Jaký je rozdíl mezi jednofázovým a třífázovým rozvodem?
Václav 3:
to vladd:
Citace: vladd 05.12.2008, 17:09
A veru ta vasa "cudna matematika" existuje, lebo ta moja zasuvka v garazi s napisom 3x380 V je rovnako stará ako nápis nastriekaný na plechových dverách napájačky pred domom, kde je 22/0,4 kV. A nezacnite sa hadat, ze za to môzu ubytky napatí cestou do garaze!
Já se s Vámi hádat nebudu, protože to nemá cenu. Já se vám pokusím pouze vysvětlit proč je na DT napsáno 22/0,4kV. Jak jsem již napsal v příspěvku ze 7:21 je odchylka síť napětí +5% až -5% považována za vyhovující, toho se využívalo v distribuční síti i před rokem 1993 k tomu, že se DT na odbočkách nastavilo pro dvěstědavacet Voltů tak, že na výstupu bylo 231/400V ( tj. +5% ) a tím se získá rezerva pro odběratele na konci vedení a odběratelé v těsné blízkosti DT mají napětí u horní tolerance. V současné době by na výstupu DT mohlo být až 242/420V, což se prozatím příliš nepoužívá s ohledem na dožívající spotřebiče pro dvěstědvacet Voltů, pro které by to představovalo přepětí +10% a spotřebiče by pracovaly na mezi svých možností.
Úbytek napětí mezi DT a prvním objektem může být poměrně velký, obvykle přes vedení od DT teče proud mnoha dalších spotřebitelů, nejen váš!
Jan Kelbich:
Citace: Václav 3 05.12.2008, 09:54
Jak jsem právě zjistil, samoopravovací funkce tohoto fóra nahrazuje dvěstědvacet hodnotou 230
Pro administrátory : nebylo by opravdu dobré takovéto skopičiny vypnout ?
Kelbich Jan
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana