Proč nemohu mít kolík zásuvky orientován dolů?
Anonym:
Je to několik roků, co revizní technik přikázal otočit všechny zásuvky kolíkem nahoru. Nyní jsem v obchodě objevil zásuvku, kterou ať otáčím jak chci, stále je některá zásuvka špatně. Tak jak to tedy je? Pokud je norma nezávazná asi si revizní technik jen vymýšlel. Přece by jinak ČOI nepustila nějaký šmejd!
Jirka Š. Svejkovský:
Kolíkem dolů? Ptáte se, jestli můžete umístit zásuvky na strop? ;D
Neznám normu, která by předepisovala úhel natočení zásuvky. Naopak, několikazásuvk y, kde jsou jednotlivé přístroje pootočeny mi připadají jako dobrý nápad. Vejdou se do nich úhlové zástrčky.
PS: Pozdravujte kolegu RT pohádkáře.
Josef Drda:
To: Jirka Š. Svejkovský
ČSN 332180:1980 čl 6.2.2 Zásuvky se připojují tak , aby ochranný kolík byl nahoře a střední nebo nulovací vodič byl připojen na pravou dutinku při pohledu zpředu. ;)
Milan Karvánek:
Citace: Anonym 16.11.2008, 19:02
Je to několik roků, co revizní technik přikázal otočit všechny zásuvky kolíkem nahoru. Nyní jsem v obchodě objevil zásuvku, kterou ať otáčím jak chci, stále je některá zásuvka špatně. Tak jak to tedy je? Pokud je norma nezávazná asi si revizní technik jen vymýšlel. Přece by jinak ČOI nepustila nějaký šmejd!
Vámi ukazovaný výrobek je skutečně "trojzásuvka" určená pro pevnou montáž do pevné instalace?
Merick Kir:
Citace: Milan Karvánek 16.11.2008, 20:14
Vámi ukazovaný výrobek je skutečně "trojzásuvka" určená pro pevnou montáž do pevné instalace?
Anonym neodpoví. Přenášeli jsme anonymní telefonní dotaz do diskusí. Tuto zásuvku máme i v našem archivu. Jde opravdu o montáž do krabice pod omítku.
JB
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana