) k elektroměru? Je umístěn ve stěně rodiného domku. Přístup z ulice je jen přes branku. Zatím bylo odemčeno, pracovníci provádí odečty bez mého vědomí. Nyní se chystám zamykat. Je ZČE povinen se mnou předem projednat, nebo mi alespoň oznámit datum odečtu?
Jak by se asi řešilo pokousání odečítače psem, když se mi producíruje po pozemku?
Štefan Beláň:
TO: Nejedlý
Je to tzv. Energetický zákon 458/2000 Sb. a související předpisy.
Elektroměry mají být umístěné na veřejně přístupném místě (na hranici soukromého pozemku). Ve výjimečných případech je možné i jiné umístění, ale pouze po dohodě s distributorem.
http://www.volny.cz/casopis.energetika/e_0406_3.html
dolac:
Citace: Radek Nejedlý 04.12.2008, 21:53
Jak by se asi řešilo pokousání odečítače psem, když se mi producíruje po pozemku?
*************** (poklona)
Ako pracovný úraz pracovníka RZ. A nebol by to prvý prípad, sú takmer na dennom poriadku.
Ináč na Vašu otázku, asi toľko: u nás to rieši interný predpis "Podmienky merania." Myslím, že je výhodne pre obidve strany ak vám to distribútor dopredu oznámi. Ak má distribútor k dispozicií vaše tl. číslo, nevidím v tom žiadny problém.
Balik:
Elektroměr si dejte na hranici pozemku a máte klid.. ;)Jinak vám nic nezbyde než být pořád doma..
praktik:
Co takový samoodečet? :-[
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana