{{html imgtag}}

${perex}

${title}

${perex}

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Plánování, úvahy, vysvětlení, pochopení principu, rozhodování o tom, co si přeji, potřebuji, chci ...
| | |-+  V čem může být problém pokud HDO nespíná pravidelně jen v určitou dobu?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: V čem může být problém pokud HDO nespíná pravidelně jen v určitou dobu?  (Přečteno 11492 krát)
pihiiil
« kdy: 06.01.2015, 10:03 »


Mame nove nainstalovany Protherm Ray 12K.
Problem je ze pri sepnuti HDO jede pouze v urcite hodiny, dve 2 hodinove faze nam
pravidelne vynechava.
Byl kontaktovan CEZ a nasledna kontrola u rozvadece, kde nam bylo receno ze dodavka je podle planu.
Muze byt problem v zapojeni?
Jedna se o trifazove se spinanim stykace v kotli.
Na dipsleji se nezobrazje zadna zavada, stale sviti bez chyb i kdyz nebezi nizky tarif.
Ve fazi kdy topi, sviti i kontrolka stykace.
Nemame externi regulator/termostat.
Teplot je nastavena na 60°C, vykon 9kW, a tlak na 1.8 kPa.
CEZ stale tvrdi ze zavada je na nasi strane, ze je dodavka podle naplanovanych hodin.

Nemate nekdo tuseni kde hledat problem?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Michal Slabý
*
Offline Offline



OSVČ


WWW
« Odpověď #1 kdy: 06.01.2015, 15:57 »

Nevím jestli jsem dotaz pochopil správně, ale elektrokotel má být instalován, aby byl funkčí 20 hodin denně. To znamená, že za 24 hodin je HDO rozeplé cca 2x2hodiny. Kdybyte chtěl, aby vám kotel fungoval jinak, zavolejte elektrikáře, který má s tímto zařízením zkušenosti a on si poradí.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Revize E1B
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #2 kdy: 06.01.2015, 16:50 »

Na přijímači HDO si můžete přečíst nastavený "kód" a z toho se dá najít na webu distributora v jakých časech běží vt a v jakých nt.
A jak už napsal kolega, v době vt jsou spotřebiče jako např. kotel blokované.
Pokud je topná část blokovaná, může být napájena nějaká řídící nebo kontrolní část, může tam být napájení pro běh čerpadla (pokud tam je nějaký akumulační nádrž, je logické, aby čerpadlo běželo po celou dobu vt, kdy to "nenatápí").
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #3 kdy: 06.01.2015, 16:56 »

Ono by úplně stačilo se podívat na fakturu, kde je uvedena sazba jakou máte a pak si dohledat co to znamená. Žádný tarif není na 24 hodin nízké sazby.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stanislav Krzky
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #4 kdy: 06.01.2015, 21:07 »

Pouze doplnim, ze mam tarif na 20 hod. A problem tedy upresnim. Podle stranek CEZu vim presne casy spinani, a dva, jeden kolem osme rano a druhy kolem pulnoci proste "netopi",  cimz jde cela akumulace domu do haje. Volal jsem na poruchy, s telefonem sel dolu k rozvodne, tam pani rekl ze blika zluta a cervena (bylo to v dobe nizkeho tarifu) zeptala se na nejaky prehozeny cudliky a rekla ze nam to tam jde.. kotel NETOPIL. tj. opet vynechal jednu fazi a topil az na dalsi nasledujici.. proste topi, ale vynechava pravidelne po dvou hodinach dve faze.. CEZ tvrdi, my ne... pomuzete?
Jedna se o to jeslti mam urgovat CEZ, nebo zase volat servisaka, elektrikare za 2000,- aby mi rekl ze to je problem u CEZu
omlouvam se, trochu dele mi trvalo nez jsem se zde zorientoval...

edit: pro upresneni mame tnhel elektromer s hdo
http://diskuse.elektrika.cz/index.php?action=dlattach;topic=11461.0;attach=5045;image
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*
Offline Offline



telefon +420 604791991


« Odpověď #5 kdy: 06.01.2015, 22:18 »

Pokud máte přímotopnou sazbu 20 hodin, tak to znamená, že v průběhu 24 hodin, je proluka 2 x 2 hodiny. To znamená, že v za dobu 24 hodin, máte 2 x po 2 hodinách vysoký tarif, (vt), a 20 hodin nízký tarif,(nt).V době vt, kotel netopí, a v době nt kotel topí,(nebo by měl), na dálku to nepoznám. Úsměv
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #6 kdy: 06.01.2015, 22:46 »

To by chtělo nějaký "zapisovač", aby bylo vidět kdy to opravdu bylo sepnuté a kdy ne.

Když to "má topit a netopí", jaký běží na elektroměru tarif? Tím by se dalo jasně omezit, jestli přijímač HDO dělá "chyby", nebo je problém jinde.

Já jsem asi před rokem objevil zajímavý kopanec - bojler si ohříval "kdy chtěl". To je tak, když si někdo něco chce opravit sám aby ušetřil, místo vadného relé na DIN lištu dal nové, ale to bylo impulsní Pláč
Ono bylo v regálu v prodejně "levnější než to druhé"
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Milan Illek
*
Offline Offline



« Odpověď #7 kdy: 06.01.2015, 22:55 »

Pokud máte přímotopnou sazbu 20 hodin, tak to znamená, že v průběhu 24 hodin, je proluka 2 x 2 hodiny. To znamená, že v za dobu 24 hodin, máte 2 x po 2 hodinách vysoký tarif, (vt), a 20 hodin nízký tarif,(nt).

Kroutím očima A kde to tak je? Dle PP E.ON je max. souvislá délka platnosti vt jedna hodina.
To bych nechtěl při -15 dvě hodiny mrznout. Šok
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stanislav Krzky
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #8 kdy: 06.01.2015, 23:03 »

Myslim ze pan Schwarz tusi kde mam problem. Otazka zni, je mozne ze by teno problem mohlo zpusobovat spatne zapojeni? Logicky ne, ovsem nejsem odbornik...
ted me asi budete nenavidet, ale zapojeni je: ulice->kaplicka[jistic3x25+elektromer s hdo+hdoKabel]->dum[3xna380prokotel+hdoKabel]->mistnost[kotel+stykacUvnitr na hdo]
+ odelene jistice pro ostatni spotrebice bez propojeni s hdo ci kotlem
tak prosim posledni radu, volat servis nebo cez..
Omlouvam se ze jsem tak doterny, ale opravdu je nam zima Šok)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Milan Illek
*
Offline Offline



« Odpověď #9 kdy: 06.01.2015, 23:15 »

...tak prosim posledni radu, volat servis nebo cez..
Logicky: Kontaktujte zhotovitele elektroinstala ce či zpracovatele výchozí revize.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #10 kdy: 06.01.2015, 23:24 »

Sorry, ale já jsem "technik", ne věštec.
Takže z toho popisu tuším, že je to nějaké ze standardních provedení, ale konkrétní chybu v tom nenajdu.

Je třeba začít tím, co už jsem psal - je třeba zjistit, jestli v době, kdy by to podle dodavatele mělo být přepnuté na nt, ale netopí to, je na nt přepnut přijímač HDO a tedy i elektroměr.
Nemáte HDO se "dvěma signály", tedy pro kotel 20 hodin a pro akumulační ohřívač TUV 8 hodin? Nemohlo dojít k "přehození" signálů?
Elektrikář (elektrikář, ne nějaký obecní patlal) by v době, kdy to má topit a netopí, měl jasně a jednoznačně poznat proč to netopí. Pokud to bude "pan elektrikář", měl by vědět jak se s dodavatelem dohodnout na odplombování HDO, aby si to mohl zkontrolovat a změřit přímo na svorkách.
Pokud máte dojem, že vám váš elektrikář nepomohl tak, aby to odpovídalo ceně, není jediný na světě.
Jsem z Domažlicka, kdyby to bylo tady někde v okolí, můžeme se dohodnout. Ale máme kolegy i jinde, máme kontakty na odborníky, kteří zde nediskutují, ale také "umí".
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*
Offline Offline



telefon +420 604791991


« Odpověď #11 kdy: 06.01.2015, 23:32 »


Kroutím očima A kde to tak je? Dle PP E.ON je max. souvislá délka platnosti vt jedna hodina.
To bych nechtěl při -15 dvě hodiny mrznout. Šok

To máš zdivo tlusté 10cm?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Vít Rotrekl
*
Offline Offline




« Odpověď #12 kdy: 06.01.2015, 23:35 »

Jestli jste z brna a okoli tak pisnete muzu se na to prijet podivat :-).
Myslim ze cez vam nepomuze. Ale prumerne zdatny elektrikar by mel dokazat zjistit kde je problem.

Napada.me jeste jedna vec co tu nezaznela. Co ukazuje kotlovy teplomer. Jestli nahodou neni problem v tom, ze to proste voda 60st nevytopi... Vim, ze u ke doma (byt 3kk, ze trech stran je obvodova zed, ta nejvetsi temer presne k severu) a kdyz byly cca tyden mrazy 10 stupnu pres den, tak 14kW plynovy kotel, nebyl schopen byt vytopit, kdyz jsem mel nastaveno aby ohrival vodu do topeni na 60st. Kdyz jsem zvedl na 80st tak to bylo v cajku.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Revizní technik začátečník  :-)
Kdybych někdy psal bez diakritiky tak se omlouvám. Píšu z HUAWEI Ascend Y300 a diakritika se tam píše blbě :-)
Petr Liskar
*
Offline Offline



« Odpověď #13 kdy: 06.01.2015, 23:53 »

Omlouvam se ze jsem tak doterny, ale opravdu je nam zima Šok)
Nejdřív se obraťte na firmu, která vám to instalovala. Píšete, že je to nová instalace. Já se bojím, že buď něco instalátoři nezvládli, nebo mate kliku na vadný kus kotle. Ten kotel by měl mít dvě topné patrony, hlavní stykač a šest spínacích prvků (pro každou jednotlivou spirálu). Kotel má pseudoplynulou regulaci, která postupně spíná nebo odpojuje jednotlivé topné spirály a jejich
části. Cílem tohoto systému je efektivní využívání výkonu kotle pro dosažení maximální tepelné pohody a zvýšení životnosti rozdělením spínacích cyklů rovnoměrně mezi jednotlivé topné sirály.
Můžete mít též blbě nastavený regulátor kotle, takže jaksi nemá potřebu topit, ačkoliv Vz jste názoru přesně opačného.

Vy laicky můžete udělat jedinou věc, a to zkontrolovat na kotli kontrolku HDO – indikace aktivního stavu HDO.
Možnosti jsou tyto:
- má být nízký tarif, LED svítí a kotel topí: je to OK.
- má být nízký tarif, LED svítí a kotel netopí: závada kotle nebo jeho nastavení.
- má být nízký tarif, LED nesvítí: chyba zapojení, reklamujte to u instalátorů
- má být nízký tarif, LED bliká: závada kotle, reklamujte to
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Václav Třetí
*
Offline Offline



« Odpověď #14 kdy: 07.01.2015, 06:10 »


Mame nove nainstalovany Protherm Ray 12K. Problem je, ze pri sepnuti HDO jede pouze v urcite hodiny, dve 2 hodinove faze nam
pravidelne vynechava.

Na dipsleji se nezobrazuje zadna zavada, stale sviti bez chyb i kdyz nebezi nizky tarif.
 

Já bych řekl, že je vše v pořádku.

Kotel nemá topit celých 24 hod. ale pouze 20 hod. Podmínky sazby D45d jsou splněny. Dvě dvouhodinové mezery v provozu kotle jsou podle zákona správně (je ovšem pravda, že to tak být nemusí, mohou být třeba čtyři jednohodinové nebo třeba až sedm různě dlouhých v celkové délce 4 hod. za den jako mívá PRE).

 Harmonogram spínání (dáno kódem na HDO) nemá distributor jen jeden a i ČEZ má některé se čtyřmi jednohodinovým i mezerami, zkuste dohodnout výměnu nebo přeprogramován í HDO s distributorem.

váš dům nemá zřejmě dostatečné zateplení nebo dostatečnou tepelnou setrvačnost, což bývá problém dřevostaveb. Vždyť není ještě pořádná zima a vy máte problém se dvěma hodinami bez přísunu tepla. Co budete dělat při výpadku, který bude delší?

Možnosti řešení jsou různé, dvě nejběžnější používaná řešení jsou :
- použít akumulační nádrž, kterou natopíte během provozu kotle a pomůže vám překlenout netopící mezeru
- nechat si odborníkem namontovat přepínač, který bude blokovat funkci HDO a kotel bude topit stále, je to ovšem řešení, které je v rozporu s připojovacími podmínkami a je i drahé, po čtyři hodiny denně topíte za vysoký tarif.

P.S. Pokud můžete, používejte háčky a čárky, text je pak srozumitelnějš í.



Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
ACEOF ACES
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline




« Odpověď #15 kdy: 07.01.2015, 09:49 »

V případě, že je osazené vícepovelové HDO , může být ovládání kotle připojené na výstup HDO, který je v nízkém tarifu jen 8 hodin, jiný výstup HDO a elektroměr může být v nízkém tarifu celkem 20 hodin, tj. i kdyby elektroměr ukazoval 20 hodin nízký tarif, přesto by kotel mohl topit jen celkem 8 hodin. Podle sazby je možné zjistit časy spínání nízkého tarifu pro 20 hodin i 8 hodin. Je-li tomu tak, potom bych přivolal elektrikáře, aby zkontroloval zapojení ovládání kotle jestli je připojené na správný výstup a  v případě potřeby, aby byl schopný se dohodnout s ČEZem na odplombování HDO.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Fuk Tomáš
*
Offline Offline




« Odpověď #16 kdy: 08.01.2015, 10:59 »

Já bych řekl, že je vše v pořádku.

Kotel nemá topit celých 24 hod. ale pouze 20 hod. Podmínky sazby D45d jsou splněny. Dvě dvouhodinové mezery v provozu kotle jsou podle zákona správně...
Nerad vás opravuji, ale tyto okolnosti jsou předepsány Cenovým rozhodnutím ERÚ, a souvislá doba trvání vt (D45d) je max. 1 h, pak musí následovat min. 1 h nt.

Cenové rozhodnutí na r. 2015: http://www.eru.cz/documents/10540/613886/ERV_6_2014/b3c9a23b-a641-4835-9aaa-899908d21c29 (viz str. 28 1. řádka)

P.S. ještě je tam bod 10. umožňující další až půlhodinová blokování kotle i v nt, ale dvě hodiny souvisle to přesto nedá.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Václav Třetí
*
Offline Offline



« Odpověď #17 kdy: 09.01.2015, 09:11 »

Za opravu děkuji, občas člověku něco uteče, hlavně v případě, že se jedná o novou úpravu, dříve mohly být pauzy až dvě hodiny.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

 Jak ovlivňují sazba a údaje na sazbovém spínači ?
 Jak ovládat stykač povelem HDO?
 Opravdu je bojler ovládá HDO jinými povely než kotel?
 Není plombováním jistěče spínacích hodin znemožněna jeho funkce?
 Proč HDO přerušuje střední a ne fázový vodič?
 Lze použít nějaké bezdrátové relé pro přenos signalu HDO?
 Dá se někde koupit vlastní přijímač HDO?
 Kde bych sehnal návod k přijímačům HDO FMX5xx ?
 Je potřeba revize pokud vyměňuji jednosazbový elektroměr za dvousazbový?
 Nedá se někde sehnat popis propojek k HDO FMX35?
 Poradíte prosím seriový výrobek pro ovládání po rozvodné síti?
 Co si počít s HDO bez signalizačních vodičů?
 Jaký typ kabelu použít pro přenos signálů HDO?
 Jak splnit podmínky tarifu D26d?
 Jaký je rozdíl mezi HDO příjmači FMX 100 a FMX 300?
 Proc mi pri sepnuti HDO pro elektrokotel vypadne chranic?
 Jak rozdelim signal HDO?
 Musí HDO spínat pouze "po drátech"?
 Může HDO způsobovat interference a ruseni jiných el. zarizeni?
 Poradíte mi s nastavením HDO přijímače FMX100?
 Jak rozeznám ovládací vodiče HDO od sebe?
 Vyrábi někdo zásuvku s kontrolkou pro signalizaci HDO?
 Lze využít telefonního vedení pro signálu HDO?
 Jak postupovat pro získání HDO?
 Je HDO správně zapojeno pouze s 2. vodiči?
 Jak vyřešit dálkové ovládání bojlerů signálem HDO?
 Je možno HDO někde nechat seřídit, případně opravit?
 Nemáte někdo kontakt kdo má v Libereckém kraji pravomoc vyměnit přijímač HDO?
 Nemůže indukce v kabelu od HDO nějak ovlivnit funkci spínání?
 Ako funguje dvojtarifný elektromer?
 K čemu jsou potřeba dvoje spínací hodiny?
 Je možné použít vodič PE pro přenos signálu HDO?
 Jsou opravdu nutné tři žíli v kabelu od HDO?
 Existuje nějaké šikovné řešení, abych poznal, že jde právě o nižší sazbu?
 Musí být zž vodič kabelu HDO připojen také?
 Kam připojujete žl./zel. vodič při ovládání spotřebičů HDO?
 Jak propojit signál HDO do chatky s přívodem CYKY 4x...?
 Prečo mi projektant navrhol k elektrokotlu stykač, vo ktorem jiz je signal HDO?
 Neznáte délky impulsů a mezer HDO v oblasti SEVER (Janov, Novy Bor, Ceska Lipa)?
 Je k ovladanie HDO viacerych okruhov nutny spolocny nulak?
 Jaká relé se používají ve spínačích HDO?
 Vysílá se HDO impulz pro přímotopy i mimo topnou sezonu?
 Kdo zajišťuje spotřebiteli HDO?
 Reaguje systém HDO automaticky na přetížení sítě?
 Jaké máte zkušenosti s přijímači HDO do zásuvky?
 Co znamená přesně RHDO a dá se ovládat rádiem?
 Môže ísť po PE vodiči signál z HDO?
 Instaluje ČEZ dvojtarifní elektroměry s integrovaným přijímačem HDO?
 Jak připojit HDO bezdrátově?
 Ako funguje blokovanie pri HDO?
 Jak deaktivovat blokování přímotopu po dobu vysokého tarifu?
 Jak mám správně zapojit blokování pro více spotřebičů z jednoho HDO?
 Proč musí mít každý elektroměr svoje HDO?
 Je technicky možné aby odběratel ovlivnit přepínání sazby HDO?
 Jak ovládat spotřebič HDO? Jde to "bez drátu od elektroměru"?
 Jak zapojit dvojsazbový elektroměr a ovládání HDO?
 Má opodstatnenie prepäťová ochrana jedného HDO stykača ?
 Ako funguje prenos signalu HDO a ake su potrebne k tomu zariadenia?
 Ako pripraviť rozvádzač na prevádzku s jednotarifnou aj dvojtarifnou sadzbou?
 Proč se po sepnutí HDO objeví napětí na stykači?
 Je možné stykač od HDO a následný bojler jistit jedním jističem?
 Pro jakou aplikaci byste použili Enika TX Signal C DIN vy?
 Jak zablokokovat stále svítící kontrolku relé HDO?
 Co se zapojením HDO, které není dle platných připojovacích podmínek?
 Jak připojit HDO k elektrokotli?
 Jak rozpoznat HDO ovládací vodič ke stykači?
 Jaké máte časy spínání HDO ?
 Je velikost jističe pro jištění HDO 2A nebo 6A?
 Kde se využívá HDO bez blokování?
 Kdo tvoří a spravuje HDO plán?
 Jakou ochranu proti přepětí zvolit pro kabel sloužící k vedení signálu z HDO?
 Může jistič ovlivnit spínání HDO?
 Je pro signál nt HDO krátký impuls nebo trvá po celou dobu NT?
 Jaké má HDO rozměry?
 Kam zapojit vodič na ovládání od HDO do elektrokotle?
 Jaké velké okénku musí být v krytu rozváděče před přijímačem HDO?
 Bude HDO automaticky přepínat i podružný elektroměr EDIN 372L?
 Je možné umístit vedle elektroměrové rozvodnice, rozvodnici se spínači HDO?
 Proč se při přepnutí sazby HDO nepravidelně vypíná TV?
 Jak zapojit zasuvku na HDO?
 Požaduje po vás ČEZ samostatné jištění pro každý přijímač HDO?
 Je nutné pro HDO pro TUV a přímotopy dělat změny v instalaci a rozvaděči?
 Může HDO způsobit blikání LED?
 Proč je stykač ovládaný HDO stále sepnutý?
 Může být závada na spínacím prvku nt způsobena jen vypnutým jističem?
 Jak zajistit chod datacentra na nízký tarif?
 Jak postupovat, když se hdo nevejde do společného elektroměrového rozvaděče ?
 Může být proudový chránič mimo okruh stykače pro HDO?
 Jak zapojit HDO při změně sazby z D02 na D56d ?
 Jak vyřešit signál HDO jinak na 100metrech, než bezdrátem?
 Jak změnit zapojení bojleru na HDO a stykač?
 Jak připojit svorky u FMX 100?
 Je povinností v každé instalaci povinnost instalovat instalovat vodič k HDO?
 Kdy se dává na místo přijímače HDO stykač K
 Jak funguje dvousazbový elektroměr s jednopovelovým HDO ?
 Může se nevyužitý N vodič z přívodu 5Cx10mm do RD použít jako sazbový?
 Jak zapojit HDO v podruznem rozvadeci?
 Proč elektroměr nepřepíná tarify?
 Proč je na ovládání HDO fáze od souseda?
 Jakým způsobem si sám připojit elektrický bojler na nt?
 Svítí při obdržení signálu HDO na přijímači HDO FMX 100 červená kontrolka?
 Proč asi v podružném rozvaděči nefunguje HDO?
 Jak byste řešili HDO pod plombou, které posílá fázi místo N?
 Je nějaká šance na přijímaní HDO v elm. rozvaděči kde není místo pro HDO (EON)?
 Jak vypadá převodník ovládání HDO od E.onu?
 Kde může být problém pokud stykač HDO po několika vteřinách vypne?
 Používáte hradící členy HDO?
 Nemáte zapojení programovacího konektoru HDO FMX 519?
 Kdo přepojí a zaplatí špatně zapojený stykač od HDO?
 Mohu přemístit HDO přijímač z elektroměrové skříně do mé jističové skříně?
 Jak rozluštit kód HDO?
 Lze získat impulz HDO ze zásuvky?

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

 Musí být el. topná rohož zapojena přes samostatný jistič ?
 Podle čeho mám vybrat topné těleso?
 Jaký zvolit zdroj tepla? Přímotopy, přímotopy s akumulací, olejové radiátory?
 Co je příčinou výpadku přímotopů?
 Jakou životnost mají elektrické přímotopy?
 Jak výkonný přímotop zvolit do dětského pokoje?
 Jak si poradit s hlučným elektroventilem plynového kotle?
 Jaky zvolit kabel pro propojeni plynoveho kotle a regulatoru?
 Co doporučíte koupit za elektrický žebřík do koupelny?
 Co je lepší volba přímotop nebo elektrokotel?
 Víte někdo něco o Gewotherm - infračervené podložce?
 Jak správně umístit topný žebřík v bytové koupelně?
 Existují kombinované sušiče ručníků (řebříky) pro zónu 2 v koupelnách?
 Jaké mohu použít topné těleso do koupelny?
 Jak elegantně pospojit otopný žebřík v koupelně, připojený na plastové potrubí ?
 Nesel by do okruhu bezdratoveho spinace vřadit zpožďovač startu topeni?
 Jsou infrapanely topením budoucnosti či ne?
 Kde koupit topné spirály (do konvic, kamen...)?
 Môže byť plynový kotol napájaný z UPS?
 Jak ohřívat přívod vody aby nezamrzla?
 Kde sehnat tento typ kabinkového teplometu?
 Je možné nějak snížit výkon přímotopu 1kW?
 Jaké z možných vytápění si máme vybrat?
 Jak snížit příkon ohřivače 3kW, abych ho připojil na předřazený jistič 10A?
 Jak použít elektrokotel jako záložní zdroj kotle na uhlí?
 Je topení na principu kavitace opravdu výhodné?
 Jaká je účinnost a rozdíl mezi přímotopy, konvektory, sálavým, keram panelem?
 Jaký je výhodnější způsob vytápění v malém bytě ?
 Jak zapojit elektrotermické hlavice a spuštění kotle nebo čerpadla?
 Jakým zdrojem bezpečně topit v garáži?
 Jaký zvolit nejvhodnější průtokový ohřívač?
 Čím vytopit 1 místost, používanou 2x do týdne?
 Je možné takto zapojit elektrokotel?
 Je možné tieto panely montovať do sádrokartónu?
 Jaký byste mi doporučili elektrokotel?
 Jaký samostatný elektrický zdroj tepla s termostatem pořídit do jejího pokoje?
 Ako mám zapojiť termostat Salus T105RF ku kotlu Protherm Panther condens 25kko ?
 Jak poznám, že mám bojler správně zapojený na HDO (že nejede i na vt)?

Aktuální slova (1)

Aktuální slova KUTIL (1)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.221 sekund, 23 dotazů.