Hledat téma:

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky: podivej
Tato databáze vědomostí je určena všem, kteří oceňují její informační přínos. Pro udržení přehledné konstrukce existují pravidla.
Proto před využitím těchto diskusí čtěte prosím pozorně PODMÍNKY UŽÍVÁNÍ TOHOTO FÓRA (zde).
Pokud vám nevyhovují, najděte si prosím jiné forum a toto nechte nám. Děkujeme za ohleduplnost.

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Znění zákonů, norem, vyhlášek....
| |-+  Diskuze o ČSN
| | |-+  Budou normy konečně bezplatné ?
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: 1 ... 4 5 6 [7] Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Budou normy konečně bezplatné ?  (Přečteno 35754 krát)
Martin Novák
*

Oblíbenost autora: 118

« Odpověď #90 kdy: 28.10.2008, 20:21 »

Nastesti si jen delala srandu.

Podobne praktiky nejsou zrovna mou zalibou  angel
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jan Franěk
Český živnostník-elektrikář
*

Oblíbenost autora: 196

Email
« Odpověď #91 kdy: 28.10.2008, 20:40 »

No jen aby  Škleb

Někdy mi to naše řemeslo příjde jako dobré SADO- MASO   Zlej

Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektrikář a revizní technik.
www.fraja.cz
revize@fraja.cz
t: 728171585

Člen profesního sdružení ČES - Český elektro svaz a člen rady UE-ČR        http://eces.webnode.cz/
Kamil Novák
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 287

WWW Email
« Odpověď #92 kdy: 29.10.2008, 23:52 »

Má tady někdo zkušenost s revizemi ve vykřičeném domě?  Super!

Plha se hlásí !
Před časem jsem dělal výchozí v jednom takovém "podniku".
Z hlediska elektrikářského to bylo na způsob diskotéky nebo lunaparku.
Jelikož bylo asi třeba, aby se tamní "živnost" spustila ihned, tak tam už "provoz" začal ještě před kolaudací.  angel
Výsledkem bylo, že než jsem se dostavil, stihl již vyhazovač a ostatní  pomocný personál, provést dodělávky a jiné úpravy na el. instalaci a to pomocí pár stovek metrů dvoulinky (CYH), několika desítek žárovkových objímek a šňůrových vypínačů.  zle
Když jsem majitelce vysvětlil, že za této situace nelze očekávat kladný výsledek, vyhazovač předvedl (za lehkého protestování) bleskovou  demontáž.
Jistou výhodou bylo, že tento objekt je v rajónu kolegy Hasaly, kde je provedena ochrana zemněním a před el.měrem je osazen RCD.

Nemám iluze o tom, že pár hodin po mém odchodu byly opět dvoulinkové rozvody na původních místech.   zed

Ještě štěstí, že v té době se tam poskytovaly služby "nasucho", tedy bez vířivek a jiných vodních radovánek.
Docela živě si dovedu představit instalace v podobných "veřejných lázních".  bojim

Revizní technik E2/A - specializace na přístroje a zařízení ve zdravotnictví.
působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
Jaroslav Hasala
OSVČ
*

Oblíbenost autora: 428

Znojmo (JM)

292671550
« Odpověď #93 kdy: 30.10.2008, 00:20 »

Má tady někdo zkušenost s revizemi ve vykřičeném domě?  Super!

Už jsem prováděl několik revizí v podobných podnicích. V našem regionu je v tomto směru velmi "úrodný" kraj Úsměv

Ale většinou šlo o novostavby a tedy relativně bezproblémové instalace.
Pravidelné revize jsem také prováděl, tam to bylo podstatně horší, hlavně díky velkému množství amatérsky istalovaných svítidel a jiných spotřebičů - podobně jak psal kolega Novák.

elektromontážní firma, revizní technik E2/A
specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody.
tel. : 603 355 919, 732 158 083
email : jarda@hasala.cz
Kamil Novák
OSVČ
*

WWW Email
« Odpověď #94 kdy: 30.10.2008, 00:31 »

Už jsem prováděl několik revizí v podobných podnicích. V našem regionu je v tomto směru velmi "úrodný" kraj Úsměv

Ano, u vás (v kraji) je opravdu tento druh podnikání hodně rozšířen. Zvlášť ve vsích na jih, směrem k Hatím, se zdá, že starousedlíci jsou oproti "podnikatelkám" v menšině.  Mrknutí

Jen pro zajímavost, ohledně revizních lhůt - považujete hampejzy něco na způsob reastaurací (a tedy se lhůtou 5 let) nebo za rekreační střediska, hotely a jiná ubytovací zařízení (se lhůtou 3 roky) ?  ??

působnost : zdravotnictví - celá ČR, ostatní revize - Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj
nightfish

Email
« Odpověď #95 kdy: 12.11.2008, 10:33 »

Ah so, nenapadlo mě, že se to týká třeba Hrazdila z Mostecké (pro nebrńáky: prodej norem)

z Vranovské... http://www.[Odkaz zde!]/kontakt.php
Kamil Novák
OSVČ
*

WWW Email
« Odpověď #96 kdy: 20.11.2008, 09:52 »

Mne spíš zaujala položka :
d.  konzultace – nad 15 minut à každých dalších 15 minut
Netuší někdo o jaké konzultace se jedná ?  ??

Základní myšlenka je (mi) stále nejasná - o jaké konzultace se jedná ?  Nerozhodný
 Jinak je už jasné, že půjde o konzultace na telefonické informační lince viz
Komentář zde

BTW : Jednoho by podle nejasných unformací mohlo napadnout, že půjde o obdobu linek 0609 xxx (zavolej mi do klubu).  Smích

Stran: 1 ... 4 5 6 [7] Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.072 sekund, 20 dotazů.