V kterém případě, kdo zaplatí předělání přípojky RD?
akademik.richard:
Citace: Jagiello 25.11.2008, 09:08
Věcná břemena ze zákona platí pro přípojky?
Ano, věcné břemeno může být i na přípojku. Jestliže ji financoval distributor.
ČEZ Distribuce, a.s.
TP - příloha č. 2
4.1
....Vlastníkem elektrické prípojky je ten, kdo uhradil náklady
na její zrízení. Vlastník elektrické prípojky je povinen zajistit její provoz, údržbu a opravy
tak, aby se nestala prícinou verejného ohrožení. Provozovatel distribucní soustavy je povinen
za úplatu elektrickou prípojku provozovat, udržovat a opravovat, pokud o to její vlastník
písemne požádá. Pri pripojení odberného místa pomocí smycky se nejedná o prípojku.
Jan Bubeník:
TO Šťavík: To je docela dobrý nápad s tím havarijním stavem ale nedal by se nějak upřesnit nebo kde vyhledat na internetu? Jediné co vím tak mam starou litinu s pojistkami 25A , hl. jistič taky 25A - jestli by na na e-on zabralo?
A pokud by mě to povolily ,všechno bych si nakoupil a nahystal sám až po kabel od poj. skříně ke drátům - nevýte něko kolik by mě to stálo jenom že by někdo od nich přijel a zapojil 4 dráty ke sloupu?A jestli na to zapijení musí být taky tak drahý projekt??Hodně sem tady o tom četl a jsem překvapen z těch šílených cen :-[
Add: může být kabel od poj. skříně ke sloupu Cu???a 10mm2 nebo 16mm2 ??
Díky za rady
Patrik Augustin:
na pripojku urcite bude potreba projekt.Ted jeden dodavam na CEZ.Schvali to bez problemu ale stejne to chteji potom dolozit k zadosti o pripojeni, vcetne revizni zpravy a podobnych veci.Projekt na pripojku snad nebude tak vysoka castka. Kabel od sloupu a po sloupu bych doporucil AYKY 4x16 uz vzhledem k rozdilu ceny mezi 16nactkou a 10tkou.pokud jim to budete chystat tak musite komplet vcetne nachystani kabelu az pomalu ke svorkam.Nevi mjestli tam mate AES kabely nebo normalni ctyrvodicove vedeni.Ale to je na docela dlouhe povidani.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana