Jsou po úderu blesku do hromosvodu znatelné stopy průchodu bleskového proudu?

<< < (2/8) > >>

sniper76:
Ale jistě, o revizi nikdo nepochybuje, jenže součásti revize je i vizuální kontrola. U základového zemniče ji nelze provést, že? takže v revizi bude uvedeno, že základový zemnič byl proměřen a byly zkontrolovány uzemňovací přívody. OK.
Mně ale zajímá, zda - li někdo viděl poškozené základové pásy po zásahu blesku do hromosvodu, jenž byl připojen na základový zemnič. Může dojít k roztržení betonu nebo podobné poruše?

František Šohajda:
TO:sniper76
To se bude muset vyzkoušet jen měřením..ještě jsem neviděl nikoho kdo by po úderu blesku odkopával základové pásy a zemnění...to je vcelku dost pracné....

Pavel Horský:
Porušené základové pasy po zásahu blesku asi nikdo neuvidí, ale osobně jsem viděl paseku, kterou napáchal zásah blesku a sjel do země ,dnes moderním, skrytým svodem ve fasádě objektu. Majitel se asi chytal za hlavu......... ..novostavba, zateplený objekt, těžce opravitelná fasáda........ .............. ..Taky skryté svody vymlouvám každému, kdo mě osloví s vyprojektování m nebo samotnou montáží hromosvodné soustavy.

sniper76:
Logická úvaha při provedení revize je vzít pneumatické kladivo, obkopat dům a začít rozbíjet základy RD :D. Nicméně, mnoho mých známých od připojení hromosvodu k základovému zemniči odrazuje právě ta možnost roztržení betonu a opravdu si myslím, že ta možnost tu je. Samozřejmě nikdo nebude strhávat tepelnou izolaci zákl. pásu, aby zjišťoval, je-li v betonu nějaká trhlinka. Narušená statika základů se však nemusí projevit hned, že? Takže, může dojít k poškození těch základů? Zajímájí mě jakéko-li myšlenky. Co si myslíte o myšlence připojit k zákl. zemniči hlavní a doplň. pospojování + přepěťovky a hromosvod připojit na samostatný zemnič dostatečně oddálený od RD?

Patrik Augustin:
nejfundovanejs i je Honza Hajek ten by mohl poradit.Podle meho kdyz udlate 2 zemnice mel by jste je propojit.Zakla dnovy s tim pridavnym.Ale budete muset pres jiskriste.Je to mam dojem popsane v knisce 2.0

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana