Poradíte mi s istením RD?

<< < (4/4)

Milan Selezan:
To Beláň.
Na Slovensku sú 3 samostatné rozvodne závody sprivatizované rôznymi zahraničnými spoločnosťami, takže nie na všetko sú jednotné predpisy. Konkrétne pre VSE dvojtarif sa rieši "klasicky" vypínaním N väčšinou ešte spínacími hodinami bez samostatného 1P ističa. Pritom závody majú predpísanú vlastnú štandardizaciu použitelného materialu. Napr. VSE od 2006 sa nebudú v nových rozvodoch používať káble v zemi AYKY, ale pre prípojky NAYY 4x25 a hlavné vedenia NAYY 4x150. Pre vzdušné nebudú môcť byť ako hlavné 1-AES ... ale 1-NFA2X 4x70, resp. 1-NFA2X 4x70+25. Prípojky ostávajú AYKYz 4x16. Keď vedenie má prejsť pod ich správu, tak to musíte dodržať, resp. požiadať o výnimku.

Josef Křemen:
u tohoto konkrétně mi vadí výška elektroměru nad zemí.

Libor Cr.:
To Josef Křemen, 18.12.2005 17:53 U nás ve východočeském kraji tato výška el. rozvaděče požadavkům rozvodných závodů vyhovuje a je to hlavně z estetického hlediska aby skříně byly ve stejné výšce. Jinak ve svém příspěvku (Libor Cr. 16.12.2005 23:32) jsem uvedl, že požadavky se mohou u jiných rozvodných zvodů lišit a že elektropráce vůbec mají být provedeny kvalifikovaným odborníkem který musí znát místní předpisy a zvyklosti (jinak to není kvalifikovaný odborník). 

Jaroslav Hasala:
Obecně všechny RZ tolerují umístění elektroměrovéh o rozvaděče níže než tak, jak je vyloženě psáno v připojovacích podmínkách - střed elektroměru ve výšce 150 - 170 cm nad terénem. Minimum je ovšem 60 cm.

Peter Janiš:
Takže  (poklona)  za reakcie. Všetka kabeláž je vo výkope podľa predpisov, predtým konzultované s technikom z RZ. Len som si nebol isty s tým istením.
Skrinka do plotu je http://www.eltec.sk/eltec_files/unel_rozvadzre.htm - RE21-UIZ.
Este raz dakujem.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana