Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Studijní teorie
| |-+  Oblast řešení teoretických úvah
| | |-+  Mám se jako revizák pustit do odstraňování závad?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Mám se jako revizák pustit do odstraňování závad?  (Přečteno 6173 krát)
Josef Menc
Neverifikovaný uživatel @1

Oblíbenost autora: 0

« kdy: 30.04.2008, 18:02 »

Byl jsem pozván na revizi penzionu (2 restaurace, kuchyň, 35 pokojů s koupelnou.

Montážní firma neprovedla vůbec žádné pospojení, není svorkovnice HOP, propojení podružných rozvaděčů, pospojení koupelen.

V koupelnách je

zásuvka 230V,
světlo II. tř.
ventilátor II. tř.,
el. žebřík ve II. tř., který je však napojen v krabici K 68, která je zavíčkována v obkladě koupelny - nebezpečí postříkání vodou při neodborném používání sprchy.

Investor po mém zjištění chce abych toto uvedl do pořádku.
Vše je stavebně dokončeno, včetně nábytku a koberců.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 144

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #1 kdy: 30.04.2008, 18:37 »

V čem je problém? Provádíte i elektroinstalace? Ta šup, vypracovat cenovou nabídku na odstranění závad a podepsat smlouvu. Kolik si řeknete za stěhování nábytku, je už jenom detail Úsměv
V lepším případě dostanete zaplaceno za práci navíc, v horším vám nezaplatí ani tu revizi.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Milan Karvánek
Český elektrikář
*

Oblíbenost autora: 173

Praha a celá republika

WWW Email
« Odpověď #2 kdy: 30.04.2008, 22:17 »

TO: Menc> a co je psáno v technické dokumentaci? Ani slovo o HOP objektu? A rozklíčovat zóny v koupelnách a vztáhnout k tomu potřebné krytí pro spotřebiče (krabice), to snad nemůže být pro RT problém, dyk tu ČSN 332000-7-701 stačí jen přečíst!
Objednávka na odstranění závad od investora, no to je to nejlepší co vás mohlo potkat, taky vás mohl z revize odvolat, když děláte potíže a našl jste nesrovnalosti a nedostal byste vůbec nic.

revizní technik E2/A, projektování, montáže, rozvaděče, EZS, automatizace
domovní instalace, provozovny, MaR, tepelná čerpadla, zdvihadla, výtahy, zakázková řešení atypických úloh z drobné automatizace a zdvihací techniky

Člen profesního sdružení ČES- Český elektro svaz.    http://eces.webnode.cz/
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*

Oblíbenost autora: 12

telefon +420 604791991

Email
« Odpověď #3 kdy: 30.04.2008, 22:21 »

TO : Menc.

Neuvádíte, jak je ta elektroinstalace stará. Kdy vlastně byla spuštěna do provozu ?

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Milan Brejcha
Neverifikovaný uživatel @6

« Odpověď #4 kdy: 01.05.2008, 11:50 »

TO : Miroš,
       pkud budete vědět jak je ta instalace stará, tak vyřešíte problém, který je uveden  Smích Smích Podlé mého uvážení se jedná o výchozí reviz, kde se jedná o to, že montážní firma podmínku nesplnila. Já osobně bych to dal do závad a pokud mi provozovatel požádá o odstranění závad, tak to jistě bude za tučnou úplatu, kterou provozovatel bude muset vymáhat na firmě, která provedla elektroinstalaci. Ale vše záleží na domluvě  zle zle
Petr Doležal
*

Oblíbenost autora: 441

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #5 kdy: 01.05.2008, 12:41 »

Hlavně fotodokumentaci pro případný soudní spor s dodavatelem

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Radek Kroutil
*

Oblíbenost autora: 13

OSVČ, Štěchovice Praha-západ

218392660 SKYPE:+lituork
WWW Email
« Odpověď #6 kdy: 01.05.2008, 15:36 »

To Brejcha:
výchozí revize to asi nebude. Tu si musí zajistit elektromontážní firma, která tu rekonstrukci prováděla. Spíš je to kontrola od investora. A pak bych chtěl vidět jak se bude tvářit revizák firmy, že to pustil... zle

To Menc:
Rozpočet, smlouvu a máte práci... tanecek

Rev.tech. E2/A, elektroinstalace, hromosvody, práce pomocí horolezecké techniky, pravidelné kontroly Přenosných hasících přístrojů dle MV ČR č.246/2001Sb.
tel: 603234575
Email: elkr@elkr.cz
www.elkr.cz
Jaroslav Jonáš
*

Oblíbenost autora: 15

« Odpověď #7 kdy: 01.05.2008, 17:23 »

Jak jste zjistil že v koupelnách není provedeno pospojení ? To jste nic nenaměřil ? A co je vlastně v těch konkrétních koupelnách k pospojování ? A jak chcete vámi zjištěné závady odstranit, to budete kuchat hotové obklady, malby a třeba i dlažby ?
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*

Oblíbenost autora: 12

telefon +420 604791991

Email
« Odpověď #8 kdy: 01.05.2008, 22:58 »

TO : Brejcha.

Ptal jsem se proto abych si mohl udělat úsudek, stran těch závad. To že třeba není HOP, jěště nemusí být nutně závada: Hněv

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
František Bernard
*

Oblíbenost autora: 14

« Odpověď #9 kdy: 02.05.2008, 09:14 »

Pozor pane Menc na to, aby vás nenapadli, že jste si závady vymyslel kvůli další práci.  To se mi již stalo, takže již od té doby neodstraňuji závady mnou nalezené.
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*

Oblíbenost autora: 144

Chomutov, projekty, revize.

Email
« Odpověď #10 kdy: 02.05.2008, 12:15 »

výchozí revize to asi nebude. Tu si musí zajistit elektromontážní firma, která tu rekonstrukci prováděla.
A proč by musela? Je to věc dohody. Už jsem zažil investora, který výchozí revizi dodavatele odmítl s tím, že si ji zajistí sám svým vlastním RT. Něco ve smyslu "důvěřuj, ale prověřuj". Docela dobře to fungovalo.

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E2/A
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 284

WWW Email
« Odpověď #11 kdy: 02.05.2008, 20:49 »

Už jsem zažil investora, který výchozí revizi dodavatele odmítl s tím, že si ji zajistí sám svým vlastním RT. Něco ve smyslu "důvěřuj, ale prověřuj". Docela dobře to fungovalo.

Tohle je podle mého soudu nejlepší cesta k tomu, aby revize byla co nejvíce objektivní.
I když chápu, že právě toto nejde některým montážním firmám pod vousy.  bojim

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Josef Menc
Neverifikovaný uživatel @1

« Odpověď #12 kdy: 04.05.2008, 15:57 »

Díky za rady na můj dotaz s pospojením v penzionu.
Jde o novou elektroinstalaci na kterou jsem byl přizván jako nezaujatý revizní technik.
Nakonec mně investor přemlouvá abych dílo dodělal a tím mně uvedl do prekérní situace, kdy budu muset řešit v dokoneném objektu pospojení mezo patrovými rozvaděči (10 ks) a nakonec možná i v koupelnách. čili asi sekání, resp. v lištách.
Na základě vašich příspěvků tedy nafotím, sepíšu negativní revizní zprávu, vyčíslím náklady na úpravy a sepíšu smlouvu.
Pak se do toho pustím !
Ještě jednou díky.
Menc Josef
Rozmahel Vladimír
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 181

Email
« Odpověď #13 kdy: 04.05.2008, 17:58 »

Byl jsem pozván na revizi penzionu (2 restaurace, kuchyň, 35 pokojů s koupelnou.
Než se do toho pustíte doporučuji mít v ruce projektovou dokumentaci, třeba jen i dodatečné zakreslenou.
Např. Pokud bude provedeno hlavní pospojování v přízemí nebo suterenu z jakého důvodu je nutno tahat pospojování mezi rozvaděči / pokud vyhoví průřez přívodního vedení, atd... /? Takové a podobné věci musí stanovit projektant. Jinak se vám to může vrátit jako Damoklův meč.

Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.067 sekund, 24 dotazů.