Co udělat proto aby nebyl u RD hromosvod?
Kamil Novák:
Citace: Hynek Bureš 04.11.2008, 15:30
Pakliže tuto změnu schválí stavební úřad, nemůže být absence hromosvodu na rodinném domě vedena jako závada ve výchozí revizní zprávě.
S tím nelze než souhlasit.
Jestliže se upraví projekt a ten bude nakonec souhlasit se skutečným stavem, tak není co řešit.
Ale svévolné "vypouštění" částí projektu stavebníkem bez zvážení možných souvislostí (hlavně technických) projektantem není možné.
Pavel Horský:
Jen nechápavě kroutím hlavou :o. Podle jaké normy neudělat hromosvod? :D To je dobrý vtip. Hned si ho přepisuji do svých poznámek. Andrea Němečková mě opravdu pobavila :D. Jsem zvědavý, jestli se i ona bude tak bavit, až jí vlivem blesku vyhoří kvartýr a pojišťovna jí nedá ani korunu. Myslím si, že jí pak moc do smíchu nebude.
Když to vše shrnu........N ESPRÁVNĚ ŠETŘENÍ NA NESPRÁVNÉM MÍSTĚ
Jan Franěk:
Ale to je v pořádku. Asi chce koupit nový telefon a musí na něj někde ušetřit. Proč ne na hromosvodu? Vždyť telefon je snad důležitější než nějakej hromosvod.
Lidé vyhodí za věci co nejsou nutné, ale in, spoustu peněz. Na důležité věci jim pak bohužel nezbývá.
Na jaře blesk zabije chlapa přímo v budově a na podzim lidé kašlou bezpečnost a na pořádnej hromosvod.
Nechápu ::) ??
Vítězslav Vaněk:
Zajímalo by mne, pomineme-li bezpečnost ,zda existuje nařízení že na RD musím mít hromosvod.Stav ební úřad při kolaudaci ho vyžaduje,pojišťovna nikoli.Takto se domnívám byl myšlen dotaz.
Jan Hájek:
Hromosvod ano či ne? Ale to přeci řeší ČSN EN 62305-2 stačí analýza rizika a je to jasné, Toť vše. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana