Máte někdo připojen chránič před PC nebo ledničkou?

<< < (2/6) > >>

Patrik Augustin:
v csn 33 2000-4-41 jsou PC a lednice uvedeny v poznamce.doved u si predstavit samostatny obvod mimo chranic v pripadech ze je nutno zabezpecit aby pri nahodne chybe nekde v obvodu a kde je pripojen napriklad server s daty kde je takovyto vypadek nemyslitelny.A le jinak samozrejme neni problem dat PC i za chranic. Dalsi priklad jsou fabriky kde je tech PC na jednom okruhu treba 10 tam uz by to byl samozrejme prusvih. Sice muzete mit UPS u kazdeho ale nez najdete chybu tak jich spousta popada.

Michal Kolesa:
Mám pocit, že na PC by měl být extra obvod nebo to platí jen pro rizikové provozy např. nemocnice

Jan Alin:
Citace: JJoseff  26.11.2008, 19:18

Každý tady píše že proudový chránič na ledničku a PC nepatří.
Zatím jsem neměl žádné zkušenosti s tím, že by to dělalo nepořádek.

Lednička a PC je v normě jen příklad nevhodného použití u zásuvek kde by náhodné vypnutí mohlo znamenat nějakou škodu. Další nevhodné použití by bylo třeba pro napájení hasícího zařízení, nouzového osvětlení a všeho kde už vypnutí způsobí nějaký závažný problém.

Jan Alin:
Citace: Michal Kolesa  26.11.2008, 20:57

Mám pocit, že na PC by měl být extra obvod nebo to platí jen pro rizikové provozy např. nemocnice

Třeba v domácnosti je to zbytečné ale v jaderné elektrárně budou asi jiného názoru. Mě manželka předevčírem vypnula server při zapínání šicího stroje a svět se nezbořil, stálo mě to asi dvě minuty práce to zapnout a přihlásit se  ;). Je jasné že jsem to trochu zdramatizoval aby k tomu nedocházelo častěji  :D.

JJoseff:
víc by mně zajímala ta lednička a mraznička jestli zapojit na chránič nebo neee....

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana