{{html imgtag}}

${perex}

${title}

${perex}

Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!


+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Veřejnost, spotřebitelé, neodborníci, kutilové, laici
| |-+  Plánování, úvahy, vysvětlení, pochopení principu, rozhodování o tom, co si přeji, potřebuji, chci ...
| | |-+  Jak zprovoznit vysoko odběrové zařízení z USA v ČR?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] 2 Dolů Poslední příspěvky Poslat téma Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle vyhlášky 50/78 Sb. Vyhláška zde ...

Autor Téma: Jak zprovoznit vysoko odběrové zařízení z USA v ČR?  (Přečteno 12935 krát)
Josef H.
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« kdy: 10.08.2012, 09:32 »

CHtěl bych dovézt zařízení z USA. Jedná se o vysoko odběrové zařízení v USA jede na tři fáze 230v. Chtěl bych vědět, zda je možné toto zařízení u nás zprovoznit?

 Přikládám štítek ze zařízení.




* dbil-neumi-pridat.JPG (31.7 KB, 500x375 - prohlédnuto 723 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #1 kdy: 10.08.2012, 13:27 »

Asi byste měl oslovit výrobce a zeptat se jestli bude vadit jiná frekvence sítě, v Evropě 60Hz můžete získat např. pomocí frekvenčního měniče, ale je otázkou jak moc by se prodražil provoz.

Jen se divím, proč si někdo dělá starost s dovozem zařízení se země, kde je jiná síť.
To budete mít zmrzlinu o tolik levnější?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
František Šohajda
*
Offline Offline


RT E2-A


« Odpověď #2 kdy: 10.08.2012, 13:51 »

Pokud vím, tak USA zařízení,které se dováží do zemí EU ,mívá jiné parametry ......

(jednak elektrické, jednak bezpečnostní prvky.....atd!!)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

RT -EZ   - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...
Josef H.
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #3 kdy: 10.08.2012, 14:53 »

Bohužel výrobce mi nebyl schopen odpovědět. V ČR je pouze jedna firma, která je výhradní dovozce a proto jsou tyto stroje cenově přestřeleny. To je ale samozžejmě u veškeré elektroniky v ČR.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #4 kdy: 10.08.2012, 16:32 »

Nějakou dokumentaci k tomu prodejce nebo výrobce nedodává?

Pokud bude v zařízení nějaký motor pro čerpadlo, kompresor,..., dá se předpokládat, že to bude motor asynchronní a jeho otáčky se sníží (v poměru 60/50), a to by věděl především výrobce jak moc se změní "výkon" čerpadla nebo kompresoru, jestli ten pokles otáček bude mít nějaký vliv na správnou funkci.
Obecně to lze brát asi takto:
Pokud bude v zařízení nějaký motor nebo transformátor, záleží na výrobci, jak se k tomu postavil.
Někdy jsou transformátory a motory vinuty pro "univerzální použití", nějak fungují při frekvenci 50 i 60 Hz.
Pokud je trafo navinuto "nadoraz" pro 60 Hz a ještě s "rezervou pro nižší napětí" (viz rozsah napájecích napětí 208 - 230V), bude mít transformátor (částečně i motor) poněkud větší odběr naprázdno, bude větší sycení magnetického obvodu, takže budou větší i ztráty "magnetické".
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Jirka Š. Svejkovský
Zaměstnanec - projektant
*
Offline Offline



Chomutov, projekty, revize.


WWW
« Odpověď #5 kdy: 10.08.2012, 16:42 »

Myslím, že je zde jedna zásadní otázka. Má to CE?
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Projektant (strojní zařízení/energetika/TZ budov), revizní technik E1B
Zdenek Rajmont
*
Offline Offline



Na vedení je nejdůležitější nemít je dlouhé.


WWW
« Odpověď #6 kdy: 10.08.2012, 18:40 »

CHtěl bych dovézt zařízení z USA. Jedná se o vysoko odběrové zařízení v USA jede na tři fáze 230v. Chtěl bych vědět, zda je možné toto zařízení u nás zprovoznit?
Pokud nevadí 50Hz, tak v pohodě pomocí 3f. autotransformá toru.

Myslím, že je zde jedna zásadní otázka. Má to CE?
To se dá klidně dodělat v ČR (zvlášť pokud je překupník nenažraný a vyjde to celé i s certifikací levněji).
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Pokud je problém neřešitelný, tak to nikomu neříkejte. Vždy se totiž někde najde blbec který to neví a vyřeší to.
Kdo dře jako kůň, je osel.
www.rajmont.cz
Jiří Mudra
*
Offline Offline



« Odpověď #7 kdy: 10.08.2012, 23:48 »

Podle všeho se jedná o automat na zmrzlinu. Nepodařilo se mi ke stroji najít další informace. Nejlepší možností je zjistit o možnostech přechodu na naší síť co nejvíce od výrobce (viz předchozí příspěvky)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektrikář - údržbář §6, §8
Miroslav Macek
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #8 kdy: 12.08.2012, 21:20 »

Tohle zařízení nebude možné v Česku připojit na rozvodnou síť. Bude nutné použít nějaký zdroj, např. třífázovou UPS se vstupem 3x400V/50Hz a výstupem 3x208V/60Hz. Pokud by mašina fungovala i při 50Hz, pak by stačil jen převodový transformátor.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
lock
« Odpověď #9 kdy: 12.08.2012, 21:30 »

Se zařízeními z USA mám malou zkušenost, přesto zkušenost. Objednával jsem několik přístrojů a vždy měli výrobci připraveny varianty pro evropské použití. Tedy bez starostí pro nás elektrikáře. Stačilo se pouze dotázat a specifikovat to do objednávky.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #10 kdy: 12.08.2012, 21:35 »

Tohle zařízení nebude možné v Česku připojit na rozvodnou síť. Bude nutné použít nějaký zdroj, např. třífázovou UPS se vstupem 3x400V/50Hz a výstupem 3x208V/60Hz. Pokud by mašina fungovala i při 50Hz, pak by stačil jen převodový transformátor.
Opravdu?
Ono by to asi chtělo oslovit výrobce, protože když mi někdo do prospektu napíše 1x 208 - 230V nebo 3x 208 - 230V, já bych to chápal tak, že by to "mohlo" jít bez trafa...
Mohla by to být i verze pro jiná místa na světě, mimo "ameriku"...

Jestli tenhle přístroj někde uvidím, zkusím se připlížit a zdokumentovat výrobní štítek  tanecek

* UF_263G.pdf (274.46 KB - staženo 469 krát.)
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Daniel Hudzík
Neverifikovaný uživatel @6
******
Offline Offline




« Odpověď #11 kdy: 13.08.2012, 07:11 »

Stale nejako postradam zmysel dovozu zariadeni z USA a nasledneho riesenia ich pripojenia...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Byť blbcom nie je chyba, ale ostat nim áno.
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
*
Offline Offline



Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.


WWW
« Odpověď #12 kdy: 13.08.2012, 07:18 »

Obecně vzato u běžných spotřebičů se zprovoznění u nás doslova již finančně nevyplácí.
Naštěstí u elektroniky jsou používány spínacími zdroji s INPUT v rozmezí 110-240V. Ovšem u strojů a dražších zařízení je potřeba konzultovat možnost použití v amerického spotřebiče v Evropě již před pořízením!
Nikoliv pak pozdě "bycha" honit.
kolega jednou připravoval nový zdroj pro jedno technologické zařízení a když to nakonec sečetl (dovoz, clo, práce na úpravách, problém s reklamací), bylo zařízení dvakrát dražší, než kdyby ho koupil u nás beze slevy!
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

.
Elektrika.cz, každý den, již 20 let ...
 ....

Proud a napětí objevíte vzápětí!
Josef H.
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #13 kdy: 15.08.2012, 16:37 »

Myslím, že je zde jedna zásadní otázka. Má to CE?
Stroje jsou pro mojí osobní potřebu(CE nevyžaduji a kontroli na toto nechodí), Tyto stroje (totožné jako v ČR.) se prodávájí i v EU pouze pod jiným názvem. Jak je to s motory atd se zeptám. Ve stroji jsou ale zabudovány i Počítače, které stroje řídí. Dotáži se tedy ještě jednou výrobce.

Stroje se moc nevyplatí dovážet ale jelikož jsem ve státech určitou dobu žil a pár jsem jich tam nakoupil a využíval, tak si je chci přivézt.. V ČR jsou zbytečně předražené.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Josef H.
Neverifikovaný uživatel @1

Offline Offline



« Odpověď #14 kdy: 15.08.2012, 20:36 »

Tak mi bylo zděleno, že nemohu použít 60HZ mašinu z USA v ČR. Odpověd byla ale velice strohá.. Opravdu se nedají tyto HertZe nějak obejít? Z nich to leze jak z chlupaté deky.. Smutek

PS: Omlouvám se moderátorům, ale nikde jsem nenašel tlačítko pro editaci mého předchozího postu...
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Jiří Mudra
*
Offline Offline



« Odpověď #15 kdy: 15.08.2012, 21:09 »

Pokud je problém jen v motoru, pak bude pravděpodobně možné koupit motor stejných parametrů a provedení pro naši síť
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Elektrikář - údržbář §6, §8
Jiří Schwarz
*
Offline Offline




« Odpověď #16 kdy: 15.08.2012, 22:33 »

Tak mi bylo zděleno, že nemohu použít 60HZ mašinu z USA v ČR. Odpověd byla ale velice strohá.. Opravdu se nedají tyto HertZe nějak obejít? Z nich to leze jak z chlupaté deky.. Smutek

PS: Omlouvám se moderátorům, ale nikde jsem nenašel tlačítko pro editaci mého předchozího postu...
50Hz a 60Hz udělá asi ten rozdíl, že asynchronní motor se skluzem 5% bude mít při 50Hz 2850 otáček za minutu a při 60Hz 3420 otáček.
Nejde o to, že by zmrzlina "lezla" ze stroje pomaleji, ale pokud je v chladicím zařízení kompresor, nebude tam pokles výkonu 60/50 ale větší a to již může vadit.

60Hz z 50 Hz se dá udělat, existuje na to tzv. frekvenční měnič. Ale mám strach, že by to frekvenční měnič pro potřebný výkon cenově posunul někam jinam.
Měnič 10kW by se mohl pohybovat řádově kolem 20 tisíc podle funkcí, vybavení, výkon 25kW je minimálně kolem 35 tisíc Kč...
 
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno

Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl!
Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
Petr M
« Odpověď #17 kdy: 16.08.2012, 07:43 »

Tak mi bylo zděleno, že nemohu použít 60HZ mašinu z USA v ČR. Odpověd byla ale velice strohá.. Opravdu se nedají tyto HertZe nějak obejít? Z nich to leze jak z chlupaté deky.. Smutek

Nic není nemožné.

Dá se to řešit třeba pomocí motorgenerátor u s patřičným převodem, ale je tam potřeba řídit otáčky podle zatížení (kompresor nejede trvale,...). Zrovna se u nás na firmě řeší síť 3x120V/60Hz/63A a včetně rozvodů po budově to prý vychází na cca 2 mega...

U nás se to prodává za vyšší cenu proto, že se nevyplatí dovážet levnější stroje ze zámoří nebo to přestavovat. prodejce si asi dobře spočítal, na kolik může vyšroubovat cenu, aby vydělal a neohrozil ho individuální dovoz... Dost možná, že to sám přestavuje a rozdíl v ceně jsou náklady na materiál, zkušebnu, práci,... i se zahrnutou množstevní slevou.
Pravidla diskusí   Nahlásit moderátorovi   Stěžovat si na moderátora   Zaznamenáno
Stran: [1] 2 Nahoru Poslední příspěvky Poslat téma Tisk 
« předchozí další »
SLEDUJTE PODOBNÁ TÉMATA ZDE!

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

 Mohu použít na zařízení, který potřebuje 5V/0,5A adaptér 5V/5,5A?
 Jake poridit poradne trafo k halogenovym zarovkam do koupelny ?
 Kde sehnat tranformator 120V- 230V?
 V čem spočívá úprava UPS na měnič 230V?
 Měli byste odvahu použít k laptopu neoriginální zdroj ?
 Jaký měnič napětí mám zvolit při přechodu z Ameriky?
 Proč mi odchází trafo od vinotéky z Ameriky?
 Má být nemá být u trafa 230/24V zemnění?
 Jak elegantně připojit elektrocentrálu s 230/12V?
 Jak zapojit elektronické trafo 12V s dvojitými vývody?
 Jaké trafo koupit pro světlo 3x35W s dotykovým stmíváním?
 Mohu používat domácí spotřebiče o kmitočtu 60Hz v naší síti?
 Můžu nahradit síťový transformátor u nabíječky akuvrtačky impulzním zdrojem?
 Jaký zvolit adaptér pro podhledové světlo (12V)?
 Jaký zvolit zdroj na dveřní pípačku?
 Je možné napájet cnc na 110V upraveným generátorem ?
 Jsou nějaká omezení pro trafo 230/12V umístěné na půdě?
 Je možné využití vodního kola k výrobě elektrické energie?
 Da sa spravit zo 6 V adaptera 12V ?
 Jak zapojit alternátor, aby mi pomohl s výrobou elektrické energie?
 Je možné, že všechny UPS značky APC nevyhovují ČSN 33 1600 ed.2?
 Opravdu mám vyhodit spotřebiče z USA a udělat normální instalaci?
 Proč nemá automobil dynamo místo stávajícího alternátoru?
 Jak funguje transformátor pro LED světelné zdroje?
 Jaká je životnost trafa pro LED osvětlení?
 Existuje zvonkové trafo šířky 1U na DIN lištu?
 Jak vyřešit přepínání napájení ze sítě a měniče?
 Prodává se třífázový měnič pro USA spotřebiče?
 Je normální bručící zvonkové trafo?
 Kde koupit nebo jak vyrobit alternátor pro nouzové sledování TV?
 Jakou elektrocentrálu potřebuji, aby utáhla 12x 55W úspornou zářivku + 700W?
 Může nefunkčnost UPS souviset se změnou elektroměru?
 Môže sa zdroj elektrické energie pripojiť do zásuvky?
 Může zůstat trafo při výměně halogenových žárovek za led žárovky?
 Jde nějak odrušit rušení od impulzního zdroje?
 Jaké elektonicke trafo použít pro čtyři bodovky 12V/50W?
 Lze zapojit 2x12V větráky z PC, aby byly napájené ze zásuvky?
 Mohu zapojit 12V-10A minikompresor na 12V-15A PC zdroj?
 Mohu poskodit pristroj adapterem s vyssim proudem?
 Mohu k trafu 24V~24VA připojit LED pásek 24V se 48W?
 Je pro malý soustruh vhodnější jednofázové nebo sdružené napětí?
 Jakým způsobem vyřešit instalaci zásuvky na půdě pro napájecí adaptér k anténě?
 Co může být s napájecími zdroji v LED svítidlech, že tak často odcházejí?
 Jak zapojit LED žárovky a zdroj na DIN liště?
 Lze nahradit napájecí zdroj 8V/0,5A zdrojem 8V/1A?
 Vyplatí se úprava napájení spotřebiče z Ameriky?
 Bude UPS řešením pro tepelné čerpadlo které vypíná z důvodu poklesů v sítí?

Aktuální slova KUTIL (1)



Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.059 sekund, 22 dotazů.