{{html imgtag}}

${perex}

${title}

${perex}

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Plánování, úvahy, vysvětlení, pochopení principu, rozhodování o tom, co si přeji, potřebuji, chci ...
| | |-+  Lze nějakým způsobem připojit menší vzduchový kompresor na např. autobaterii?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Lze nějakým způsobem připojit menší vzduchový kompresor na např. autobaterii?  (Přečteno 17823 krát)
HelenaPP
« kdy: 31.07.2013, 10:26 »

Ke své práci využívám tento vzduchový kompresor D=3&strGoodsID=fen-AS196" target="_blank">http://www.airbrush-potreby.cz/store/goodsdetail.asp?lngDepartmentI D=3&strGoodsID=fen-AS196
avšak je přede mnou zakázka na místě ,kde se nelze připojit do el. sítě. Asi by šlo použít elektrocentrál u,ale jelikož kompresor neběží nepřetržitě, ale natlakuje nádobu a pak se vypne, napadlo mne jestli by ho nějak nešlo napojit na baterii. např. autobaterii? Kompresor zapíná asi každých 8-10 min. zhruba na 1-2 minuty.
Můžete mi prosím napsat pokud by to šlo, co všechno k tomu budu potřebovat ?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #1 kdy: 31.07.2013, 10:39 »

Není problém použít střídač (měnič), který z 12V DC vytvoří napětí 230V AC.
Mohlo by to být třeba něco podobného jako je v příloze
Ale z údajů na webu (váš odkaz) není jasné jaký má kompresor příkon, jak výkonný střídač by bylo třeba použít.
Dále se od příkonu bude odvíjet potřebná energie v AKUbaterii, makat X hodin, odebírat stovky W z baterie v autě by mohlo mít jasný výsledek - startéru zbytek energie stačit nebude.


* měnič.doc (56 KB - staženo 113 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Radek Červený
Žij a nechej žít
*
Offline Offline




WWW
« Odpověď #2 kdy: 31.07.2013, 10:47 »


Dále se od příkonu bude odvíjet potřebná energie v AKUbaterii, makat X hodin, odebírat stovky W z baterie v autě by mohlo mít jasný výsledek - startéru zbytek energie stačit nebude.



Pokud se do auta instaluje měnič většího výkonu, ne nějaká 300W kočička na noťas, je rozumné už i vyměnit alternátor za silnější, přidat blokovací relé na nabíjení a druhou baterii pro tento měnič.
Jinak je to jen otázkou času, kdy nastane "průserový stav".
Osobně odzkoušeno, ne jednou jsem měničem záložní baterii vycejpral do mrtě.
Ostatně toto už pochopil i výrobce VW a tuto úpravu je možné s tímto zapojením objednat i u nového vozu.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Slušnost je kouzelný nástroj, který otevřel mnohem více dveří než jakýkoliv doposud vynalezený klíč.
www.elektrikab rno.cz
info@elektrikabrno.cz
Helena Pospíšilová
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #3 kdy: 31.07.2013, 11:59 »

Omlouvám se, neuvedla jsem jednu důležitou věc, nepoužívala bych baterii přímo z auta, koupila bych si další autobaterii. Nemohu riskovat,že bych pak neodjela.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Tomáš Žabka
*
Offline Offline




« Odpověď #4 kdy: 31.07.2013, 12:18 »

Koukal jsem na data ke kompresoru a vypadá to, že kompresor má příkon 0,2kW (185W). To je na 12V cca 17A takže když, vemu baterku 44Ah tak by kompresor na plně nabytou baterku mohl jet cca 2hod.

Problem je v tom, že by jste musela mít měnič 12V/230V cca 300W, ale takovy co dokáže krmit elektromotor (jeho průběh by musel byt aspoň trochu sinusový). Nejlepší řešení by bylo vzít kompresor někam kde dané měniče prodávají a odzkoušet si to. Mohlo by se stát, že by motor jen vrčel a netočil se.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Vše se dá nějak vyřešit, vždy jde jen o to najít optimální řešení daného problému.

Projektant a revizní technik E1A, E1B.
Jiří Kubík
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #5 kdy: 31.07.2013, 12:24 »

...Ale z údajů na webu (váš odkaz) není jasné jaký má kompresor příkon, jak výkonný střídač by bylo třeba použít. ...



184 W
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Helena Pospíšilová
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #6 kdy: 31.07.2013, 12:31 »

Děkuji za odpovědi, vyzkouším to.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Fuk Tomáš
*
Offline Offline




« Odpověď #7 kdy: 31.07.2013, 12:43 »

...vypadá to, že kompresor má příkon 0,2kW (185W)...
Jenom vypadá. Hovoří se tam o výkonu (1/4 HP), což je něco docela jiného než příkon.
Pro spolehlivý rozběh bude potřeba měnič schopný alespoň krátkodobě dát 1,5-2 kVA.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.

Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #8 kdy: 31.07.2013, 12:50 »

Jenom vypadá. Hovoří se tam o výkonu (1/4 HP), což je něco docela jiného než příkon.
Pro spolehlivý rozběh bude potřeba měnič schopný alespoň krátkodobě dát 1,5-2 kVA.
Jste rychlejší. Něco podobného jsem chtěl napsat.
Je problém zkoušet něco v "obchodu", není špatné, pokud má měnič (střídač) někdo v okolí, kdo by byl ochotný to vyzkoušet. U kompresoru záleží i na jeho konstrukci, jak moc "těžce" se motor rozbíhá.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Jiří Kubík
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #9 kdy: 31.07.2013, 13:08 »

Je nutné znát rozběhový, neboli záběrový proud aby to zvládnul měnič
a pro výpočet doby provozu na baterii počítat s Peukertovou konstantou.

Příliš mnoho neznámých pro nějakou rychlou a dobrou radu.

 Úsměv
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
František Šohajda
*
Offline Offline


RT E2-A


« Odpověď #10 kdy: 31.07.2013, 13:33 »

A co nějaký menší generátorek... cena je dnes už příznivá....na úrovni nové baterie... tanecek
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
Jiří Kubík
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #11 kdy: 31.07.2013, 14:47 »

A nebo rovnou...
(Řešení o trochu dražší, ale vydrží airbrushování déle, než jakákoliv baterie).

 Úsměv


* Kompresor 02.jpg (277.46 KB, 796x782 - prohlédnuto 1309 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří_Hrubý
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline



« Odpověď #12 kdy: 31.07.2013, 18:12 »

Druhá baterie je zbytečný výdaj, stačí dobít pomocí alternátoru tu v autě.
Pokud se sečte cena slušnějšího měniče a nového akumulátoru, nabízí se k úvaze toto
usacr.ekdesign .cz/1-5-gal-nadrz-vzduchovy-system-pro-rychle-plneni-12v-120-psi-kompresor
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Roman Šafránek
*
Offline Offline



« Odpověď #13 kdy: 31.07.2013, 20:29 »

Nemá někdo praktickou zkušenost s použitím měniče pro napájení drobného elektrického nářadí? (vrtačka cca 500W, malá úhlová bruska, nejžravější bude asi pokosová pila cca 1500W)

O kolik je měnič potřeba předimenzovat aby nebyl problém s rozběhem příp. zatížením nářadí? Je nutný měnič s čistou sinusovkou nebo stačí "modifikovaná sinusovka". Pokud by se nářadí používalo jen krátkodobě (uřežu desku a pak několik minut než desku někam nabiju je pila vypnutá) bude se baterie v autě stíhat dobíjet (auto nastartované na volnoběh) ?

Zkoušeli jsme z obyčejného 300W měniče vrtačku - ta se dala použít pro šroubování vrutů do dřeva ale na nějaké velké dotahování to nebylo (měnič vypínal na přetížení), úhlová bruska se na tento měnič na několik pokusů rozběhla (měnič vypínal na přetížení, vždy ale brusku roztočil o kousek více až se bruska rozběhla), na práci to ale nebylo (měnič vypínal při sebemenším zatížení brusky).

Drahá centrála na chatě zůstat nemůže, občas je potřeba něco uřezat, vyvrtat, přišroubovat narychlo, měnič za zlomek ceny centrály by tam zůstat mohl...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Václav Třetí
*
Offline Offline



« Odpověď #14 kdy: 31.07.2013, 23:23 »

Jak už zde bylo napsáno, je třeba znát záběrový proud, v tomto případě je třeba ale uvažovat, že záběrový proud se bude měnit v závislosti na tom, zda spouštíte kompresor v době, kdy má zásobník prázdný nebo zda je v něm zbytkový tlak. Takže při kontrole, zda kompresor bude možné provozovat  s předpokládaným měničem nebo i elektrocentrál ou je třeba nechat naplnit vzduchojem na maximum a poté odpouštět vzduch, až kompresor znovu zapne (do protitlaku - to bude nejkritičtější okamžik.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Václav 3

Stejně jako u kol. Jiřího Schwarze jsou příspěvky psané kurzivou myšleny ironicky.

Řidič tvrdej život má... , stejně tak vesnickej elektrikář
Tomáš Žabka
*
Offline Offline




« Odpověď #15 kdy: 01.08.2013, 07:04 »

Jenom vypadá. Hovoří se tam o výkonu (1/4 HP), což je něco docela jiného než příkon.
Pro spolehlivý rozběh bude potřeba měnič schopný alespoň krátkodobě dát 1,5-2 kVA.

Našel jsem ten kompresor i jinde a tam jsem si ověřoval jeho výkon, nicméně s předchozího příspěvku je patrné, že kompresor bude mít největší příkon při záběru po poklesu tlaku (práce do protitlaku vzdušníku). Takže na test správné funkčnosti bude třeba udělat, alespoň jeden nebo dva cykly po poklesu tlaku.

Co se týče provozu elektrického ručního nářadí, tak jsem měl tu čest pracovat  s centrálou cca 4,5kW a jela na ni pokosovka cca 2kW a vždy při startu s tím měla centrála co dělat, a to je spalovací motor, u měniče je problém, že má rychlí ochrany a prostě si to nenechá líbyt, takže za mě spíše doporučuji tu centrálu, navíc velký měnič cca x kW se dá strčit do kapsy, ale centrála 5kW se jen tak jednoduše odnést nedá.

Kdysi jsem dělal na brigádě u jedné firmy které dovezli tepelné výměníky, každý měl asi 300kg a bohužel díky schodům jsme byly nuceni je nechat venku, řidič auta tenkrát pronesl krasnou památnou větu.

"Českej člověk, když krade má obrovskou sílu, a má velkou radost, když poté přijde na to, k čemu vlastně slouží to co ukradl."

Výměníky nikdo naštěstí neukradl.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Vše se dá nějak vyřešit, vždy jde jen o to najít optimální řešení daného problému.

Projektant a revizní technik E1A, E1B.
Martin Kurka
*
Offline Offline



Projektant automatizace a strojů


« Odpověď #16 kdy: 01.08.2013, 17:43 »

Vážená paní HelenoPP,
pokud nemíníte váš kompresor pohánět na autobaterii na jednorázové akci, ale opakovaně, rozhodně se vám nevyplatí používat či kupovat měnič na autobaterii.
Ve Vašem kompresoru použitý elektromotor (dvojice elektromotorů sice má odlehčovací ventil a tudíž se kompresor zatížený nerozebíhá - tudíž předimenzování měniče nebude tak kritické a bude stačit cca 3-násobné. Ale účinnost měniče 0,8-1kW je kolem 80-90%, to znamená, že doba chodu na typickou autobaterii 55Ah bude snížena takřka na polovinu  proti jinému energeticky úspornějšímu řešení. A tím je použít kompresor s motorkem přímo na 12V ss.
Navíc i když motor stojí, měnič připojený na autobaterii odebírá klidový proud, typicky u těchto výkonů měničů 1-2A. A takový proud vycucne autobaterii za 55h a ani se nemusí kompresor otočit. Kdežto stejnosměrný motor v klidu neodebírá nic. Jeho nevýhodou je potřeba jej umístit co nejblíže autobaterie, aby byly krátké přívody. Na jejich průřezu a na provedení svorek k autobaterii není radno šetřit, proud 30A dokáže na slabých přívodech udělat nemalé ztráty (nakonec heslo tlusté a krátké dráty platí i pro přívod od autobaterie k měniči). Ale udělat delší vzduchové trubky není problém a kompresor může zůstat v autě, nebo těsně u něj.
Druhá výhoda je-li to provední pro stánek na pouti ap. je ta, že netaháte na dešti mezi lidmi nebezpečné napětí 230V ac, ale 12V ss a vzduchové trubičky.

Pokud použijete např. kvalitní profi 12V kompresory Viair, ty některé typy  mohou běžet   v nepřetžitém chodu a výkon Viair 550 je přibližně shodný s Vaším kompresorem. Z Vašeho kompresoru můžete použít tlakovou nádobu i s pojišťovákem, úpravovku a tlakoměr a druhý kompresor na 12V připojovat rychlospojkou  do stejného uzlu jako je vstup tlakové trubky do tlakové nádoby (když už taháte autobaterii je 8kg hmotnosti druhého kompresoru máček a i ten měnič váží dobrých 3-5kg).
Kompresory Viair mají integrovaný tlakový spínač na 12V a Viair 550 může běžet nepřetržitě bez nebezpečí přehřátí, což je i o trochu lepší než u kompresoru Vašeho. Z baterie bere 30A, to znamená, že na plně nabitou 55Ah autobaterii pojede teoreticky takřka 2 hodiny. Je také bezmazný a není to hračka za 300Kč, která se prodává k nouzovému dofouknutí pneumatik. Má výkon 60l/h při 2,5bar, váš dvojčitý má 35-40l/h, takže ten bateriový je výkonnější a poběží méně často a bude mít čas se vychladit, což přispívá k jeho životnosti (vysoká teplota neprospívá bezmazným typům s hliníkovým válcem a s teflonovými pístními kroužky). Proud 30A je ještě pro autobaterii slušný vybíjecí proud (0,55C), takže při přerušovaném chodu kompresoru bude mít baterie čas se zotavit a ochladit.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Nikdy není dost času,aby se to udělalo dobře. Ale pak je dost času, aby se to udělalo znovu

Teorie=vše víme ale nic nefunguje
Praxe=vše funguje a nevíme proč
Teorie spojena s praxí=nic nefunguje a nikdo neví proč

Vysoce odborných omylů se dopouští jen specialisté

Ďábel je skryt v detailu
Pavel Ryšavý
*
Offline Offline



« Odpověď #17 kdy: 02.08.2013, 09:06 »

Druhá baterie je zbytečný výdaj, stačí dobít pomocí alternátoru tu v autě.

Já nevím nevím, kdybych bydlel v Kuvajtu, nebo vlastnil nějakou rafinerii proč ne? Ale jinak mi to moc ekonomicky nevychází
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Smysl pro humor - znak ducha bystrého
.45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

 Bude mi stačit průřez přívodního kabelu 4x4?
 Jaký přívodní kabel k rozvaděči umístěnému na vnější stěně chaty?
 Které řešení je lepší? Vedení volnými vodiči nebo závěsným kabelem?
 Čím připojit 5L ohřívač? Mohu použít zásuvku za linkou? Nebo potřebuju pevný přívod?
 Je možno připojit spotřebič třidy II. s kovovým krytem třídrátem?
 Má být žz vodič z kabelu připojen na svorkovnici PE a PE pak žz vodičem připojena na svorkovnici N?
 Co se smí připojit do závitu E14 pro žárovky?
 Jak provést odbočku z CYKY 4Bx10 na 5CX6 na půdě ?
 Jak připojit stroje v provozovně běžné stroje do podlažního kanálu?
 Je mozne pripojeni svetla provest kabelem lanko Cu 2x0,75?
 Jak vyřešit připojení spotřebiče třídy II. k síti bez použití zásuvky?
 Jsou stroje ve velkých dílnách připojeny k síti napevno?
 Jak připojit do svorky jističe dva vodiče o různém průřezu (1,5mm2 a 6mm2)?
 Novela vyhlášky stanovující podmínky pro připojení zařízení žadatele k elektrizační soustavě
 Jak připojit dva nestejné průřezy vodičů do jedné svorky jističe?
 Jak zavést kabel, vedený pod omítkou, do zásuvky pro nástěnnou montáž?
 Je v souladu s normou připojit klubo kabelu pod napětí a ukončený v krabici?
 Je možné použít drát ALMgSi na propojení trafa a odpojovače vn?
 Je vhodnější vodič navíc odstranit nebo připojit paralelně k jinému?
 Jakým způsobem připojit kabel CYKY 4x16mm v HDS?
 Jak udelat pripojku mobilniho stroje pro rozdilne site TNC A TNC-S?
 Jsou zásuvková spojení u pevně instalovaných spotřebičů 4kW v pořádku?
 EST: CONI DUO oboustranná zásuvková jednotka
 Jak připojujete pevně umístěné spotřebiče, které nejsou součástí instalace?
 Ako elegantne pripojit trafo (primar) na LED pasy ku kablu CYKY?
 Seminář plzeňského cechu seznámí s připojovacími podmínkami a zákonem 90/2016 Sb.
 Ako mám zapojiť termostat Salus T105RF ku kotlu Protherm Panther condens 25kko ?
 Je vhodnější pripojit sálavé (infra) panely přímo nebo přes zásuvku?
 Jaké předpisy je třeba dodržet při instalaci elektrické trouby?

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

 Je 15A jistič dostačující pro provoz elektrické trouby ?
 Kdy a je vůbec nutná sporáková kombinace?
 Mohu připojit elektrický sporák na světelný okruh?
 Mohu zapojit elektrický sporák do zásuvky?
 Mohu na 1 jistič, který jde dále přes proudový chránič zapojit v jádru zásuvky i
 Je přípustné dovést k vařiči z 3fázového vypínače pouze jednu fázi?
 Jaké jističe a kolik je potřeba pro připojení elektrické trouby?
 Může být sporák, sklokeramika a trouba jištěna společným jističem?
 Musím mít před instalací elektrického kotle příslib příkonu rozvodných závodů?
 Je mozne pripojenie 3f spotrebica s 4 zilovou pripojkou na 5 zilovu?
 Jak zapojit 400V (4 dráty) na 4000V (5 drátu vč.modrého)?
 Mohu z třífázové zásuvky napájet jednofázově osvětlení pergoly?
 Lze použít 400V 3fázový přívod a "rozdělit jej" na 3 jedno fázové 230V?
 Jak zapojit hydraulický zvedák?
 Lze připojit el. řetězovou pilu 2400W do běžné zásuvky?
 Dala by se Wapka 120V/60Hz v ČR napájet nějakým měničem?
 Musí být samostatný el. přívod pro automatickou pračku a plynový kotel?
 Mohu připojit třífázové zařízení do dvou jednofázových zásuvek?
 Lze připojit 1f troubu na 3f rozvod?
 Mohu zapojit mikrovlnku do stávající instalace v chatě?
 Jaký velký jistič mám použít pro 3f motorovou zásuvku?
 Jak zapojit přepínač k dvoužilovému kabelu starožitné lampy?
 Kam připojím myčku na zahradě?
 Jak připojit vodiče ventilátoru na WC?
 Jaký pořídit menic 110V/230V pro spotřebiče z USA?
 Jak připojit čerpadlo z USA na 115V do naší sítě?
 Mohu připojit prútokový ohřívač vody 400V 9kW (dvě fáze) přes dvoupólový chránič
 Jak připojit jednotlivé fáze v rozvodné krabičce pro připojení více spotřebičů?
 Mám na obvod podlahového topení připojit jistič 10A?
 Co znamenají významy pojmů napětí/pojistka u elektrické trouby?
 Lze použít třífázový kabel pro jednofázový spotřebič?
 Mohu připojit nulový vodič trafa na 230V pripojeneho na 400V?
 Jakou použít vidlici na přívodním kabelu pro čerpadlo 3f+PEN?
 Jak připojit vrtačku (či jiné el. zařízení) v půdních prostorech?
 Můžu připojit ještě i troubu na jednu z fází, která napájí ze sporákovky skloker
 Nebude mi dvouvodičové zapojení svářečky vybavovat proudový chránič?
 Jak připojit k výstupu z GSM alarmu el. spotřebič?
 Mohu zapojit topné těleso v sauně z 230V na 400V?
 Jaký použít přívodní kabel pro dílnu?
 Musí být pro pračku samostatně jištěný okruh nebo vedení?
 Jsou stroje ve velkých dílnách připojeny k síti napevno?
 Moze byt privodny kabel napajajuci zahradny posed vedeny po oploteni zahrady?
 Lze si vypůjčit místo vadného N vodiče jiný N z jiného spotřebiče?
 Jak připojit skříňku v koupelně na hnědý, modrý a zelený?
 Jak napájet 1f spotřebič z 3f sítě?
 Mohu vyvést z třífázového kabelu pouze jednu fázi pro pilu?
 Mohu nechat napojit na 3f 16A spotřebiče 1f 7,3kW + 3,5kW?
 Prečo sa musí použiť 5-žilové vedenie k miešačke?
 Jak zapojit akumulační kamna neznámého typu a původu?
 Lze připojit automatickou pračku k elektronickému časovému spínači?
 Mohu svést dvě lampičky s vypínači do jedné zástrčky?
 Co to je za pochybné adaptory (adaptéry) 230V bez ochranného kolíku?
 Je možné jistit jednofázový spotřebič třífázovým jističem ?
 Jak mohu připojit pilu 16A/3f na 32A/3f zásuvku?
 Proč se po odpojení PEN v 3f rozvodu ozvalo z pračky a TV bum prásk?
 Lze připojit pračku na elektrocentrálu?
 Lze legálně používat "doma" vyrobenou kabelovou redukci?
 Mohu pripojit kompresor do zasuvky 16A?
 Ako zapojiť 3f vodáreň tnc v sieti tns?
 Jak připojit bojler na dva modré a dva hnědé vodiče?
 Jak zapojit na jeden kabel ze stropu komínovou digestoř a bodové osvětlení?
 Jak rozdělit zapojení spotřebičů v kuchyni na 5x2,5CYKY a 3x2,5CYKY?
 Jak zapojit napájení 3x230V přes jednofázovou síť bez trafa?
 Jak zapojit staré trafo s tlumivkou pro ohřevnou lampu?
 Jaký kabel zapojit k ventilátoru 3Jx1,5 nebo 3Ox1x5?
 Je vhodnější vodič navíc odstranit nebo připojit paralelně k jinému?
 Jak zapojit vypínač u staré míchačky?
 Môže byť používanie žehličky s dvoupolovou vidlicou nebezpečné?
 Proč má motor pračky malý výkon?
 Nebude vybavovat chránič pokud nemá kotel svorku uzemnění?
 Lze zapojit ledničku a pračku na 1 zásuvku jištěnou B16A?
 Aké je správne zapojenie svietidla do TNC sustavy?
 Jak má být správně připojený přívodní kabel k ledničce?
 Ako odborne spojit plochy kabel ponorneho cerpadla s kulatym do 30m studny?
 Mohu připojit bojler pomocí programovatelné zásuvky?
 Je vlastní zapojení sporáku závadou pro případnou reklamaci?
 Lze připojit elektrokotel zásuvkou nebo je nutný 3f vypínač?
 Je možné připojení spotřebiče přímo na hlavní rozvadeč?
 Vybaví 3F proudový chránič pokud uzavřu obvod pouze mezi L1 a PE?

Aktuální slova (1)

Aktuální slova KUTIL (1)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.094 sekund, 23 dotazů.