Kam je nejvhodnější umístit požární hlásič?

<< < (3/8) > >>

Petr Doležal:
To Šohajda:
V kuřácké a nebo nahluchlé rodině ano.   ;)

Kamil Novák:
Citace: Jagiello  21.11.2008, 11:38

Pokud chcete v případě požáru opustit prostor ložnice, zvažte, zda hlásič neinstalovat na únikové cestě.

Toto je asi nejlepší řešení. Když už by mělo někde hořet, tak je jistě nejdůležitější pokrýt únikovou cestu.
Takže umístit nejlépe na chodbu vedoucí ke vchodovým dveřím.

Bohumil Páník:
Na otázku, jak umístit domovní požární hlásič je odpovědí celá řada. Za vhodné považuji užít chladný rozum, známé zásady a cit.
1) Přístroj v sobě obsahuje vlastně přístroje dva: detektor a hlásič. Detektor by měl být v místech nebezpečí vzniku požáru, hlásič v místě nepozorného, nahluchlého (nedbalého, ...) uživatele chráněného prostoru.
2) Volba bude vždy trochu optimalzační úlohou pro dané konkrétní místní použití a to nejen z hlediska umístění, ale i citlivosti zařízení.
Takže jako dobrý kompromis může být i ta úniková cesta, až budu prchat, aby mi potvrdila správnost mého rozhodnutí o okamžité evakuaci.

Petr Doležal:
Mám námitku. Selský rozum mi říká, že čidlo v únikových cestách by mělo smysl jen tehdy ,  kdyby cesty byly dvě a já si mohl vybrat tu nezakouřenou. Pokud čidlo spustí alarm, že jediný únik je zakouřen, jaký vliv to bude mít na moje rozhodování kudy utíkat ?

Jan Alin:
Citace: Petr Doležal  24.11.2008, 11:27

Mám námitku. Selský rozum mi říká, že čidlo v únikových cestách by mělo smysl jen tehdy ,  kdyby cesty byly dvě a já si mohl vybrat tu nezakouřenou. Pokud čidlo spustí alarm, že jediný únik je zakouřen, jaký vliv to bude mít na moje rozhodování kudy utíkat ?

Pokud to spustí v noci tak já osobně budu hledat kde ten nepříjemný kravál vypnu a pak hned zase usnu a uhořím  :'(.

Čidlo by mělo být tam kde se předpokládá vznik požáru a alarm tam kde se předpokládá že budu v té chvíli já. Podle mě je v domácích podmínkách blbost detekovat kouř v ložnici když tam dojde až ve chvíli kdy zbytek hoří, potřebuji detekovat kouř co nejdříve abych mohl buď hasit nebo utéct, informaci že zřejmě uhořím a nemám už kudy utéct radši zaspím.

Prostě bych jeden dal podle místních podmínek ke krbu a druhý do kuchyně.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana