Odpojovat televizní přijímač před bouřkou?
Jan Hájek:
Ano, dovolil jsem si zavtipkovat :-) .
Při psaní jsem si představoval:
Odpojování TV o půl třetí v noci.
TV vytaženou ze zásuvky na konci svodu z jímací antény.
Po shození jističe, v bezpečí cítícího se uživatele , ,spolehlivě,, chráněného cca 4 mm vzduchu.
:)
Lidi dělají neuvěřitelné věci ;D
Já v jiných oborech určitě taky (jednicka)
Jiří Schwarz:
Absolutně skvělý nápad - odpojit anténu od televize.
Klasika v místech, kde je slabý signál, TV anténa typu "síto" (taky se jí říká matrace), s vestavěným zesilovačem, pokud možno s velkým ziskem.
Odjíždíte, vytáhnete anténu z TV, ale necháte připojeno napájení pro zesilovač.
Při troše štěstí (mimo jiné záleží třeba na délce kabelu, teplotě,...) neuvidí sousedi v okruhu několik desítek až stovek metrů NIC, protože se zesilovač s odpojenou zátěží spolehlivě rozkmitá a stane se z něj slušný vysílač, nejčastěji někde ve III. TV pásmu.
A omlouvám se, že toto není přesně to, o čem je tento web...
Martin14564:
V oblastech s velkým výskytem blesků to smysl nepochybně má, protože TV anténní vstup moc nevydrží.
Pokud máte dobrý TV signál, lze kabel odpojit TRVALE, signál proleze tak 3-5 mm vzduchem přes kapacitní vazbu.
Martin14564:
Citace: Jiří Schwarz 31.10.2008, 08:19
Při troše štěstí (mimo jiné záleží třeba na délce kabelu, teplotě,...) neuvidí sousedi v okruhu několik desítek až stovek metrů NIC, protože se zesilovač s odpojenou zátěží spolehlivě rozkmitá a stane se z něj slušný vysílač, nejčastěji někde ve III. TV pásmu.
Pokud je to takhle, tak by se to samozřejmě odpojovat nemohlo, ale tohle slyším prvně.
Daniel Reiský:
A k tomu všemu uvedenému výše, dobrou pojistku domácnosti, která vám v případě problému pokryje finanční ztráty.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana