{{html imgtag}}

${perex}

${title}

${perex}

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Kde může být problém pokud stykač HDO po několika vteřinách vypne?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Kde může být problém pokud stykač HDO po několika vteřinách vypne?  (Přečteno 4026 krát)
lu.kies@seznam.cz
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« kdy: 09.12.2016, 08:46 »

Stykač HDO po několika vteřinách vypne. Výměna stykače problém nevyřešila.
Kde hledat problém?
Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #1 kdy: 09.12.2016, 22:42 »

To, co tady budeme složitě popisovat a luštit s křišťálové koule nebo kávové sedliny, by se na místě dalo celkem rychle změřit.
Stykač HDO v klasickém zapojení má na jednu svorku cívky přivedenu fázi, na druhou svorku je přiveden "spínaný" N s přijímače HDO.
Už jsem zažil jak vadný přijímač HDO, tak chybu v zapojení. Ale to se "na dálku" špatné hledá.
Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Václav Třetí
*
Offline Offline



« Odpověď #2 kdy: 10.12.2016, 08:43 »

S největší pravděpodobnos tí se jedná o vadu samotného přijímače HDO. Obraťte se na svého distributora.
Zaznamenáno

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
Roger
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #3 kdy: 10.12.2016, 09:33 »

Tip: pokud zavada zacla zniceho nic a vymena (spravne zapojeneho stylace) problem nevyresila, jedna se na 99% zavadu HDO prijimace (kontaktujte sveho distributora a on HDO vymeni)... Nedavno jsem to resil.

-----

Dovolim si se dotazat v teto souvislosti na

levny stykac HDO 1F na cca 10A pro bojler, do stareho bytoveho rozvadece, kde neni DIN lista a je malo mista...

Diky.
Zaznamenáno
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #4 kdy: 10.12.2016, 09:59 »

Pro začátek stačí ověřit, zda sazbu přepíná elměr a zda se chová jako stykač, nebo tarif drží.
Zaznamenáno
Vladimír Štemberg
*
Offline Offline



« Odpověď #5 kdy: 10.12.2016, 10:18 »

To Roger: Jednomodulový stykač o velikosti jednofázového jističe na DIN lištu stojí nový asi 350,- Kč (nebo víc, dle prodejce). K němu lze dokoupit plastový kryt s DIN lištou a s tímto krytem ho lze přišroubovat na desku nebo do rozvaděče bez lišty. Použitý stykač lze pořídit i podstatně levněji. Problém může být v tom, že pokud se do běžného stykače dostane časem prach nebo jiná nečistota, může při provozu vrčet. A to je dost častá závada použitých stykačů z bazaru, ale i nových po delší době provozu. Pokud je stykač umístěný v místě, kde by vrčení vadilo, lze koupit tichý stykač s cívkou napájenou stejnosměrným proudem, který nevrčí nikdy. Cena nového je asi dvojnásobná.
Pokud máte zájem, mohu vám přenechat tiché spínací relé k bojleru v krytu za výhodnou cenu. Bydlím na severním okraji Prahy.
Zaznamenáno
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #6 kdy: 10.12.2016, 10:25 »

Dovolim si se dotazat v teto souvislosti na

levny stykac HDO 1F na cca 10A pro bojler, do stareho bytoveho rozvadece, kde neni DIN lista a je malo mista...

Diky.

Koukám, kolega byl rychlejší, tak alespoň ten kryt. Na fotce je bez té spodní části s DIN uchycením (nemůžu ho v bedně najít...), ale to si jistě domyslíte.

Nejdřív na desku připevníte ten spodek s DIN lištou, nacvaknete stykač a zakryjete horním dílem na fotce.


* kryt.jpg (187.67 KB, 571x1024 - prohlédnuto 180 krát.)
Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #7 kdy: 10.12.2016, 11:00 »

Jen malé doplnění pro rychlejší hledání - jmenuje se to kryt jističe KJ-1, samozřejmě se dělají v několika velikostech, pro '"více modulů" (KJ-2,...).
Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #8 kdy: 10.12.2016, 11:34 »

A ještě jsem našel aplikaci z letoška. Chybí tam jenom zakrytí otvoru po větším relátku.


* relé.jpg (144.74 KB, 576x1024 - prohlédnuto 445 krát.)
Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*
Offline Offline



váš elektrikář a revizní technik


« Odpověď #9 kdy: 10.12.2016, 18:35 »

Osobně mám raději toto , ale vždy záleží na konkrétních podmínkách v místě


* kt1_pouziti.jpg (15.91 KB, 300x300 - prohlédnuto 266 krát.)
Zaznamenáno

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #10 kdy: 10.12.2016, 22:16 »

Když je to pod "krytem", tak jako "montážní set" při náhradě nebo doplnění jističe je to moc šikovná věc, provedení KT3 je šikovné když se vát "rozsype" hlavní jistič J1K a potřebujete tam dám nový "modulární" (upraví se otvor v krytu), škoda že není něco podobného když se nahrazuje jistič řady IJ (bílý)

Ten "kryt" KJ-1 je výborný především na Premix desku
Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Milan Hudec
*
Offline Offline



« Odpověď #11 kdy: 11.12.2016, 12:58 »

Proč je ale ten kousek plastu drahý jak jistič zle
Zaznamenáno
Radim Strycharski
*
Offline Offline




« Odpověď #12 kdy: 11.12.2016, 13:48 »

Výňatek z dokumentace k výrobku:
"Retrofit KT1, KT3 je určen pro jističe řady PR a PRe výrobce SEZ Krompachy a.s.  Tyto jističe jsou vhodné i pro připojení Al vodičů."

Slovní spojení "je určen" znamená "je výhradně určen" nebo "je také určen"?

Zaznamenáno
Milan Hudec
*
Offline Offline



« Odpověď #13 kdy: 11.12.2016, 14:14 »

Pokud vím tak deklík byl s PR zkoušen a dohromady tvoří sestavu s názvem retrofit.
Jak bys do této sestavy strčil další jistič PR to fakt netuším tanecek
Zaznamenáno
Roger
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #14 kdy: 11.12.2016, 14:44 »

Proč je ale ten kousek plastu drahý jak jistič zle

Protoze se vyrobce chce napakovat :-) take jsem jeden retrofit (spis retro kit) musel koupit.. A beztak dira po starem 3F nesedela, takze cely drzi na 1 sroubu, protoze druha dira je lehce mimo... To uz jsem mohl uriznout a privrtat DIN listu, ne? :-) ale pak by se mi stejne hodila predni maska z retro fitu (lze sehnat samostatne? Asi nee..)

Podobne mozna - proc je 3F stykac kostka OEZ 37861 nebo 37863 levnejsi jak 1modul na DIN listu OEZ 36609? Zatim zkoumam rozdily.

Btw nestacilo by na ten bojler 8A relatko trebas Schneider relé 2p RSB2A080P7? To stoji jen tretinu, momentalne nevim najisto, kolik Watt ma psano spirala, jestli se vejde do tech 8A, tak je s tim nejaky problem?
Zaznamenáno
Radim Strycharski
*
Offline Offline




« Odpověď #15 kdy: 11.12.2016, 15:47 »

Pokud vím tak deklík byl s PR zkoušen a dohromady tvoří sestavu s názvem retrofit.
Jak bys do této sestavy strčil další jistič PR to fakt netuším tanecek
Normálně bych tam nedal žádný další, ale prostě jiný. Jako když dám do bedny jakoukoli značku jističe.  Úsměv Spíš mi jde ale o ten výklad slovního spojení bez dalších znalostí, co výrobce dělal nebo nedělal.
Zaznamenáno
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
*
Offline Offline



váš elektrikář a revizní technik


« Odpověď #16 kdy: 11.12.2016, 16:25 »

Protoze se vyrobce chce napakovat :-)

Tak to je ubohé tvrzení.

Osobně vítám že se našel alespoň někdo z výrobců, co byl ochoten vyřešit tak trochu okrajový problém s výměnou starých jističů. Cena je sice vyšší než u krytu na jistič, ale toto lépe pasuje a lépe vypadá v původních rozvaděčích. Ušetří to práci a starost, proto to vyjde nakonec nejhůře stejně, často spíš levněji, než jiná řešení. Kdo tvrdí opak, neumí si dobře spočítat hodnotu své práce.
Zaznamenáno

Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci.
Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci.
Revize el. a hromosvodů do 1000V
Topné kabely k vytápění i ochraně majetku.

www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
Milan Hudec
*
Offline Offline



« Odpověď #17 kdy: 11.12.2016, 16:25 »

Normálně bych tam nedal žádný další, ale prostě jiný. Jako když dám do bedny jakoukoli značku jističe.  Úsměv Spíš mi jde ale o ten výklad slovního spojení bez dalších znalostí, co výrobce dělal nebo nedělal.
Musíš rozlišovat mezi adaptérem KT a retrofitem KT.
V prvním případě pokud do něho strčíš jiný nežli vyzkoušený jistič, tak nevznikne retrofit, v druhém případě vezmeš adaptér KT a vyzkoušený jistič a vznikne retrofit.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

 Jak ovlivňují sazba a údaje na sazbovém spínači ?
 Jak ovládat stykač povelem HDO?
 Opravdu je bojler ovládá HDO jinými povely než kotel?
 Není plombováním jistěče spínacích hodin znemožněna jeho funkce?
 Proč HDO přerušuje střední a ne fázový vodič?
 Lze použít nějaké bezdrátové relé pro přenos signalu HDO?
 Dá se někde koupit vlastní přijímač HDO?
 Kde bych sehnal návod k přijímačům HDO FMX5xx ?
 Je potřeba revize pokud vyměňuji jednosazbový elektroměr za dvousazbový?
 Nedá se někde sehnat popis propojek k HDO FMX35?
 Poradíte prosím seriový výrobek pro ovládání po rozvodné síti?
 Co si počít s HDO bez signalizačních vodičů?
 Jaký typ kabelu použít pro přenos signálů HDO?
 Jak splnit podmínky tarifu D26d?
 Jaký je rozdíl mezi HDO příjmači FMX 100 a FMX 300?
 Proc mi pri sepnuti HDO pro elektrokotel vypadne chranic?
 Jak rozdelim signal HDO?
 Musí HDO spínat pouze "po drátech"?
 Může HDO způsobovat interference a ruseni jiných el. zarizeni?
 Poradíte mi s nastavením HDO přijímače FMX100?
 Jak rozeznám ovládací vodiče HDO od sebe?
 Vyrábi někdo zásuvku s kontrolkou pro signalizaci HDO?
 Lze využít telefonního vedení pro signálu HDO?
 Jak postupovat pro získání HDO?
 Je HDO správně zapojeno pouze s 2. vodiči?
 Jak vyřešit dálkové ovládání bojlerů signálem HDO?
 Je možno HDO někde nechat seřídit, případně opravit?
 Nemáte někdo kontakt kdo má v Libereckém kraji pravomoc vyměnit přijímač HDO?
 Nemůže indukce v kabelu od HDO nějak ovlivnit funkci spínání?
 Ako funguje dvojtarifný elektromer?
 K čemu jsou potřeba dvoje spínací hodiny?
 Je možné použít vodič PE pro přenos signálu HDO?
 Jsou opravdu nutné tři žíli v kabelu od HDO?
 Existuje nějaké šikovné řešení, abych poznal, že jde právě o nižší sazbu?
 Musí být zž vodič kabelu HDO připojen také?
 Kam připojujete žl./zel. vodič při ovládání spotřebičů HDO?
 Jak propojit signál HDO do chatky s přívodem CYKY 4x...?
 Prečo mi projektant navrhol k elektrokotlu stykač, vo ktorem jiz je signal HDO?
 Neznáte délky impulsů a mezer HDO v oblasti SEVER (Janov, Novy Bor, Ceska Lipa)?
 Je k ovladanie HDO viacerych okruhov nutny spolocny nulak?
 Jaká relé se používají ve spínačích HDO?
 Vysílá se HDO impulz pro přímotopy i mimo topnou sezonu?
 Kdo zajišťuje spotřebiteli HDO?
 Reaguje systém HDO automaticky na přetížení sítě?
 Jaké máte zkušenosti s přijímači HDO do zásuvky?
 Co znamená přesně RHDO a dá se ovládat rádiem?
 Môže ísť po PE vodiči signál z HDO?
 Instaluje ČEZ dvojtarifní elektroměry s integrovaným přijímačem HDO?
 Jak připojit HDO bezdrátově?
 Ako funguje blokovanie pri HDO?
 Jak deaktivovat blokování přímotopu po dobu vysokého tarifu?
 Jak mám správně zapojit blokování pro více spotřebičů z jednoho HDO?
 Proč musí mít každý elektroměr svoje HDO?
 Je technicky možné aby odběratel ovlivnit přepínání sazby HDO?
 Jak ovládat spotřebič HDO? Jde to "bez drátu od elektroměru"?
 Jak zapojit dvojsazbový elektroměr a ovládání HDO?
 Má opodstatnenie prepäťová ochrana jedného HDO stykača ?
 Ako funguje prenos signalu HDO a ake su potrebne k tomu zariadenia?
 Ako pripraviť rozvádzač na prevádzku s jednotarifnou aj dvojtarifnou sadzbou?
 Proč se po sepnutí HDO objeví napětí na stykači?
 Je možné stykač od HDO a následný bojler jistit jedním jističem?
 Pro jakou aplikaci byste použili Enika TX Signal C DIN vy?
 Jak zablokokovat stále svítící kontrolku relé HDO?
 Co se zapojením HDO, které není dle platných připojovacích podmínek?
 Jak připojit HDO k elektrokotli?
 Jak rozpoznat HDO ovládací vodič ke stykači?
 Jaké máte časy spínání HDO ?
 Je velikost jističe pro jištění HDO 2A nebo 6A?
 Kde se využívá HDO bez blokování?
 Kdo tvoří a spravuje HDO plán?
 Jakou ochranu proti přepětí zvolit pro kabel sloužící k vedení signálu z HDO?
 Může jistič ovlivnit spínání HDO?
 Je pro signál nt HDO krátký impuls nebo trvá po celou dobu NT?
 Jaké má HDO rozměry?
 Kam zapojit vodič na ovládání od HDO do elektrokotle?
 Jaké velké okénku musí být v krytu rozváděče před přijímačem HDO?
 Bude HDO automaticky přepínat i podružný elektroměr EDIN 372L?
 Je možné umístit vedle elektroměrové rozvodnice, rozvodnici se spínači HDO?
 Proč se při přepnutí sazby HDO nepravidelně vypíná TV?
 Jak zapojit zasuvku na HDO?
 Požaduje po vás ČEZ samostatné jištění pro každý přijímač HDO?
 Je nutné pro HDO pro TUV a přímotopy dělat změny v instalaci a rozvaděči?
 Může HDO způsobit blikání LED?
 Proč je stykač ovládaný HDO stále sepnutý?
 Může být závada na spínacím prvku nt způsobena jen vypnutým jističem?
 Jak zajistit chod datacentra na nízký tarif?
 Jak postupovat, když se hdo nevejde do společného elektroměrového rozvaděče ?
 Může být proudový chránič mimo okruh stykače pro HDO?
 Jak zapojit HDO při změně sazby z D02 na D56d ?
 Jak vyřešit signál HDO jinak na 100metrech, než bezdrátem?
 Jak změnit zapojení bojleru na HDO a stykač?
 Jak připojit svorky u FMX 100?
 V čem může být problém pokud HDO nespíná pravidelně jen v určitou dobu?
 Je povinností v každé instalaci povinnost instalovat instalovat vodič k HDO?
 Kdy se dává na místo přijímače HDO stykač K
 Jak funguje dvousazbový elektroměr s jednopovelovým HDO ?
 Může se nevyužitý N vodič z přívodu 5Cx10mm do RD použít jako sazbový?
 Jak zapojit HDO v podruznem rozvadeci?
 Proč elektroměr nepřepíná tarify?
 Proč je na ovládání HDO fáze od souseda?
 Jakým způsobem si sám připojit elektrický bojler na nt?
 Svítí při obdržení signálu HDO na přijímači HDO FMX 100 červená kontrolka?
 Proč asi v podružném rozvaděči nefunguje HDO?
 Jak byste řešili HDO pod plombou, které posílá fázi místo N?
 Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?
 Jak vypadá převodník ovládání HDO od E.onu?
 Používáte hradící členy HDO?
 Nemáte zapojení programovacího konektoru HDO FMX 519?
 Kdo přepojí a zaplatí špatně zapojený stykač od HDO?
 Mohu přemístit HDO přijímač z elektroměrové skříně do mé jističové skříně?
 Jak rozluštit kód HDO?
 Lze získat impulz HDO ze zásuvky?
 Proč se snižuje proudová zatižitelnost kontaktů stykače v různých AC režimech?
 Jak správně zapojit stykač?
 Doporučíte mi vhodný stykač místo V43b 200A?
 Existuje stykač na bojler pro nízkou sazbu, který nebzučí?
 Jakým stykačem (elektromechanickým) spínat stejnosměrný motor 130V, 150A ?
 Je posloupnost zapojení zdroj, jistič, stykač, spotřebič, správně?
 Jaký proud obvykle teče spínacím obvodem stykače?
 Existuje adekvátní náhrada stykače EA TCA 10 z roku 1969?
 Mohu připojit na spínací kontakty 3f. stykače dva různé okruhy chránění?
 Jakým způsobem zpozdit signal privadeny do stykace?
 Jaký je rozdíl mezi stykačem a relé?
 Vie mi niekto pomoct ohladom zapojeni stykacov?
 Co může způsobovat bzučení v rozvaděči?
 Pokud máte stykač ovládaný z HDO pro TUV, musí být jeho cívka jištěna?
 Proč při sepnutí a vypnutí nízkého tarifu stykač hlasitě drnčí?
 Jaký mám použít stykač pro spínání 12kW topení?
 Lze použít třífázový stykač pro ovládání tří samostatných okruhů?
 Aký prúd môže tiecť jednou fázou pri 3f 16A stykači?
 Jaký proud protéká ovládací cívkou stykače startéru?
  Jak ovládat stykače pomocí mobilního telefonu?
 Jak odstranit zpoždění odpadávající cívky stykače?
 Jaký je princip a funkce stykače?
 Lze nahradit stykače které spínají tělesa elektrokotle SSR spínači?
 Jaké používáte stykače?
 Koľko stykačov je potrebné na spínanie el. vykurovania?
 Je vhodnější pro spínání přímotopu relé nebo stykač?
 Jak zapojit stykač ovládaný tlačítky ze dvou míst?
 Který 3- či 4-pólový stykač na DIN lištu (2 moduly) je nejtišší?
 Jaký stykač použít na spínání bojleru?
 Ako preverím, či je konkrétny typ stykača vhodný do rozvádzača?
 Co znamenají údaje na stykači VS420-40?
 Jaké DC napětí zvolit pro stykač, který má cívku ~24V/50Hz?
 Ktorý stykač je najtichší?
 Jaké použít bistabilní relé (stykač) pro odpojení části instalace?
 Jakým typem stykače HDO lze nahradit ten stávající?
 ELEKTROKOMPONENTY: Ghisalba vstupuje na český a slovenský trh
 ELEKTROKOMPONENTY AZ: Když hoří fotovoltaika
 ABB ELSYNN: Katalog stykačů ovládaných AC/DC a tepelných nadproudových relé
  Existuje stykač se třemi pomocnými kontakty?
 Existuje bistabilní stykač?
 Existuje stykač s pamäťou?
 Nejsou některé kontakty v zapojení stykačové kombinace zbytečné?
 Je možné zapojit sériově stykač a motorový spouštěč?
 Lze použít instalační stykač Z-SCH230/25-40 pro 3 výbojky po 600W?
 Která norma popisuje spínače pro odpojování elektrotepelných zařízení?
 Je normální životnost cívky stykače RSI-25 2 roky?
 Jak opravit zapojení stykačové kombinace, když je vše v nerozeznatelném stavu?
 Máte již nový katalog stykačů, spouštěčů EPM 2013?
 Je možné jistit cívku stykače z motorového spouštěče?
 Čím zakrytovat stykač na desce?
 Mohu použít rozpínací kontakty stykače ESC426 pro rozepnutí dvou obvodů?
 Jak velký proud protéká cívkou stykače? Je opravdu nutný průřez 2,5 mm2?
 Jaký zvolit vhodný nový stykač místo k10E?
 Může být ovládací napětí stykačů v rozvaděči 230V?
 Znáte výhody stykačů AF od ABB?
 Proč shoří, a to doslova po sobě, dvě cívky stykače?
 Musí stykač pro spínání filtrace k bazénu odpínat L i N?
 Jak vypnout stykač který udrží indukované napětí?
 Do jaké Kategorie užití pro stykače patří přímotopy?
 Jaká je možná náhrada za stykač MSM 2, 500V, 25A, cívka 230V?
 Může být cílené vybavení proudového chrániče jako náhrada za stykač?
 Jaký zvolit stykač (relé) pro spínání spínaných zdrojů?
 Jaký zvolit stykač pro spínání přívodu dílny 3x25A?
 Jak uchytit stykač v rozvaděči aby byl jeho chod tišší?
 Čím nahradit bzučící stykač V25E?
 Jaký je rozdíl mezi stykačem V16M a V16D?
 Je pro spínání akumulačního topení vhodnější stykač nebo tyristor?
 Jaké je schéma stykače RP 92 4P?
 Mohu paralelně klemovaný 3f/32A zapojit pro 1f/50A přívod?
 Jaká je životnost stykače od chvíle, kdy začně být "hlučný"?
 Jaký doporučíte typ 3F stykače pro centrální vypínání zásuvek?
 Který typ bezhlučného stykače zvolit v domovní instalaci?
 Nemá někdo dokumentaci ke stykači ISKRA KO 53C?
 Jaký typ stykače nebo relé doporučíte ke spínání HDO?
 Lze nahradit stykač OEZ RSI-20 nějakým elektronickým relé?
 Dá se namontovat na stykač LC1D40 pomocné kontakty EATON?
 Je stykac urceny k trvalemu zatazeniu?
 O aké ide zapojenie rozbehu stroja so tromi stýkačmi V03c?
 Jaký zvolit stykač pro spínaní při nulovém odběru?
 EPM: Podrobný katalog 2016/2017
 Lze připojit cívku stykače na L a PE?
 TIP na stykače 40-80A v kategorii AC3
 Jaká je náhrada za stykač Sprecher schuh ca4-9-10?
 Je pro pro spínání 3f motoru lepší stykač nebo pouze spínač?
 Existují mechanicky spojené stykače?
 Musí se jistit fázové vodiče před stykačem?
 Jak zapojit stykače přepínání při Dahlander zapojení motoru D/YY?
 Jak řešit drnčící stykače pouze ve vysokém tarifu v RD s více rozvaděči?
 Proč zůstává prostřední fáze třífázového stykače viset?

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Aktuální slova (2)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.245 sekund, 23 dotazů.