Kam umístit elektroměrový rozvaděč do plotu vysokého 1,5 metru?

(1/3) > >>

pzslava:
Rozhodl jsem se zrekonstruovat instalaci v malém řadovém domku tak z roku 1935..

elektroměr je uvnitř na chodbičce.....
je napojen, z venkovního vedení....
Kam s elektroměrovým rozvaděčem, když je před domkem tak 1,5 metru plot s brankou?

Znamená to, že se bude muset táhnout kabel až dolů a v zemi 15 metrů k plotu, nebo ho mohu umístit u vchodových dveří na domě?

Filip Výmola:
No já myslím, že pokud se branka nebude zamykat tak může být i u dveří, elektroměr by měl být totiž přístupný energetikům (mám takový dojem). Ale schválně by mě zajímala odpověď zkušených :-)

daniel jeřábek:
Zalezi kde mate barak.
Pokud to spada pod PRE urcite to musite umistit do oploceni,CEZu by melo stacit  umisteni do fasady domu.

Patrik Augustin:
jednoducha rada.pokud chcete rekonstruovat pripojku tak jedine v soucinnosti s Vasim distributorem elektriny. Cili tyto dotazy smerovat tam a nebo alespon napiste jestli spadate pod CEZ,PRE nebo EON. Podle meho budete muset dat ER do sloupku na hranici Vaseho pozemku. Da se to udelat x zpusoby. V pripade rekonstrukce dostanete od distributora po kladnem vyrizeni pripojovaci podminky kde Vam urci jak to bude vypadat. Ale co budou chtit na 100% je projekt a revizi. Pokud nejste elektrikar tak to nechte nekoho udelat. Od stolu Vam toho moc neporadime bez znalosti mistnich dispozic.
Jinak minimalni vyska spodni hrany ER je 60cm od upraveneho terenu.

František Šohajda:
Jak píše kolega, zavolat k distributorovi el. energie a domluvit se !Jiná varianta neexistuje.To co vám povolí jeden distributor to druhý vám nemusí schválit ! :-[

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana