Co udělat proto aby nebyl u RD hromosvod?
Hynek Bureš:
Řeknu vám, pokud by se mě nějaký řemeslník pokoušel "přemluvit" k instalaci jeho produktu obdobným způsobem jako
Citace
Asi chce koupit nový telefon a musí na něj někde ušetřit. Proč ne na hromosvodu? Vždyť telefon je snad důležitější než nějakej hromosvod.
Citace
Jsem zvědavý, jestli se i ona bude tak bavit, až jí vlivem blesku vyhoří kvartýr a pojišťovna jí nedá ani korunu. Myslím si, že jí pak moc do smíchu nebude.
Když to vše shrnu........N ESPRÁvnĚ ŠETŘENÍ NA NESPRÁvnÉM MÍSTĚ
tak by od mých dveří letěl tak rychle, jako ti různí pojišťováci, prodavači vysavačů a čističek vzduchu a podobně. Na takovéhle "argumenty" jsem totiž opravdu hodně, hodně choulostivej (box) protože svoje volné prostředky budu investovat přesně tam, kam si sám vyberu. Tohle už jsou nátlaky podobné řetězovým mailům typu "musíte si koupit pejska, jinak ho prý uspí".
Každý má svůj specifický žebříček hodnot, specifická měřítka bezpečnosti a jistoty. Nelze vzájemně srovnávat nesrovnatelné - "nejabsurdnější paradox je, když náružvý zastánce hromosvodů je současně náruživým kuřákem..."
Andrea Němečková:
(poklona) mnohokrát pánové za Vaše názory. Hlavně panu Burešovi, který mi vlastně odpověděl, že to možné je, ale musí se to nechat předělat v projektu. chtěla jsem jen opravdu zjistit jak je to s povinností ohledně hromosvodu. nehodlám na svém projektu, který jsem si vybrali nic dalšího razantního měnit a ani jsem to neudělala- protože mi již dům stojí. jsem ráda, že i pan Horský si obohatil a rozšířil svojí řadu vtipů. ještě jednou díky a hromosvod na mém domu bude udělán - sice né za 40tis - ale bude (dance)
Peta Hlavaczek:
Vím, proč je lépe mít bleskosvod:
http://diskuze.e-pocasi.cz/blizky-uder-blesku-5.html
Z tohoto videa je evidentně vidět, že blesk udeřil do sousedního domu ve vzdálenosti cca 50m a přitom zasažený dům je podstatně níž než ze kterého byl záznam pořizován.
Jan Hájek:
Citace: Peta Hlavaczek 05.11.2008, 13:25
....bleskosvod ...
BRRRRRRRRRRRR! Nedělejte mi to, tento termín používají humanisti, do kterých by měl Hrom bacit >:D
Technicky správné označení je hromosvod, který chrání před úderem hromu.
Bohužel za cca 100 let se změnila čeština a lidé to vnímají pouze jako zvukový projev.
PS: Kdo z hromosvodářů by chtěl být bleskosvodníke m? Já tedy ne ;) .
Jozo1:
TO Hajek :
Tak moment, co je tedy hrom a co blesk ? Co z toho vidim a co slysim ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana