Jak spínat v čase venkovní vánoční stromeček?

(1/3) > >>

Přemek84:
Neznáte konkrétní typ výrobku, který by splňoval můj požadavek za slušnou cenu?

- potřebuji napojit venkovní vánoční stromeček
- a vnitřní zásuvka není napojena na chránič
- proto můj požadavek zní
- zásuvka co by spínala podle nastaveného času
+ proudový chránič

- a pokud by měla spínání v nule či jak to nazvat
- omezení proudových špiček kvůli žárovičkám na stromku tak by to bylo úplně super  ;D

Dnes jsem nazdobil první část stromku a jelikož daný objekt je prakticky jeden z prvních u trafa tak hned mi odešly 2-3 ks řetězů
- jsou starší opravované a proto ty žárovičky budou chtít trošku šetřit...
nejlépe něco všechno v jednom by bylo ideální ...

STANISLAV KOZÁK:
Co vím tak se dělal,přenosný chránič STECKMAT a dodával ho i LEGRAND.Oba dva výrobky momentálně na trhu už  nejsou / neodpovídají normám /

Štefan Beláň:
TO: Přemek84

V jednom to asi nebude. Musíte instalovat zásuvku s vestavěným chráničem a potom do zásuvky spínací hodiny (přenosné).

Další možnost je použít vidlici Legrand s vestavěným chráničem.
http://elektrika.cz/data/clanky/fivk040720/view

PS: Jak je zhotovená stávající instalace TN-C (dvouvodičově) nebo TN-S (třívodičově)?

Premek84:
Citace: Štefan Beláň  09.11.2008, 20:23

TO: Přemek84

V jednom to asi nebude. Musíte instalovat zásuvku s vestavěným chráničem a potom do zásuvky spínací hodiny (přenosné).

Další možnost je použít vidlici Legrand s vestavěným chráničem.
http://elektrika.cz/data/clanky/fivk040720/view

PS: Jak je zhotovená stávající instalace TN-C (dvouvodičově) nebo TN-S (třívodičově)?

Nejsem si upln jist abych rekl pravdu - vedeni je v medi, ale mam dojem, ze to bude dokonce tazeno trivodicove - ale staveno a tazeno nekdy pred vice nez 20lety - takze pozapojovano to bude asi jako dvouvodicove - ne ASI, ale urcite... overim presne behem tydne...
Jinak asi budu muset slevit z pozadavku a ty spinaci hodiny davat nebudu - ale chranic urcite a ted uvazuju jak nejlepe ochranit zarovky...

Premek84:
jeste doplnim - venkovni svetelka jsou primo urceny na venkovni pouziti a maji dvojitou izolaci...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana