{{html imgtag}}

${perex}

${title}

${perex}

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  HYBRIDNÍ zóna
| |-+  Firemní podpora
| | |-+  TECO - Foxtrot chytré instalace. ODBORNÍCI radí spotřebitelům!
| | | |-+  Technická podpora výrobce TECO Kolín radí odborníkům
| | | | |-+  Jakým způsobem se dá provádět zápis do proměnné v jazyce ST?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jakým způsobem se dá provádět zápis do proměnné v jazyce ST?  (Přečteno 1246 krát)
Ondřej Beran cheb
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« kdy: 25.05.2017, 23:11 »


Jakým způsobem se v jazyce ST dá provést zápis do registru a následné čtení?

Prohledal jsem nápovědu snad už desetkrát a pořád na to nemůžu přijít, v IL jsem to našel ale v ST nic.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Ondřej Beran cheb
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #1 kdy: 26.05.2017, 10:55 »

Pro upřesnění, jedná se mi o vytvoření FB pro řízení solárních panelů na ohřev TUV a bazénové vody, zde bych potřeboval uložit hodnotu naměřenou na čidle počkat cca 2 minuty a provést porovnání těchto hodnot. předem děkuji
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Juraj Rojko
*
Offline Offline



« Odpověď #2 kdy: 26.05.2017, 23:25 »

promenna := hodnota;

Ale to je tak triviální (a v dokumentaci samozřejmě popsané), že si myslím, že se ptáte na něco úplně jiného. Jenže nevím na co.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Ondřej Beran cheb
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #3 kdy: 27.05.2017, 22:19 »

to co popisujete, je přiřazení hodnoty (na tvrdo programátorem), to znám,
 start         : BOOL := 1;
Jedná se mi o to že potřebuji zkopírovat hodnotu teplotního vstupu typu real do proměnné typu real, tím tuto hodnotu zmrazit a uchovat cca 3 minuty a tuto hodnotu porovnat, v případě že delta T bude větší jak X, bude se čekat na vzestup teploty a nabere se nový vzorek teploty nebo pokud bude teplotní spád dostatečný připne se ohřev aku nádrže, v opačném případě že nebude docházet k vzestupu teploty celý proces se zastavý a bude se ohřívat bazén s menší teplotní náročností. Toto je ve zkratce.
V mnemo kódu jsou příkazy WR a WRC, ale pro ST jsem nic takového nenašel.

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Juraj Rojko
*
Offline Offline



« Odpověď #4 kdy: 28.05.2017, 20:14 »

Je mi líto, ale stále nechápu o co vám jde. := dělá v podstatě to samé co WR. (Je pravda, že jsem měl napsat spíše výraz, než hodnota.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Luboš Urban
Neverifikovaný uživatel @4
***
Offline Offline



« Odpověď #5 kdy: 31.05.2017, 23:55 »

Je to opravdu tak jednoduché, jak píše pan Rojko.  Zápisu v mnemokódu

LD vstup
WR promenna

opravdu v jazyce ST odpovídá

promenna := vstup;

Ta vaše úloha by snad mohla vypadat nějak takhle:
VAR
     casovac : fbTick;
END_VAR

casovac(IN:= true, PT := T#3m);    // každé 3 minuty dá impuls, tj. nastaví
                                                       // na jeden cyklus svůj výstup

IF Casovac.Q THEN                         // když dočasoval
    IF teplota - predchozi_tepl ota >=  X THEN    // a nárůst teploty je větší než X
          ohrev_aku := true;               // zapni nabíjení aku nádrže
          ohrev_bazen := false;          // a vypni ohřev bazénu
       ELSE                                        // jinak
          ohrev_aku := false;              // vypni aku
          ohrev_bazen := true;           // a zapni bazén
    END_IF;
    Predchozi_tepl ota := teplota;    // a ulož si stávající teplotu
END_IF;       

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

 Lze přecházet mezi FoxTool a Mosaic bez nutnosti výměny jednotek?
 Jak řešit dvojstisk/trojstisk tlačítka v prostředí Mosaic (strukturovaný text)?
 Ako pouzit Mosaic (SW) s CU2-01M jednotkou?
 Jak dostat NSlookUP do globalnich dat?
 Lze změnit podobu webového rozhraní projektu ve FoxToolu?
 Byl by zajem o utilitku pro sber dat z Foxtrotu?
 Co je to "0:[Xpro:Error] SYSGEN\ZAPOTOCI_PLC1$2.MAS (2806): unknown POU name"?
 Pracuje Mosaic správně s polem ukazatelů na BOOL?
 Proč v průzkumníku knihoven nelze načíst *.MJF soubory?
 Fóry foxtrotího fóra?
 jak funguje #def v Mosaicu?
 Jak v Mosaicu generovat náhodná čísla?
 Jak nadefinovat C-RC-0003R v Mosaicu 2013.1 SP2 / 2013.3?
 Proc po kompilaci nefunguje odesilani hodnot?
 Dá se propojit program z Mosaicu s programem v Reliance?
 Jak správně použít funkci SunAzimuth?
 Existuje volná implementa m-busu do mosaicu?
 Je toto chyba v mosaic při určité definici vlastního typu proměnné ?
 Proč nelze vytvořit nový projekt v Mosaic 2014.1 RC3?
 Co u CP 1000 znamená error A3-00-3805?
 Existuje pro CP1000 mosaic detekce změny hodiny skutečného času?
 Jak nakonfigurovat modul GSM2-01 k CP-1000 v Mosaicu?
 Jak regulovat třícestný ventil v Mosaicu?
 Jak změnit konstantu LONG_CLICK_TIME v Mosaicu?
 Jak změnit hodnotu RGB_STEP a stmívání konkrétního světla přes web?
 Jak v nahradit v jazyce CFC void?
 Jak ve Web Maker zobrazit obrázek ze souboru?
 Jak nastavit sériový kanál CP1000 CH2 v Mosaicu?
 Jak se připojit k Mosaicu přes internet?
 Je nějak v CP1000 omezena paměť pro proměnné ukládané do Global Retain?
 Jak řešit chybu dialogu na panelu ID18?
 Jak obcházíte v CFC nemožnost přiř. polí do vstupních proměnn. funkčního bloku?
 Proč nelze přepínat do relátkového zobrazení v Mosaicu?
 Co znamená v Mosaicu chyba při překladu "nedostatek 'R' operandů"?
 Je v Mosaicu nějaká obdoba křížových referencí?
 Je možné definovat místo v paměti pro danou instanci?
 Obsahuje simulator PLC v Mosaicu take simulator webserveru ?
 Dělal někdo fb na komunikaci s meteostanici Netatmo?
 TECO: Nová verze Mosaicu ke stažení
 Jak ošetřit chybové stavy v PLC?
 Mohli byste mi prosím pomoci s vytvořením programu v jazyce ST?
 Proč nenajde Mosaic 2015.4 HW klíč ve Windows 10 a RDP spojeni?
 TECO: Nová verze Mosaicu 2015.4
 Bude Mosaic možné provozovat v prostředí Linux?
 Jak zabranit restartu Windows 10 64 build 10656 po zasunuti HW klice?
 Jak zvysit pocet svetel v LightsLib?
 Poskytne někdo jednoduché programy pro Tecomat?
 Kdo mi naprogramuje v Praze PLC Tecomat?
 Prečo od 24.3.2016 nefunguje komunikácia so serverom YahooWeather?
 Ako rozbehat CP-1000KEY2-01+Mosaic z různých komponent?
 Jaký je rozdíl v licencích na Mosaic?
 Ako aktivovať podsvietenie ID-31 pri zobrazení alarmu?
 Lze provozovat Mosaic na Windows server 2008/2012?
 Jak spravne nastavit kanal komunikace GSMLib?
 Proč Mosaic neukazuje v datové struktuře pro modul C-RQ-0600 hodnotu pro CO2?
 Jak simulovat přítomnost osob v MOSAIC?
 Lze do vlastní knihovny zahrnout POU "Program"?
 Jak vyřešit komunikaci GSM UC-1205 s CP-1001 připojenou na kanálu CH1 RS232?
 Existují knihovny pro řízení krokového motoru pro Foxtrot 1003?
 Potřebuji HW klíč když chci komunikovat přes ethernet v režimu UNI?
 Lze nejak zjistit, ze modul na R-Fox poslal novou hodnotu?
 Jak vytvořit set/reset proměnné v CFC?

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (1)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.057 sekund, 23 dotazů.